Skip to content

Hoe kijk je naar Hulu op je tv

24 de juni de 2021

Wat te weten

  • Je kunt Hulu op je tv bekijken met een app of browser, een castingapparaat, een slimme HDTV of zelfs door een computer op de tv aan te sluiten.
  • Google Chromecast, Roku, Apple TV en Amazon Fire Stick werken allemaal met Hulu.
  • Gameconsoles zoals Xbox One, PS4 en Nintendo Switch kunnen Hulu ook op je tv weergeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Hulu gebruikt op een televisie vanaf een smart-tv, met een castingapparaat, een gameconsole en een laptop. Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, inclusief maar niet beperkt tot die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Kijk Hulu met een castingapparaat

Een castingapparaat of settopbox kan elk apparaat bevatten dat u op de HDMI-poort van uw HDTV kunt aansluiten, zoals een Google Chromecast, Roku, Apple TV of Amazon Fire TV. Met deze hardwareapparaten kun je video’s “gooien” of casten naar je tv, of ze bevatten een ingebouwde app waar je direct vanaf je tv-scherm doorheen kunt bladeren. Met zowel de mobiele app als de desktopversie van Hulu kun je bijvoorbeeld op de Chromecast-knop tikken of klikken om de video die je aan het bekijken bent direct op je HDTV te zetten. Als je een Roku, Apple TV of Firestick gebruikt, kun je het Hulu-kanaal aan je apparaat toevoegen om Hulu-video’s op je high-definition tv te bekijken.

Bekijk Hulu vanaf een gameconsole

Hulu heeft apps voor een verscheidenheid aan huidige en vorige generatie gameconsoles. Je kunt Hulu kijken met Live TV of Hulu On-Demand op Microsoft’s Xbox 360 of Xbox One, terwijl je Nintendo’s Switch en Wii U kunt gebruiken, evenals Sony’s PlayStation 3 en PlayStation 4 om Hulu On-Demand te kijken. Download de Hulu-app uit de respectievelijke game-/app-winkels op een van deze consoles en meld u vervolgens aan met uw Hulu-account om te beginnen met kijken.

Bekijk Hulu vanaf een Smart HDTV

Sommige televisies hebben applicaties ingebouwd in de harde schijf van de tv. Als je tv al Hulu heeft, kun je inloggen op je account om films en shows in een mum van tijd te bekijken. Als dat niet het geval is, kunt u meestal een kleine, gratis app downloaden om het te laten werken. Smart TV’s kunnen worden geleverd met een browser om op internet te surfen, maar als je video’s van Hulu (of YouTube, Netflix, enz.) wilt, kun je het beste de speciale app gebruiken, zodat je geen fouten tegenkomt. Ze hebben normaal gesproken een speciale afstandsbediening waarmee je toegang hebt tot een soort hub om naar het gedeelte met apps te gaan. Mogelijk moet u uw Hulu-account verbinden met uw smart-tv met een activeringscode:

  1. Log in op Hulu vanuit de HDTV-applicatie.

  2. Noteer de activeringscode die op het scherm wordt weergegeven.

  3. Ga vanaf een computer naar Hulu’s Activate Your Device-pagina en log in als daarom wordt gevraagd.

  4. Voer de activeringscode in weergegeven op uw tv en klik vervolgens op Activeren.

  5. De HDTV moet binnen 30 seconden automatisch inloggen op uw Hulu-account.

Sluit een laptop aan op uw HDTV

Heb je geen smart-tv? De vierde optie die je hebt om Hulu-video’s op je tv te bekijken, is de ouderwetse manier: een desktop- of laptopcomputer rechtstreeks aansluiten op een video-invoerpoort op de tv.

ESPN wordt weergegeven op een laptop via Hulu

De meeste nieuwe HDTV’s hebben HDMI-poorten, wat betekent dat je een HDMI-kabel en een HDMI-uitgang op je laptop of desktop moet hebben. Vrijwel alle tv’s hebben echter een VGA-poort om de tv als monitor voor je laptop te gebruiken. Met deze opstelling kun je alles op je tv bekijken, inclusief Hulu. De technische kant van deze methode is echter een beetje anders voor verschillende mensen. Als uw laptop bijvoorbeeld alleen een DVI- of VGA-poort heeft en uw HDTV alleen HDMI-kabels accepteert, moet u een DVI- of VGA-converter kopen die de HDMI-poort op de tv kan gebruiken. Als u geen HDMI-kabel gebruikt (die zowel video- en audio), hebt u een adapter nodig die op uw luidsprekerpoort wordt aangesloten en in de audiocomponentkabel wordt gesplitst. Een 3,5 mm naar RCA-kabel is voldoende.