Skip to content

Hoe krijg ik een opdrachtblok in Minecraft

2 de juli de 2021
Screenshot1 f29e8bbf15314c1a939cc8418d04b259

Minecraft lijkt een spel met bijna oneindige mogelijkheden, en je opent er nog meer met Command Blocks. Ontdek wanneer en hoe u deze handige kleine items kunt krijgen en wat ze voor uw creatieve wereld kunnen betekenen.

Hoe krijg ik een opdrachtblokken

Commandoblokken kunnen niet op de normale manier worden gemaakt of gevonden in Minecraft. Ze worden alleen gevonden met behulp van Cheat-opdrachten en worden daarom alleen gebruikt in aangepaste, creatieve werelden. Ga als volgt te werk om er een aan uw inventaris toe te voegen:

  1. Cheats zijn standaard ingeschakeld in een creatieve wereld. Om er zeker van te zijn dat ze zijn ingeschakeld, bekijk je de informatie op de pagina Wereld selecteren voordat je je bij een wereld aansluit. Je zult het woord “Cheats” zien als ze zijn ingeschakeld. Overlevingswerelden hebben Cheats uitgeschakeld. Commandoblokken zijn alleen beschikbaar in Creative Worlds.

  2. Zorg ervoor dat je vrije ruimte in je inventaris hebt. De cheat laat het opdrachtblok alleen verschijnen als je er een vrije ruimte voor hebt in je inventaris.

  3. Open het Chat-venster met de Chat-knop of de Command-knop.

  4. Als u op de drukt Chatten typt u de volgende opdracht: /give command_block

    type=”code”> Als u het dialoogvenster met de Command-toets hebt geopend, wordt de schuine streep aan het begin automatisch ingevoerd.

  5. Het Commandoblok verschijnt op de eerste vrije plek in je inventaris.

Wat kan een opdrachtblok doen?

In wezen kan het opdrachtblok een vrijwel onbeperkt aantal dingen in Minecraft. Zodra het blok is geplaatst en gevoed met behulp van Redstone-circuits, drukt u op de Item gebruiken-toets wanneer u naar het blok kijkt om een ​​nieuw dialoogvenster te openen. U kunt dan een nieuwe opdracht invoeren die elke keer dat het opdrachtblok wordt geactiveerd, wordt geactiveerd. Omdat Command Blocks cheats zijn, stellen ze je in staat allerlei commando’s te activeren die niet toegankelijk zijn via normale gameplay.

Zodra het opdrachtblok is geplaatst, moet je een manier instellen om het te activeren, of het nu een drukplaat, hendel of schakelaar is. Elke keer dat het wordt geactiveerd, voert het elke opdracht uit die je aan het opdrachtblok hebt toegevoegd. Als je eenmaal bent begonnen met oefenen en het gebruik van Command Blocks onder de knie hebt, kun je een Command Block inschakelen om andere verbonden Command Blocks van stroom te voorzien, waardoor kettingreacties ontstaan ​​voor allerlei ingewikkelde systemen. Veel plezier!