Skip to content

Hoe Live Traffic van Apple Maps u kan helpen navigeren

3 de juli de 2021
dimitri karastelev 4IqOnX2sdyM unsplash1 a5a2be4fed1b4db08c32d2368073b5d9

Belangrijkste leerpunten

  • Apple heeft zijn Maps-software bijgewerkt om live rapportage over verkeerssituaties mogelijk te maken.
  • Met Siri kun je ongevallen of gevaren melden die je onderweg tegenkomt.
  • De update brengt Apple Maps dichter bij gelijke tred met andere kaartprogramma’s zoals Waze, die al lang de mogelijkheid bieden om problemen langs de route te melden.
Navigeren door het verkeer kan binnenkort makkelijker worden dankzij een Apple Maps-update. Apple is zijn Maps-app aan het upgraden met live verkeersrapporten in een poging om te concurreren met andere concurrenten die routes zoeken, zoals Waze. Met Siri kun je ongevallen of gevaren melden die je onderweg tegenkomt. Experts zeggen dat de nieuwe functies een zegen voor gebruikers kunnen zijn. “Consumenten hebben zo up-to-date mogelijke kaarten nodig”, zei Max Zhang, hoofd partnerschappen bij kaartsoftwarebedrijf NextBillion AI, in een e-mailinterview. “Hoewel historisch verkeer voldoende is om de rijtijd en routebeschrijving voor 98% van de reizen te voorspellen, zijn er nichegevallen waarvoor live verkeersupdates nodig zijn.”

Hé Siri, ik zie een ongeluk

De bètaversie van iOS 14.5, die nog niet voor het publiek beschikbaar is, voegt de functie Kaarten toe waarmee je ongevallen, gevaren en snelheidscontroles kunt melden. Wanneer je een adres invoert, een route selecteert en vervolgens ‘Ga’ kiest, laat Siri je weten dat je onderweg ongevallen of gevaren kunt melden. Door op het gedetailleerde kaartgebied te tikken, kunt u op een knop ‘Melden’ drukken waarmee u een ongeval, gevaar of snelheidscontrole kunt melden. De functie werkt naar verluidt ook op Apple’s Carplay-software, ingebouwd in het dashboarddisplay van sommige automodellen. Bestuurders kunnen verkeersproblemen en incidenten melden door Siri te gebruiken. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Hé, Siri, er lijkt een ongeluk te zijn gebeurd langs de kant van de weg.” “Hoewel historisch verkeer voldoende is om de rijtijd en routebeschrijving voor 98% van de reizen te voorspellen, zijn er nichegevallen waarvoor live verkeersupdates nodig zijn.” De update brengt Apple Maps dichter bij gelijke tred met andere kaartprogramma’s zoals Waze, die al lang de mogelijkheid bieden om problemen langs de route te melden. De wapenwedloop tussen online kaartenmakers laait op. Google rolt een nieuwe versie van Google Maps uit die details bevat zoals oversteekplaatsen, voetpaden en toevluchtsoorden voor voetgangers. In het centrum van Londen, Tokio, San Francisco en New York komen de vormen en breedtes ook nauwkeuriger overeen met de schaal van de wegen. Parken geven nu ook de breedte van paden in donkergroen weer, samen met trappen in grijs. Ook de Street View op Google is onlangs geüpdatet met een split-screen modus. De nieuwe weergave is beschikbaar wanneer u Street View opent nadat u een kaartspeld heeft neergezet.

Waze versus Apple Maps

Voor de meeste gebruikers is de app Waze de beste alternatieve oplossing voor Apple Maps, “omdat de technologie is gebouwd om te reageren op crowdsourced-informatie en bijna realtime updates”, zei Zhang. Hij voegde eraan toe dat “er een gemeenschapsaspect is en de cultuur van Waze-gebruikers, aangezien ze vaak bijdragen.” Kaartsoftware vertakt zich ook naar entertainment. Waze heeft onlangs aangekondigd dat het Audible-audioboeken in zijn app gaat integreren. Audible-leden kunnen luisteren op Waze door de Waze-app te openen en op het muzieknootpictogram te tikken om Audible als hun audiospeler te selecteren. Audible-leden ontvangen ook instructies voor de volgende afslag van Waze in de Audible-app. Opgenomen kaarten werken niet altijd, benadrukt Zhang. Hij zei bijvoorbeeld dat slecht weer of voorvallen van burgerlijke onrust moeten worden gemarkeerd, zodat mensen niet in risicovolle gebieden rijden.

Een smartphone gemonteerd op een ventilatierooster van een auto met daarop een kaarttoepassing.

“Door realtime verkeersgegevens te gebruiken, kunnen kaartbedrijven analyseren of een pad moet worden genomen of vermeden”, voegde hij eraan toe. “Dit heeft veel te maken met de openbare veiligheid en de kijk van de chauffeur op de betrouwbaarheid van een kaartservice.” Zhang had de pech om kaarten te testen zonder realtime verkeersupdates tijdens een recente reis van de San Francisco Bay Area naar Los Angeles. Een weg was afgesloten vanwege sneeuw en Google gaf om de een of andere reden geen bijgewerkte routebeschrijving op basis van realtime verkeer, zei hij. “Ik reed naar het punt waar de weg werd afgesloten en ontdekte dat iedereen terugging en een alternatieve route nam”, voegde hij eraan toe. “Uiteindelijk voegde dit zes uur extra toe aan mijn reis door besneeuwde bergpassages, waar ik niet op was voorbereid. Mijn auto kwam tijdens de passage zelfs vast te zitten in de sneeuw, omdat we niet vroeg genoeg geïnformeerd waren over wat we konden verwachten.”