Skip to content

Hoe JavaScript in Firefox uit te schakelen

9 de juli de 2021
Firefox 57e3dd8b3df78c690f2399ab

Mogelijk moet u JavaScript af en toe uitschakelen voor ontwikkelings- of beveiligingsdoeleinden. Net zoals u JavaScript in Chrome en andere browsers kunt uitschakelen, kunt u JavaScript ook uitschakelen in Firefox. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Firefox voor Windows, Mac, Linux en Android.

Hoe JavaScript in Firefox uit te schakelen

Het uitschakelen van JavaScript in Firefox duurt maar een paar minuten, zelfs als u niet bekend bent met het gebruik van de instellingen van Firefox. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u Firefox hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

  1. Enter over:config in de URL-balk in Firefox.

  2. Selecteer de blauwe Accepteer het risico en ga door knop.

    Selecteer Het risico accepteren en doorgaan.

  3. Enter javascript.ingeschakeld in het zoekvak bovenaan de pagina. Vanuit de Firefox-instellingen kunt u ook bepalen waar Firefox uw downloads opslaat, wijzigen hoe Firefox opstart en andere downloadgerelateerde instellingen bewerken.

  4. Selecteer de schakelaar rechts van javascript.ingeschakeld om de waarde te veranderen in vals. Tik op Android op het item en tik vervolgens op de schakelaar om JavaScript in Firefox uit te schakelen.

    De Javascript-schakelaar

  5. JavaScript is nu uitgeschakeld in uw Firefox-browser. Om het op elk moment opnieuw in te schakelen, herhaalt u de bovenstaande stappen om de waarde van . te wijzigen javascript.ingeschakeld naar waar.

Waarom JavaScript uitschakelen in Firefox?

Mogelijk moet u JavaScript uitschakelen om prestatieredenen of als onderdeel van een handleiding voor probleemoplossing. JavaScript kan een veiligheidsrisico vormen, dus als u het uitschakelt, verkleint u het risico op het downloaden van malware. Soms werkt JavaScript op een website, waardoor de pagina niet kan worden geladen. Het kan er ook voor zorgen dat de browser crasht. Als u JavaScript uitschakelt, kunt u een vereenvoudigde versie van een pagina bekijken die niet goed wordt geladen. Bij het ontwikkelen van uw website moet u weten hoe u JavaScript in Firefox kunt uitschakelen om problemen op te lossen. Als u bijvoorbeeld een plug-in heeft die JavaScript gebruikt, moet u deze mogelijk uitschakelen om een ​​probleem op te lossen. Het is ook mogelijk om JavaScript uit te schakelen in Safari en Internet Explorer.