Skip to content

Hoe Libcurl.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

10 de juli de 2023
llibcurl dll error message 59b2f8e4aad52b0011f3ce6c

Libcurl.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het libcurl DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen deze fouten duiden op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

Libcurl.dll-fouten

Er zijn verschillende manieren waarop libcurl.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Libcurl.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat libcurl.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]libcurl.dll
 • Het bestand libcurl.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: libcurl.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Deze foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of de installatie van bepaalde programma’s, wanneer Windows wordt gestart of afgesloten, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. De fout kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op elk van de besturingssystemen van Microsoft, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, enz. Dit bestand maakt hoogstwaarschijnlijk deel uit van het curl-opdrachtregelprogramma en de bibliotheek. Enkele populaire programma’s waarvan bekend is dat ze het gebruiken en daarom betrokken kunnen zijn bij een DLL-bestandsfout, zijn Microsoft Office, Microsoft Teams, Trend Micro HouseCall, Notepad++, OpenOffice, Plex, VMware Workstation, Audacity, MEGAsync en Adobe Photoshop .

Hoe Libcurl.dll-fouten te herstellen

Volg deze stappen in de onderstaande volgorde om de eenvoudigere oplossingen eerst uit te proberen.

Download libcurl.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van zo’n DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dit bestand nodig heeft, kunt u deze het beste van de oorspronkelijke, legitieme bron verkrijgen.

 1. Herstel libcurl.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” bestand libcurl.dll is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u dit vermoedt maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u deze mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Start Windows in Veilige modus om deze stap of een van de volgende stappen te voltooien als u door de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

 2. Installeer het programma dat het bestand libcurl.dll gebruikt opnieuw. Als de DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, zou het opnieuw installeren van het programma het bestand moeten vervangen. Voordat u opnieuw installeert, moet u dit mogelijk doen volledig verwijder het programma met behulp van een gratis verwijderprogramma, aangezien sommige standaard, ingebouwde verwijderprogramma’s niet elk overblijfsel van de installatiebestanden van een programma verwijderen. Als sommige van die bestanden overblijven, kunnen ze later dezelfde of andere DLL-fouten veroorzaken.

 3. Curl voor Windows downloaden. Dit is hoogstwaarschijnlijk de originele bron voor dit bestand, dus het downloaden van curl zou uw computer moeten voorzien van de nieuwste versie van het bestand libcurl.dll. Na het uitpakken van de bestanden uit het ZIP-bestand dat u via die link hierboven hebt gedownload, haalt u het DLL-bestand uit deze map en kopieert u het vervolgens naar waar de fout zegt dat het bestand ontbreekt:

  binlibcurl.dll

  Kies de 32-bits versie op de downloadpagina; dit zal libcurl.dll downloaden. Als u de 64-bits versie gebruikt, krijgt u in plaats daarvan libcurl-x64.dll.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de libcurl.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige DLL-fouten kunnen verband houden met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het bestand heeft beschadigd. De fout die u ziet, kan zelfs verband houden met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met libcurl.dll. Als je bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand libcurl.dll ontbreekt’ krijgt wanneer je een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor je videokaart bij te werken. Dit DLL-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten; dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als de fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer eventuele beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand libcurl.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test je geheugen en test vervolgens je harde schijf. We hebben de meeste hardwareprobleemoplossing overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die libcurl.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze mislukken. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan zo snel mogelijk het geheugen of de harde schijf.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande individuele probleemoplossingsadvies niet succesvol is, zou het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden naar hun werkende versies moeten herstellen.

 11. Gebruik een gratis registry cleaner om libcurl.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van registers kan mogelijk helpen door ongeldige registervermeldingen te verwijderen die mogelijk de DLL-fout veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier opgenomen als een ‘laatste redmiddel’-poging voordat de destructieve stap daarna komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de fout verhelpt, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat u de best mogelijke poging hebt gedaan om de libcurl.dll-fout op te lossen met behulp van een voorafgaande stap voor probleemoplossing.

 13. Problemen oplossen voor een hardwareprobleem als er fouten blijven optreden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.