Skip to content

Hoe kabel-tv op te nemen met een videorecorder

17 de juli de 2021
vhs video cassette tape and vcr 484039733 57f175dc3df78c690fe7b0b3

Het gebruik van een antenne om tv-uitzendingen op een videorecorder op te nemen is vrijwel hetzelfde proces voor een high-definition televisie (HDTV) als bij een analoge tv. Dat komt omdat de tv-tuner in de videorecorder het opnameproces aanstuurt; het werkt niet met digitale TV.

Om kabel-tv op te nemen met een oude videorecorder, hebt u een DTV-converter nodig. Met analoge tv daarentegen kunt u tv-uitzendingen opnemen zonder een DTV-converterbox, omdat de videorecorder een ingebouwde analoge tv-tuner heeft. Toch zijn er veel mensen die een HDTV bezitten en een videorecorder willen gebruiken om digitale tv-uitzendingen op te nemen. Het doel hier is om een ​​videorecorder te gebruiken om het ene kanaal te bekijken terwijl u een ander kanaal opneemt. Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Wat u nodig hebt om digitale tv op een videorecorder op te nemen

Zorg ervoor dat u over het volgende beschikt voordat u doorgaat:

 • Antenne
 • Tweerichtingssplitter
 • DTV-omzetterdoos
 • videorecorder
 • Digitale of high definition televisie
 • Coaxiale kabel
 • RCA video- en audiokabels (geel-rood-witte kabels)

Alles met elkaar verbinden

Het verbindingsproces is vrij eenvoudig als u deze instructies volgt:

 1. Gebruik een coaxkabel om de antenne-uitgang aan te sluiten op de tweeweg-splitteringang. Er is slechts één coaxiale ingang op de splitter, dus verwar de ingang niet met de twee uitgangen.

 2. Sluit de andere twee coaxkabels aan op de uitgangen van de tweewegsplitter. Maak je geen zorgen over het aansluiten van de andere uiteinden van de coaxkabel tot stap 4.

 3. Sluit een van de coaxkabels van de splitter aan op de coaxiale ingang op de DTV-converterbox. Sluit de andere coaxkabel van de splitter aan op de antenne-ingang op de HDTV.

 4. Sluit het ene uiteinde van de RCA-video- en audiokabels aan op de bijpassende gekleurde uitgangen aan de achterkant van de DTV-converterdoos. Zodra dat is gebeurd, sluit u het andere uiteinde van dezelfde RCA-kabels aan op dezelfde gekleurde ingangen aan de achterkant van de videorecorder.

 5. Pak de andere RCA-video- en audiokabels en sluit het ene uiteinde aan op dezelfde gekleurde uitgang op de videorecorder. Sluit vervolgens het andere uiteinde van dezelfde RCA-kabel aan op dezelfde gekleurde ingangen aan de achterkant van de HDTV.

Een videorecorder gebruiken om naar het ene kanaal te kijken en het andere op te nemen

Dit proces is veel eenvoudiger bij een HDTV dan bij een analoge TV. Eerst wilt u lezen hoe u een DTV-converterbox met een videorecorder gebruikt. Als je eenmaal over dat proces hebt geleerd, is het tijd om te leren hoe je heen en weer kunt schakelen tussen de videorecorder en je antennesignaal. Het enige dat u hoeft te doen om te schakelen tussen de videorecorder en het antennesignaal, is de video-ingang op de HDTV om te schakelen. U bent waarschijnlijk bekend met dit “omschakelen van video-ingangen” op een HDTV. Als dit niet het geval is, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van uw tv om te leren hoe u uw video-ingang kunt wijzigen. U kunt ook op uw afstandsbediening zoeken naar een knop met het label ‘Bron’, ‘Invoer’ of ‘Video’. Druk erop om een ​​invoerbronmenu te openen of om naar een andere invoerbron te gaan. Doe dit totdat u bij de antenne of de VCR-ingang bent. Als u TV-uitzendingen in high definition wilt, schakelt u over naar de antenne-ingang. Als u een video op VHS wilt opnemen of bekijken, schakelt u over naar de video-ingang van de videorecorder.