Skip to content

Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iTunes

2 de juli de 2021
002 how to backup your iphone to itunes 4773518 60c07e513a8940c29b462ee5a8ff056e

Wat te weten

 • iTunes openen. Verbind je iPhone met een kabel met de computer. Klik op de apparaat pictogram om het iTunes-instellingenscherm te openen.
 • In de Back-ups sectie, onder Automatisch een back-up maken, klik op de knop naast Deze computer.
 • Selecteer Nu backuppen om alle iPhone-gegevens op de computer op te slaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up maakt van een iPhone en andere iOS-apparaten met iOS 5 of hoger naar iTunes op een computer.

Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iTunes

Het maken van een back-up van uw iPhone kost slechts een paar klikken. Hier is hoe het te doen.

 1. iTunes openen.

 2. Sluit uw apparaat met een USB-kabel aan op de computer.

 3. Klik op de apparaat pictogram in de linkerbovenhoek van iTunes.

 4. Het volgende scherm toont informatie over uw iPhone of iPad, inclusief de versie van iOS die wordt uitgevoerd en hoeveel opslagruimte deze gebruikt. Scroll naar beneden naar de Back-ups sectie voor meer opties.

  iTunes op een Mac met de kop Back-ups gemarkeerd

 5. De Laatste back-ups sectie vertelt u wanneer u uw gegevens voor het laatst hebt opgeslagen. Het biedt de datum en tijd van uw laatste back-ups, zowel naar iCloud als naar de computer die u gebruikt.

  iTunes op een Mac met de sectie Laatste back-ups gemarkeerd

 6. In dit gedeelte kunt u ook de instellingen voor back-ups aanpassen. Klik op de knop naast Deze computer onder de Automatisch een back-up maken rubriek om uw informatie lokaal op te slaan.

  Back-upssectie in iTunes met de knop "Deze computer" gemarkeerd

 7. Klik op het vakje naast Versleutel lokale back-up om een ​​extra beschermingslaag aan uw gegevens toe te voegen. Door lokale back-ups te versleutelen, kunt u ook wachtwoorden, HomeKit-informatie en gezondheidsgegevens aan uw bestand toevoegen. U kunt geen back-up van deze bestanden maken, tenzij u deze optie kiest.

  iTunes op een Mac met de optie "Lokale back-up coderen" gemarkeerd

 8. Klik Wachtwoord wijzigen om de code in te stellen of bij te werken die uw back-up beschermt.

  iTunes op een Mac met de knop "Wachtwoord wijzigen" voor versleutelde back-ups gemarkeerd

 9. Vink het vakje aan naast Onthoud dit wachtwoord in mijn sleutelhanger om te voorkomen dat u de code moet invoeren om uw apparaat vanaf een back-up te herstellen. Als u dit vakje niet aanvinkt, blijven uw back-ups veiliger. Als het wachtwoord is opgeslagen, kan iedereen met toegang tot uw computer uw back-up gebruiken.

  iTunes met het vakje naast "Onthoud dit wachtwoord in mijn sleutelhanger" gemarkeerd

 10. Voer uw wachtwoord in en bevestig het en klik vervolgens op Wachtwoord wijzigen om het op te slaan.

  iTunes met de knop Wachtwoord wijzigen gemarkeerd

 11. Met twee knoppen wordt een back-up van uw apparaat gemaakt.

  • Nu backuppen slaat al uw gegevens op de computer op.
  • Synchroniseren maakt een back-up en werkt uw iPhone of ander iOS-apparaat bij met eventuele wijzigingen die u in uw iTunes-bibliotheek hebt aangebracht.

  iPhone-overzichtspagina in iTunes met de knoppen Nu back-up maken en Sync gemarkeerd

 12. U kunt uw apparaat tijdens de back-up gebruiken zolang u het aangesloten houdt op de computer.

Vanaf macOS 10.15 (Catalina) was iTunes verouderd en is het niet langer opgenomen in een Mac-systeem van Catalina of later. Als je een upgrade naar Catalina hebt uitgevoerd, kun je nog steeds een back-up van je iPhone maken op je computer; je doet het gewoon via de Finder in plaats van iTunes. Als u echter macOS 10.14 of eerder of een Windows-pc gebruikt, kunt u iTunes of een iCloud-back-up gebruiken om uw gegevens op te slaan.

Waarom iTunes gebruiken?

Vanaf iOS 5 konden iOS-gebruikers iTunes overslaan voor back-ups en hun gegevens in plaats daarvan opslaan in iCloud. Vanwege deze verandering vraag je je misschien af ​​waarom je de software op je Mac überhaupt zou moeten blijven gebruiken. U kunt echter verschillende redenen hebben om bij de softwareoplossing te blijven. U betaalt bijvoorbeeld niet voor extra iCloud-opslag en de gratis 5 GB is niet genoeg om alles te bewaren wat u wilt behouden. Zelfs als je alle ruimte hebt die je nodig hebt in iCloud, wil je misschien nog steeds verdubbelen door ook iTunes te gebruiken. Als u dit doet, krijgt u de mogelijkheid om uw back-up op een externe schijf op te slaan, zodat u er zelfs bij een hardwarestoring of (onwaarschijnlijke) iCloud-uitval toegang toe hebt. Hoe dan ook, het hebben van te veel back-ups kan geen slechte zaak zijn.