Skip to content

Hoe komen Apple-hoesjes zo snel uit?

27 de juni de 2021
ScreenShot2021 01 05at1.55.54PM 6e4bf349b53d48cabb8dd29a36a8dbff

Belangrijkste leerpunten

  • Case designers tasten vaak in het duister als de klanten.
  • WaterField Designs doet alles lokaal in San Francisco.
  • Crowdsourcing kan helpen bij het ontwerpen en verzamelen van informatie.

Telkens wanneer Apple een nieuw product lanceert, duurt het ongeveer vijf minuten voordat zaken verschijnen, hoe absurd ook. Een sleeve voor de Apple Pencil? Ja. Een hoesje voor de Apple Watch, om het horloge te bedekken terwijl je hem draagt? Zeker. Soms is het eigen ontwerp van Apple zo slecht dat iemand langs moet komen om te laten zien hoe het moet. Maar hoe absurd of slim de behuizing ook is, het is een fluitje van een cent om het ontworpen en in de winkels te krijgen, want meestal tasten de makers van het hoesje net zo in het duister over de plannen van Apple als wij. “Ja, we doen er altijd alles aan om de ‘eerste’ te zijn die Apple-producten krijgt, net als iedereen”, zegt Gary Waterfield, eigenaar van het in San Francisco gevestigde bedrijf voor koffers en tassen WaterField Designs. reddingsdraad via e-mail. “Vooral omdat we ervoor moeten zorgen dat ons product precies goed past – dat is altijd een belangrijk onderdeel van ons merk geweest.”

Een zaak maken

De markt voor Apple-cases is enorm. Telkens wanneer een nieuwe iPhone wordt gelanceerd, willen mensen een nieuw hoesje, en als een hoesjemaker op de eerste dag een product klaar kan hebben, kan het opruimen. Het probleem is dat Apple zijn ontwerpen nauwlettend in de gaten houdt, dus de meeste makers van hoesjes krijgen hun eerste glimp van het product op hetzelfde moment als alle anderen. “We volgen alle Apple-geruchten”, zegt Waterfield, “en we beginnen met schetsen voordat de details bekend zijn. Dat scheelt tijd.” Soms krijgen fabrikanten zoals Logitech en Belkin vroege toegang tot ontwerpen wanneer Apple met hen samenwerkt om accessoires voor de lancering te maken, maar dat is de uitzondering. Dit heeft geleid tot beschuldigingen dat case-makers insiders betalen om aankomende ontwerpen te lekken. Maar er is een andere manier, zegt Waterfield. “Omdat Apple geheimzinnig is over de details van hun aankomende producten, kunnen grote merken die samenwerken met buitenlandse fabrieken niet zo snel reageren als wij kunnen”, zegt hij.

Kleine lokale winkels zoals WaterField hoeven ook niet te wachten op verzendingen uit het buitenland. Dit kan het eindproduct zijn van een fabriek in China, of alleen materialen. “Onze naaiatelier bevindt zich hier in hetzelfde gebouw in San Francisco als onze ontwerp-, klantenservice- en uitvoeringsteams, dus we kunnen veel sneller van ontwerp naar prototype, testen en productie gaan”, zegt Waterfield.

Publieksparticipatie

Een ander belangrijk onderdeel van de strategie van WaterField is de klant, en niet alleen omdat ze de koffers kopen. Het bedrijf heeft vanaf het begin feedback van klanten verzameld en verwerkt in ontwerpen. Deze bijna collaboratieve benadering heeft geleid tot loyale klanten die suggesties doen en zelfs helpen bij het verzamelen van informatie over aankomende Apple-producten. “Velen van hen zijn al heel lang Apple-fans”, zegt Waterfield, “dus terwijl we producten ontwikkelen, verzamelen we hun input gaandeweg – of dat nu is via ons meer formele community-design-samenwerkingsproces, snelle enquêtes of via de e-mails die ze automatisch stuur ons zodra er een nieuw Apple-product in de geruchtenmolen zit.”

Raar en geweldig

Uiteindelijk gaat het echter om het product en de uitrusting van WaterField is geweldig. De nieuwe Shield Case voor Apple’s AirPods Max is bijvoorbeeld een gevoerde en gewatteerde leren hoes van $ 99 met magneten die de AirPods vertellen om in diepe slaap te gaan, maar sommige gevallen van WaterField zijn veel exclusiever. De Mac Pro Gear Saddle is bijvoorbeeld een zadel van volnerf rundleer dat je over je Mac Pro slingert om handige zakjes aan de zijkant toe te voegen (helaas heeft de bovenkant geen vulling, dus je kunt er niet op zitten).

AirPods Max in de Shield Case van Waterfield Designs

Of wat dacht je van het leren hoesje voor je Apple Pencil of Surface Pen? We plagen hier, maar mensen houden echt van gevallen. En waarom niet? Als je serieus geld hebt uitgegeven aan een stukje technologie, is een koffer of tas niet alleen een manier om het te beschermen, maar ook om wat individualiteit toe te voegen.