Skip to content

Hoe maak en gebruik je iPhone X-snelkoppelingen

10 de juli de 2021
shutterstock 1033392196 5ab007736bf069003809a87b

De iPhone X is de eerste iPhone zonder Home-knop. In plaats van een fysieke knop heeft Apple een reeks gebaren toegevoegd die de Home-knop samen met andere opties repliceren. Als je liever een Home-knop op je scherm hebt, heb je een optie. De iOS van de iPhone bevat een functie die een virtuele Home-knop aan je scherm toevoegt. U kunt ook aangepaste snelkoppelingen maken die dingen doen die de fysieke knop niet kan. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op elke iPhone zonder Home-knop. Het behandelt de snelkoppelingen die u aan een virtuele Home-knop kunt toewijzen. Het dekt niet de Shortcuts-app die Apple introduceerde in iOS 12.

Een virtuele startknop toevoegen aan de iPhone

Om de virtuele Home-knop te configureren, moet u eerst de Home-knop zelf inschakelen. Hier is hoe:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Kraan Algemeen.

 3. Kraan Toegankelijkheid.

 4. Kraan AssistiveTouch.

 5. Verplaats de AssistiveTouch schuifregelaar op Aan/groen. De virtuele Home-knop verschijnt op uw scherm.

 6. Plaats de knop overal op uw scherm door middel van slepen en neerzetten.

 7. Maak de knop meer of minder transparant met de Inactieve dekking schuifregelaar.

 8. Tik op de knop om het standaardmenu te bekijken.

  Schermafbeeldingen van de instellingen van een iPhone met de AssistiveTouch-schakelaar en het menu gemarkeerd

Het menu van de virtuele startknop aanpassen

Om het aantal snelkoppelingen en de specifieke die beschikbaar zijn in het standaardmenu te wijzigen:

 1. Op de AssistiveTouch scherm, tik op Pas het menu op het hoogste niveau aan.

 2. Wijzig het aantal pictogrammen dat wordt weergegeven in het menu op het hoogste niveau met de plus en minus knoppen onderaan het scherm. Het minimum aantal opties is 1; het maximum is 8. Elk pictogram vertegenwoordigt een andere snelkoppeling.

 3. Om een ​​snelkoppeling te wijzigen, tikt u op het pictogram dat u wilt wijzigen.

  Schermafbeeldingen van iPhone AssistiveTouch-instellingen met de Aanpassen, Pictogrammen en opdracht gemarkeerd

 4. Tik op een van de beschikbare snelkoppelingen in de lijst die verschijnt.

 5. Kraan Gedaan om de wijziging op te slaan. Het vervangt de snelkoppeling die u hebt geselecteerd.

  Schermafbeeldingen van AssistiveTouch-instellingen op een iPhone

 6. Als u besluit dat u terug wilt naar de standaardset met opties, tikt u op Resetten.

Aangepaste acties toevoegen aan de virtuele startknop

Nu je weet hoe je de virtuele Home-knop moet toevoegen en het menu moet configureren, is het tijd om naar de goede dingen te gaan: aangepaste snelkoppelingen. Net als een fysieke Home-knop, kan de virtuele knop worden geconfigureerd om anders te reageren op basis van hoe u erop tikt. Dit is wat u moet doen: Op de AssistiveTouch scherm, ga naar de Aangepaste acties sectie. Tik in dat gedeelte op de actie die u wilt gebruiken om de nieuwe snelkoppeling te activeren. Uw opties zijn:

 • Enkele tik: De traditionele enkele klik op de Home-knop. In dit geval is het een enkele tik op de virtuele knop.
 • Dubbeltikken: Twee snelle tikken op de knop. Als u hiervoor kiest, kunt u ook de Time-out instelling. Dat is de toegestane tijd tussen tikken. Als er meer tijd verstrijkt tussen tikken, behandelt de iPhone ze als twee enkele tikken, niet als een dubbele tik.
 • Lang ingedrukt houden: tik op de virtuele startknop en houd deze ingedrukt. Als u dit selecteert, kunt u ook een Looptijd instelling, die bepaalt hoe lang u op het scherm moet drukken om deze functie te activeren.
 • 3D-aanraking: Het 3D-aanraakscherm op moderne iPhones laat het scherm anders reageren op basis van hoe hard u erop drukt. Gebruik deze optie om de virtuele Home-knop te laten reageren op harde drukken.

Op welke actie u ook tikt, elk scherm biedt verschillende opties voor snelkoppelingen die u aan de actie kunt toewijzen. Deze zijn bijzonder cool omdat ze acties die anders mogelijk meerdere knoppen vereisen, omzetten in een enkele tik.

De AssistiveTouch- en LongPress-acties op een iPhone

De meeste sneltoetsen spreken voor zich, zoals Siri, Screenshot of Volume omhoog, maar een paar hebben uitleg nodig:

 • Toegankelijkheidssnelkoppeling: Deze snelkoppeling kan worden gebruikt om allerlei toegankelijkheidsfuncties te activeren, zoals het omkeren van kleuren voor gebruikers met een visuele beperking, het inschakelen van VoiceOver en inzoomen op het scherm.
 • Schudden: Kies dit en de iPhone reageert op een tik op de knop alsof de gebruiker de telefoon schudt. Schudden is handig om bepaalde acties ongedaan te maken, vooral als fysieke problemen voorkomen dat je de telefoon schudt.
 • Snuifje: Voert het equivalent uit van een knijpbeweging op het scherm van de iPhone, wat handig is voor mensen met beperkingen die knijpen moeilijk of onmogelijk maken.
 • Sos: Met deze knop wordt de nood-SOS-functie van de iPhone ingeschakeld, die een hard geluid veroorzaakt om anderen te waarschuwen dat u mogelijk hulp nodig heeft en om de hulpdiensten te bellen.
 • Analytics: Deze functie begint met het verzamelen van AssistiveTouch-diagnostiek.