Skip to content

Hoe maak je een flyer met Microsoft Word

13 de augustus de 2021
ScreenShot2018 10 25at9.45.08AM 5bd20bc3c9e77c005192c0a4

Wat te weten

 • In Windows: Bestand > Nieuw > Flyers. Kies een sjabloon en druk op Creëren. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding en druk op Verander afbeelding. Klik met de rechtermuisknop om te bewerken.
 • Op een Mac: zoek in Nieuw document naar ‘Flyers’. Kies een sjabloon en druk op Creëren. Bewerk de flyer en bewaar of print.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u sjablonen in Microsoft Word kunt gebruiken om flyers te maken. Deze instructies zijn van toepassing op Word 2019, 2016, Word voor Microsoft 365 en Word voor Mac.

Een flyer maken in Microsoft Word met behulp van sjablonen

Word biedt een verscheidenheid aan kant-en-klare sjablonen waarmee u een flyer kunt aanpassen. U kunt deze sjablonen als volgt verkrijgen:

 1. Ga in Word naar de Bestand tabblad en selecteer Nieuw.

 2. Selecteer onder de zoekbalk Flyers.

 3. Blader door de gratis flyer-sjablonen die Word toont totdat u een ontwerp vindt dat u bevalt.

  Kies een sjabloon die je leuk vindt uit de beschikbare opties

 4. Kiezen Creëren. Als u een sjabloon die u bevalt niet kunt vinden, download er dan een van Microsoft.

  De knop Maken

 5. Om de tekst te wijzigen, selecteert u deze en typt u de nieuwe informatie.

  Tekst op een flyersjabloon wijzigen

 6. Om de afbeelding te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de bestaande en selecteert u vervolgens Verander afbeelding. In de Afbeeldingen invoegen dialoogvenster, selecteer Uit een bestand. Blader naar een afbeelding op uw computer en selecteer vervolgens Invoegen.

  De "Van een bestand" optie

 7. Als u de kleur of een ander ontwerpkenmerk van een inhoudsvak wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het vak en kiest u de juiste menu-items om het element te wijzigen. Om een ​​ongewenst element te verwijderen, selecteert u het en drukt u op Verwijderen op het toetsenbord.

 8. Bewaar de flyer, print hem uit of stuur hem in een e-mailbericht. Als u de wijzigingen in een document opslaat, wordt de sjabloon niet gewijzigd. Wanneer u de sjabloon opnieuw opent om een ​​nieuwe flyer te starten, ziet deze er hetzelfde uit als toen u deze voor het eerst opende.

Een flyer maken in Word voor Mac

Een flyer maken in Word voor Mac is eenvoudig met de sjablonen die Microsoft biedt. Deze instructies gelden voor Word voor Mac 2011, maar zijn ook vergelijkbaar voor nieuwere versies.

 1. Van de Nieuw document scherm, typ flyers in de zoekbalk. Of selecteer Nieuw van sjabloon van de Bestand menu of druk op Shift+Command+P op je toetsenbord.

  Typ "flyer" in de zoekbalk

 2. Blader door de sjablonen totdat u er een vindt die u bevalt.

 3. Selecteer de gewenste sjabloon en selecteer vervolgens Creëren.

  Selecteer een flyer en klik vervolgens op Kiezen

 4. Voeg uw tekst toe over de tijdelijke aanduiding-tekst. Als u geen tekstvak voor tijdelijke aanduiding nodig heeft, selecteert u het en drukt u op Verwijderen op het toetsenbord.

 5. Pas de tekstkleur en -grootte op dezelfde manier aan als in elk Word-document.

 6. Wanneer de flyer klaar is, drukt u deze af of (afhankelijk van wat u er later mee wilt doen) bewaart u deze op de harde schijf, de cloud of een flashstation.