Skip to content

Hoe Link Sharing op Android uit te schakelen

3 de juli de 2021
GettyImages 1295941193 c154086feb664bf5b94ee935533c6a1e

Wat te weten

 • Album delen uitschakelen: Ga naar Bibliotheek en selecteer het album. Van de menu met drie stippen, selecteer Opties > Link delen > Link verwijderen.
 • Een persoon uit de share verwijderen: Ga naar Opties > Leden, selecteer de menu met drie stippen naast de persoon en selecteer Persoon verwijderen.
 • Delen voor afzonderlijke foto’s uitschakelen: Selecteer de Berichtenknop, kies de afbeelding en tik vervolgens op menu > Opties > Link delen > Koppeling verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het delen van links via Google Foto’s op Android kunt uitschakelen, zodat alleen specifieke mensen een album kunnen bekijken, niet zomaar iedereen met de link. We zullen ook kijken naar het inschakelen van het delen van links.

Hoe u kunt voorkomen dat Google uw foto’s deelt

Het delen van links uitschakelen is de snelste manier om te beperken wie een gedeeld album of individuele foto kan bekijken. Alleen mensen die je expliciet hebt uitgenodigd, hebben toegang (we zullen ook kijken naar het verwijderen van hun toegang).

Album delen uitschakelen

Ten eerste, hier leest u hoe u het delen van foto’s kunt uitschakelen als het een album is. Doe dit als je een deellink van een album hebt gemaakt en je de toegang via die link wilt weigeren.

 1. Open Bibliotheek onderaan Google Foto’s.

 2. Selecteer het gedeelde album met de te verwijderen link.

 3. Van de menu met drie stippen kies in de rechterbovenhoek Opties.

 4. Kraan Link delen en dan Link verwijderen. Als niemand anders er toegang toe heeft gekregen, wordt de knop in plaats daarvan genoemd Maak prive.

Specifieke personen uit een gedeelde map verwijderen

U kunt ook een specifieke persoon verwijderen uit een Google Foto’s-album. Om te zien wie er nog steeds toegang heeft ondanks dat het delen van links is uitgeschakeld, herhaalt u de eerste drie stappen hierboven en volgt u deze stappen:

 1. Scroll naar beneden de Opties pagina totdat u de Leden Oppervlakte. Het bevat alle mensen met wie je het album expliciet hebt gedeeld, wat betekent dat ze het album kunnen bekijken en er mogelijk zelfs iets aan kunnen toevoegen.

 2. Als u deze lijst wilt bewerken om te stoppen met delen met specifieke mensen, selecteert u de menu met drie stippen naast de naam van een persoon om de . te vinden Persoon verwijderen keuze.

 3. Selecteer Persoon verwijderenen selecteer vervolgens Persoon verwijderen nogmaals om te bevestigen.

 4. Nadat u deze actie heeft ondernomen, worden de foto’s en opmerkingen van de persoon verwijderd, samen met hun toegang. Bij het verwijderen van de laatste persoon, zal de knop zeggen: Maak prive; alle opmerkingen, inclusief die van jou, worden verwijderd wanneer je de laatste persoon verwijdert.

  Verwijder persoon en maak privéknoppen in de Google Foto's-app voor Android

Delen op een enkele foto uitschakelen

Is het maar een enkele afbeelding die je hebt gedeeld? Dan zit het niet in de Bibliotheek gebied, maar in plaats daarvan de Delen onderdeel van de app. Volg deze stappen om de deellink voor een afzonderlijke afbeelding te verwijderen:

 1. Selecteer de bericht knop linksboven in Google Foto’s.

 2. Kies de afbeelding die je hebt gedeeld.

 3. Open de menuknop rechtsboven en kies Opties.

 4. Kraan Link delen gevolgd door Link verwijderen.

  Stop met het delen van links in Google Foto

De methoden die we zojuist hebben besproken, zijn niet de enige manieren om te delen via Google Foto’s. Een andere is met een partner, waar sommige of al uw afbeeldingen en video’s automatisch met hen worden gedeeld. Bekijk de uitleg van Google om te zien hoe u delen met partners uitschakelt.

Hoe te delen vanuit Google Foto’s zonder een link

Zelfs als het delen van links is uitgeschakeld, kunt u nog steeds foto’s en video’s delen via direct delen. Dit lijkt meer op instant messaging ingebouwd in Google Foto’s.

 1. Selecteer een of meer items om te delen en tik vervolgens op de knop delen.

 2. Kies iemand uit je contacten om het naar toe te sturen.

 3. Voeg eventueel wat tekst toe om context te bieden. Tik anders op Sturen.

  Google Foto

Om direct delen ongedaan te maken, open je het gesprek, selecteer je de naam van de persoon bovenaan en tik je op Laten staan naast je naam. Hiermee worden direct alle foto’s en opmerkingen verwijderd die je aan het gesprek hebt toegevoegd.

Link delen inschakelen

Met het delen van links kan iedereen met de URL een van uw fotoalbums bekijken, zelfs als ze niet zijn aangemeld bij hun Google-account.

 1. Gebruik de Bibliotheek tabblad onderaan de app om het album te selecteren dat u wilt delen.

 2. Tik op de menuknop rechtsboven en dan Opties.

 3. Selecteer Link delen.

 4. Kies welke opties voor delen u eventueel wilt uitschakelen door ze te selecteren. Als u bijvoorbeeld andere mensen foto’s wilt laten toevoegen, moet u ervoor zorgen dat: Samenwerken wordt aangehouden.

 5. Kraan Kopieer link om de deellink te krijgen.

  Opties voor het delen van links in Google Foto's voor Android met Opties, Link delen en Link kopiëren gemarkeerd

FAQ

 • Hoe maak ik een link in Google Foto’s?

  Open in Google Foto’s een foto, album of video en tik op Delen, kies een app en tik vervolgens op Koppeling maken. Wanneer u een link maakt om te delen in Google Foto’s, kan iedereen deze gebruiken om uw foto’s in de cloud te bekijken.

 • Waarom crasht Android wanneer ik een link deel?

  Als Android-apps blijven crashen of je Android-telefoon blijft vastlopen, moet je problemen met je apparaat oplossen. Begin met het updaten van Android en het opnieuw installeren van apps waarmee u problemen ondervindt, en start vervolgens uw apparaat opnieuw op.

 • Hoe schakel ik voorbeelden uit wanneer ik een link in een sms-bericht deel?

  Ga in de Berichten-app naar Instellingen > Meer instellingen en tik op Webvoorbeeld om het uit te schakelen.