Skip to content

Hoe leiders de weg kunnen effenen voor vrouwen in de technologie

24 de juni de 2021
GettyImages 1180183363 f506f9f40ac747f282b8810bf82a7391

Belangrijkste leerpunten

  • De 2021 Women In Tech Summit vindt deze week plaats.
  • Tijdens een woensdagpanel bij de WITS spraken vrouwelijke leiders in de technische industrie over hun verantwoordelijkheid om de weg vrij te maken voor toekomstige vrouwen die de arbeidsmarkt betreden.
  • Panelexperts zeiden dat bedrijven in de technische ruimte problemen met gelijke beloning en het imposter-syndroom moeten aanpakken.
Op de Women In Tech Summit (WITS) van 2021 krijgen vrouwelijke professionals in de technische industrie de kans om te schitteren en de weg vrij te maken voor toekomstige vrouwen om een ​​meer rechtvaardige ruimte te betreden. Het aantal vrouwen dat in de technologie werkt, is helaas een klein aantal in vergelijking met andere sectoren: vrouwen hebben slechts 26% van de computerfuncties en slechts 12% van de ingenieurs bij technische startups in Silicon Valley zijn vrouwen. Maar de vrouwen in de technische ruimte hebben unieke standpunten over wat het betekent om een ​​vrouwelijke leider in technologie te zijn in 2021. “Dit is wat ik verschuldigd ben aan vrouwen die in de technologie zitten en vrouwen die in de technologie opkomen – je moet Als je ze omhoog trekt, moet je ervoor zorgen dat hun stem wordt gehoord in een gesprek”, zei Jenny Gray, senior directeur applicatieontwikkeling bij Power Home Remodeling, tijdens een WITS-panel op woensdag.

Het stigma doorbreken

De WITS bestaat al bijna een decennium. Elke top richt zich op vrouwen die in of met tech werken in technische en niet-technische rollen. De tweejaarlijkse conferentie omvat trends op het gebied van technologie, praktische workshops en manieren waarop deelnemers kunnen innoveren en aanvullende technische vaardigheden kunnen ontwikkelen. Tijdens de panelchat bij het haardvuur van woensdag ging Gray in gesprek met TechGirlz-directeur Amy Cliett over het zijn van een vrouwelijke tech-leider en sprak over het stigma om een ​​vrouw in de tech te zijn. “Zoek een groep andere vrouwen in tech waarmee je kunt groeien, elkaar kunt pushen en elkaar in vertrouwen kunt nemen.” “Het enige stigma dat moet worden geassocieerd met meisjes in de technologie is dat ze slecht zijn,” zei Gray. “Ik praat over [the stigma] veel omdat ik wil dat dat stigma verdwijnt. Als we jonge vrouwen hebben die geïnteresseerd zijn in technologie, dan moeten we dat stimuleren. Het is iets dat we zouden moeten verbeteren.” Gray en Cliett waren het erover eens dat er nog steeds ongelijkheid is in de technische ruimte, vooral als het gaat om gelijke beloning. Uit recente gegevens van de US Census blijkt dat vrouwen ongeveer 82 cent verdienen voor elke dollar die hun mannelijke collega’s verdienen “Compensatie moet gelijk zijn, daar mag geen twijfel over bestaan, en als leider vind ik dat compensatie misschien wel het gemakkelijkste deel is om vrouwen te helpen opstaan, omdat ik op een zeer gelukkige plek zit om invloed uit te oefenen dat,” zei Gray. Gray voegde eraan toe dat vrouwen dezelfde vaardigheden naar de tafel brengen als mannen in het technische veld, en dat vrouwen hun individuele waarde moeten onthouden. “In staat zijn om analytisch te zijn, logisch kunnen zijn, in staat zijn om wees empathisch, dat zijn dingen die ik heel goed doe, en die de meeste vrouwen heel goed doen, en dus moeten we onszelf eraan herinneren dat die hele persoon even waardevol is; al die verschillende eigenschappen worden even gewaardeerd”, zei ze.

Advies voor andere vrouwen in de techniek

Iedereen ervaart op een bepaald moment in zijn carrière het imposter-syndroom, maar het treft vrouwen in een door mannen gedomineerd personeelsbestand zoals de technische ruimte aanzienlijk. Bij het kijken naar de oorsprong van de term bedriegersyndroom, werd het specifiek bedacht als een ervaring voor alleen vrouwen.

Een vrouw, bezig met een tablet in een serverruimte.

“[Imposter syndrome] was eigenlijk ontworpen als een manier om vrouwen afwijzend te labelen, een beetje zoals vroeger toen ze de diagnose hysterie bij vrouwen stelden”, zei Cliett tijdens het panel. Zelfs vrouwen in hoge posities ervaren nog steeds het gevoel er niet bij te horen in hun Gray zei dat ze bijna dagelijks last heeft van het imposter-syndroom en probeert zichzelf eraan te herinneren authentiek te zijn tegenover zichzelf en haar vaardigheden. “Ik probeer mezelf zoveel mogelijk buiten de deur te zetten omdat ik weet of ik aan dat impostor-syndroom lijd of Ik begrijp iets niet, er zijn waarschijnlijk vijf of zes andere mensen in de buurt die zich ook in dezelfde staat bevinden, “zei ze. Voor vrouwen die voor het eerst de technische ruimte willen betreden, liet Cliett de deelnemers aan het panel achter met enig inzicht in het vinden van ondersteuning “Een advies dat voor iedereen kan werken, is om een ​​stam voor jezelf te vinden,” zei Cliett. “Zoek een groep andere vrouwen in de technologie waarmee je kunt groeien, elkaar kunt pushen en elkaar in vertrouwen kunt nemen. .”