Skip to content

Hoe krijg je gratis Slab Serif Western-lettertypen voor GEZOCHT Posters

16 de augustus de 2021
cartoon blank wanted poster pinned up with two drawing pins and small arrow rope noose 75488991 5a579b8ec7822d0037b97e39

Lettertypen in westerse stijl zijn meestal platte serif-lettertypen – sommige gewoon, sommige chique. Hiervan zijn de vierkante serif-lettertypen vierkanter, groter en vetter dan de meeste andere serif-lettertypen. De westerse lettertypen in deze lijst zijn speciaal geselecteerd voor het maken van op maat gemaakte “Gezocht” posters. Ze zijn allemaal afzonderlijk online beschikbaar. Veel van de lettertypehuizen bieden collecties westerse lettertypen die deze en andere soortgelijke lettertypen bevatten. Sommige van deze lettertypen in westerse stijl hebben alleen hoofdletters zonder interpunctie. Als je zowel hoofdletters als kleine letters en interpunctie nodig hebt, bekijk dan de volledige lettertypeset om te bevestigen dat het gewenste lettertype erbij wordt geleverd.

Nashville

Gratis westerse lettertype – Nashville.

Nashville, een verontruste plakletter, is het typische “Wanted”-posterlettertype. Een waarschuwing: het bevat geen cijfers. Als je een beloningsbedrag op je poster wilt, moet je de cijfers uit een ander lettertype halen. Voor de grote “GEZOCHT” bovenaan de poster en andere tekst werkt Nashville echter prima.

Perdido

Perdido van The Scriptorium

Perdido.

Perdido is een demo-lettertype met alleen hoofdletters, geen cijfers of leestekens. Het is qua stijl vergelijkbaar met Nashville en Saddlebag, maar heeft een meer bedroefd uiterlijk.

Cowboys

Cowboys-lettertype van Sharkshock

Cowboys lettertype.

Cowboys is een eenvoudige, dikke plakletter. Zwaarder dan de andere lettertypen die hier worden getoond, heeft het cijfers, interpunctie en een ster ter grootte van Texas, maar geen kleine letters.

Showgids

Showguide-lettertype

Showguide-lettertype.

Een gecondenseerd serif-lettertype vergelijkbaar met Cowboys, Showguide heeft hoofdletters en kleine letters, cijfers en een paar leestekens.

Zadeltas

Zadeltaslettertype van Dieter Steffmann

Zadeltas lettertype.

Saddlebag, een brede, enigszins decoratieve plakletter, heeft hoofdletters en kleine letters, cijfers, interpunctie en tekens met accenten.

Westers

Western door James L. DeVriese

Westers lettertype.

Een beetje liefhebber dan Saddlebag, Western is vergelijkbaar met Perdido, maar zonder het verontruste uiterlijk. Het lettertype bevat hoofdletters en kleine letters, cijfers en eenvoudige interpunctie.

Edmunds bedroefd

Edmunds-lettertype van Ray Larabie

Edmunds.

Edmunds Distressed ziet er een beetje vriendelijker uit dan andere slab serif-lettertypen. Het is verkrijgbaar in normale en noodlijdende versies, waarvan de laatste ruwe randen heeft.

typoderm

1629121161 627 Hoe krijg je gratis Slab Serif Western lettertypen voor GEZOCHT Posters

Deze nette slab serif heeft het allemaal: hoofdletters en kleine letters, cijfers, interpunctie, wiskundige symbolen, breuken en “f” ligaturen.