Skip to content

Hoe krijg ik AirPlay op Windows

29 de juli de 2021
where to get airplay for windows 2000736 ff3cd18ca0c243b9ba903ccf063b290e

Wat te weten

 • iTunes is de gemakkelijkste route. Installeer iTunes en u kunt via Wi-Fi verbinding maken met andere AirPlay-apparaten.
 • TuneBlade en Airfoil zijn geweldige opties voor het streamen van video met AirPlay.
 • Probeer AirMyPC, AirParrot, AirServer of X-Mirage voor schermspiegeling.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Apple AirPlay op Windows gebruikt met verschillende toepassingen van derden. Controleer de individuele softwarevereisten om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn met uw versie van Windows.

AirPlay Streamen van iTunes op Windows

Basis AirPlay-audiostreaming is ingebouwd in de Windows-versie van iTunes. Installeer iTunes gewoon op uw pc en maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk dat de apparaten host, dan bent u klaar om muziek van uw computer naar compatibele audioapparaten te sturen.

Stream alle media via AirPlay op Windows

Voor niet-audiostreaming via AirPlay is een Mac vereist. U kunt media streamen vanuit vrijwel elk programma, ook programma’s die geen AirPlay ondersteunen, aangezien de functies deel uitmaken van het macOS-besturingssysteem. Als u bijvoorbeeld de desktopversie gebruikt van een muziek-app die AirPlay niet ondersteunt, kunt u macOS gebruiken om muziek naar uw draadloze luidsprekers te sturen. Deze methode werkt niet voor pc-gebruikers omdat AirPlay op Windows alleen bestaat als onderdeel van iTunes, los van het besturingssysteem. Een paar programma’s kan helpen:

 • TuneBlade is gratis te gebruiken op open-source besturingssystemen, maar kan worden gekocht voor Windows.
 • Airfoil voor Windows biedt een gratis proefversie die u kunt gebruiken voordat u besluit te upgraden naar de volledige, betaalde editie.

Airfoil voor Windows downloaden

AirPlay Mirroring op Windows met extra software

Met AirPlay Mirroring kun je wat er op het scherm van je Mac of iOS-apparaat staat op een HDTV laten zien met behulp van de Apple TV. Deze methode is een andere functie op besturingssysteemniveau die niet beschikbaar is als onderdeel van Windows, maar u kunt deze toevoegen met deze programma’s:

 • Met AirMyPC kun je AirPlay gebruiken om te spiegelen naar een Apple TV of Chromecast. Met add-on-software voor Windows kunt u het gespiegelde scherm gebruiken als een virtueel whiteboard.
 • AirParrot maakt mirroring naar Apple TV en Chromecast mogelijk. Het laat je ook een programma spiegelen naar de Apple TV terwijl je iets anders op je pc laat zien, wat niet mogelijk is op Macs.
 • AirServer is een krachtige tool die is ontworpen voor docenten en waarmee een pc video kan ontvangen via AirPlay. Het wordt geleverd met een gratis proefversie.
 • X-Mirage ondersteunt AirPlay Mirroring op elke Mac of pc en voegt de mogelijkheid toe om op te nemen wat er op je scherm staat, evenals audio. Hiermee kunt u ook meer dan één apparaat tegelijk op hetzelfde scherm spiegelen. Het is niet compatibel met Apple TV.

AirServer-proefversie op pc met Windows 10

AirPlay-ontvanger op Windows

Een andere Mac-functie van AirPlay is de mogelijkheid voor computers om AirPlay-streams van andere apparaten te ontvangen, zodat Macs met recente versies van macOS in wezen kunnen functioneren als een Apple TV. Een paar zelfstandige programma’s geven uw Windows-pc dezelfde mogelijkheid:

 • AirPlay Client voor Windows Media Center is een gratis programma dat Bonjour vereist, dat als onderdeel van iTunes op Windows wordt geleverd.
 • LonelyScreen is een gratis programma dat zowel het ontvangen als opnemen van inhoud via AirPlay ondersteunt.
 • Shairport4w is een open-sourceproject dat gratis kan worden gedownload.

AirPlay-client voor Windows Media Server