Skip to content

Hoe maak je een back-up van iPhone 6 naar je computer of de cloud

5 de augustus de 2021
GettyImages 556695563 5c3b95b6c9e77c0001c7e124

Wat te weten

 • Back-up naar iCloud: Ga naar Instellingen > iCloud > iCloud-back-up en zet de schakelaar in de aan-positie.
 • Back-up naar computer: sluit de iPhone aan, open iTunes, tik op het telefoonpictogram; in Back-ups, Klik Automatisch een back-up maken > Deze computer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up van uw iPhone 6, 6 Plus, 6S of 6S Plus maakt naar iCloud en naar een computer.

Hoe maak je een back-up van iPhone 6 naar iCloud

Nadat je dit hebt ingesteld, maakt je iPhone automatisch een back-up naar iCloud wanneer je telefoon is vergrendeld, is aangesloten op een voedingsbron en is verbonden met wifi. Volg deze stappen om iCloud-back-up in te stellen op iPhone 6, 6 Plus, 6S en 6S Plus:

 1. Zorg ervoor dat uw iPhone is verbonden met Wi-Fi (u kunt een back-up maken met de 4G/LTE-verbinding van uw iPhone, maar deze zal uw maandelijkse gegevens zeer snel opgebruiken).

 2. Kraan Instellingen.

 3. Tik op je naam bovenaan het scherm Instellingen.

 4. Kraan iCloud.

 5. Scroll naar beneden en tik op iCloud-back-up.

 6. Verplaats de iCloud-back-up schuifregelaar op aan/groen.

 7. Tik in het pop-upvenster op OK.

 8. Je kunt ervoor kiezen om je telefoon later automatisch een back-up te laten maken of op . tikken Nu backuppen om een ​​back-up te starten.

Zelfs als u iCloud-back-up in het verleden niet hebt gebruikt, is er mogelijk al een back-up van uw foto’s in iCloud. U kunt deze functie ook gebruiken om alleen een back-up van foto’s naar iCloud te maken, terwijl u een back-up van andere gegevens op uw computer maakt. Lees meer door te lezen Fotostream en iCloud-fotodeling inschakelen.

Hoe maak je een back-up van iPhone 6 naar iTunes

Als u de gegevens op uw iPhone al beheert door te synchroniseren met iTunes, is dit een goede optie. U moet uw iPhone aansluiten op de computer waarop iTunes wordt uitgevoerd en het proces zelf starten. Volg deze stappen om een ​​back-up te maken van iPhone 6, 6 Plus, 6S of 6S Plus naar iTunes:

 1. Verbind je iPhone met je computer. Dit kan via USB of Wi-Fi (als u Wi-Fi-synchronisatie al hebt ingesteld, tenminste). U kunt de voorkeur geven aan USB als u veel gegevens moet synchroniseren, omdat dit sneller is.

 2. Open iTunes als het nog niet is geopend.

 3. Klik op het iPhone-pictogram onder de afspeelknoppen in de linkerbovenhoek van iTunes.

 4. Zoek op het iPhone-beheerscherm de Back-ups sectie.

 5. Om er zeker van te zijn dat er altijd een back-up van uw iPhone op deze computer wordt gemaakt, klikt u op Deze computer in de Automatisch een back-up maken sectie.

 6. Klik Van toepassing zijn in de rechterbenedenhoek om die instelling op te slaan.

 7. Om nu een back-up te starten, klikt u op Nu backuppen.

Maak alleen een back-up van uw iPhone op een computer waarvan u de eigenaar bent en waar u regelmatig toegang toe hebt. Het heeft geen zin om een ​​back-up te hebben als deze zich op een computer bevindt die u niet kunt bereiken wanneer u hem nodig heeft. Voor extra veiligheid, of als je een Apple Watch hebt, kun je je iPhone-back-up op je computer versleutelen. Dit betekent dat iedereen (inclusief u) die toegang probeert te krijgen tot die back-up – om de inhoud ervan te bekijken of om deze op een iPhone te herstellen – een toegangscode moet invoeren. Ga voor meer informatie naar Over versleutelde back-ups in iTunes.

Hoe maak je een back-up van iPhone 6 naar je computer

Hoewel iTunes waarschijnlijk de gemakkelijkste optie is om een ​​back-up van iPhone 6 op een computer te maken, is het niet de enige keuze. Er zijn een aantal programma’s van derden die zowel back-up als functies bieden die iTunes niet heeft. Deze kunnen de mogelijkheid omvatten om door verborgen bestanden op de iPhone te bladeren, foto’s, voicemails en sms-berichten te herstellen die lijken te zijn verwijderd, en meer. Deze programma’s zijn over het algemeen betaald en zijn mogelijk niet zo uitgebreid of betrouwbaar als iTunes. We raden u aan deze programma’s niet als uw enige back-uptool te gebruiken. De functies die ze bieden die iTunes niet biedt, kunnen in sommige omstandigheden echter precies zijn wat u nodig hebt.

Waarom u een back-up moet maken op zowel iCloud als computer

We raden u aan beide methoden te gebruiken. De beste werkwijze die u kunt volgen bij het maken van een back-up van uw gegevens, is om er twee exemplaren van te hebben: een bij de hand als u deze meteen nodig hebt en een op een andere locatie die u kunt krijgen als er iets gebeurt met de kopie in de buurt. Een back-up in huis hebben is bijvoorbeeld niet erg handig als je de back-up nodig hebt als je op vakantie bent of als je huis afbrandt met de back-up erin. Het is wat meer werk en je hebt misschien nooit twee back-ups nodig, maar als je dat ooit doet, zul je blij zijn dat je de extra tijd hebt besteed om twee keer een back-up te maken. Elk iCloud-account wordt geleverd met 5 GB opslagruimte. De meeste mensen hebben meer nodig om een ​​back-up van alle gegevens op hun telefoon te maken, dus het kan zijn dat u uw account moet upgraden. Het toevoegen van 50 GB opslagruimte aan iCloud kost $ 0,99 per maand en is echt het overwegen waard.