Skip to content

Hoe maak je een GIF in Photoshop

10 de augustus de 2021
howtomakegif01 b8cf41b4002f4b7abdd3edf6de179fb4

Als u weet hoe u een GIF in Photoshop maakt, kunt u van internet een persoonlijkere plek voor u maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit doet, zodat u kunt beginnen met het maken van uw eigen memes en leuke items om te delen. De volgende gids is gericht op Adobe Photoshop CC versie 20.0.4. De meeste methoden werken ook met oudere versies van Photoshop, maar de methode is mogelijk niet zo exact.

Hoe maak je een GIF in Photoshop met video

Er zijn een aantal geweldige services die GIF’s voor u kunnen maken, maar als u niet online kunt gaan of gewoon de moeren en bouten van het proces erachter wilt begrijpen, is het leren maken van een GIF in Photoshop een geweldige stap in uw riem van webvaardigheden. Het maken van een video op basis van een video is een geweldige plek om te beginnen.

 1. Pak de video die je in een GIF wilt veranderen. Je zou het van YouTube kunnen rippen als je niet van plan bent het voor iets commercieels te gebruiken, maar er zijn een aantal websites zoals Pexels, die een groot aantal royaltyvrije video’s hebben die je met en zonder bronvermelding kunt gebruiken.

 2. Open Photoshop als u dat nog niet hebt gedaan en navigeer vervolgens naar Bestand > Importeren > Videoframes naar lagen.

 3. Zoek en selecteer de video die u wilt converteren en selecteer Open.

 4. Ofwel selecteer Van begin tot eind, als je de hele video wilt converteren, of gebruik de schuifregelaars voor Alleen geselecteerd bereik om een ​​deel van de video te definiëren die u wilt importeren.

 5. Als u tevreden bent met uw keuze, selecteert u OK. Dit proces kan lang duren als u een lange video probeert te converteren of als uw computer aan de trage kant is. We raden aan om niet meer dan 20 seconden video te selecteren.

 6. Selecteer Raam > Tijdlijn. Dit zou alle lagen als afzonderlijke frames in de tijdlijn moeten brengen. Als dit niet het geval is, of als u een oudere versie van Photoshop gebruikt waarvoor handmatige bediening vereist is, selecteert u de vierregelig menu pictogram in de rechterbenedenhoek van het hoofdvenster en selecteer Frames maken van lagen.

 7. Gebruik de tijdlijn-mediaknoppen om een ​​voorbeeld van uw GIF te bekijken. Als er frames zijn die u niet wilt opnemen, kunt u deze slepen en neerzetten in het prullenbakpictogram linksonder. U kunt ze ook selecteren en vervolgens het prullenbakpictogram selecteren.

 8. Breng de gewenste wijzigingen aan in de kleur, het contrast of maak desgewenst zelfs elk frame zwart-wit door afzonderlijke lagen te selecteren uit de Lagen menu. U kunt meerdere frames tegelijk wijzigen door meerdere lagen te selecteren, maar zorg ervoor dat u ze niet samenvoegt als u de optie krijgt.

 9. U kunt ook de tijd aanpassen die elk frame nodig heeft voordat het overgaat in het tijdlijnvenster. Je kunt dat instellen op wat je maar wilt voor soepelere of schokkerigere overgangen. Zorg ervoor dat “Forever” in de linkerbenedenhoek wordt vermeld als u wilt dat de GIF een lus maakt. Als je je GIF verandert op een manier die je niet bevalt, druk dan op Ctrl (of CMD) Z om uw actie ongedaan te maken. U kunt ook op drukken Ctrl (of CMD) +Alt+Z om verschillende stappen ongedaan te maken.

 10. Als je tevreden bent met de GIF die je hebt gemaakt, is het tijd om hem op te slaan. Selecteer Bestand > Exporteren > Opslaan voor internet (verouderd)of druk op Ctrl (of CMD)+Verschuiving+Alt+S.

 11. Er zijn talloze mogelijke instellingen die u kunt kiezen en waarmee u kunt spelen, maar we raden u het volgende aan: Stel de Vooraf ingesteld tot GIF 128 Dithered en Kleuren tot 256. Als u zich zorgen maakt over de bestands- of fysieke grootte, gebruikt u de instellingen voor Hoogte en Breedte om de grootte van de GIF aan te passen aan uw behoeften. Selecteer Voor altijd in de Looping-opties als dat is wat je wilt dat de GIF doet.

 12. Als u tevreden bent met uw instellingen, selecteert u Voorbeeld om te zien hoe de GIF eruit zal zien in een browser. Als het er goed uitziet, selecteert u de Sparen icoon, kies vervolgens een naam en bestemming voor uw nieuwe GIF.

  GIF-voorbeeld

Maak een GIF in Photoshop met foto’s

Als je een reeks afbeeldingen hebt die je in een GIF wilt veranderen, is het proces vrijwel hetzelfde als bij een video, behalve dat je de frames niet eerst in lagen hoeft te trekken. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

 1. Photoshop heeft een geweldig hulpmiddel om alle afbeeldingen die u wilt gebruiken te pakken en ze voor u klaar te maken. Selecteer Bestand > Scripts > Laad bestanden in stapel.

 2. Selecteer vanaf daar Bladeren en navigeer naar de map waarin uw afbeeldingen zich bevinden. Selecteer de bestanden die u wilt importeren en selecteer Open. Selecteer vervolgens OK. Als u geen bestanden ziet, is het mogelijk dat Photoshop standaard heeft gezocht naar een ander soort bestandstype. Gebruik de selectie in de rechterbenedenhoek om te selecteren Alle bestanden.

 3. Na een paar ogenblikken zou je je nieuwe canvas moeten zien met al je afbeeldingen in afzonderlijke lagen geladen. Selecteer Raam > Tijdlijn.

  Photoshop GIF-tijdlijn

  Als je wilt, kun je de Poging om bronafbeeldingen automatisch uit te lijnen toggle om Photoshop te laten proberen alle foto’s voor u op een rij te zetten. Het kan handig zijn, maar is in de meeste gevallen niet vereist.

 4. Selecteer alle nieuwe lagen. Selecteer in het tijdlijnvenster het vervolgkeuzepictogram en selecteer vervolgens Frame-animatie maken. Als u het venster Lagen niet kunt zien, selecteert u Raam > Lagen om het te openen.

 5. Selecteer de vierregelig menu pictogram in de rechterhoek van het tijdlijnvenster en selecteer Frames maken van lagen.

 6. Selecteer de Speel pictogram in de linkerbenedenhoek om te zien hoe uw nieuwe GIF-animatie wordt afgespeeld. Als het lijkt alsof het omgekeerd wordt afgespeeld, selecteert u de vierregelig menu pictogram opnieuw en selecteer vervolgens Omgekeerde frames.

 7. Maak eventuele aanpassingen aan elk van de afzonderlijke afbeeldingen door hun lagen aan te passen. U kunt ook de tijdsduur wijzigen dat elke afbeelding in de animatie wordt weergegeven met behulp van de genummerde bedieningselementen onder elke afbeelding in het tijdlijnvenster.

 8. Als je tevreden bent met de GIF die je hebt gemaakt, sla hem dan op; selecteer Bestand > Exporteren > Opslaan voor internet (verouderd)of druk op Ctrl (of CMD)+Verschuiving+Alt+S.

 9. Stel de Vooraf ingesteld tot GIF 128 Dithered en Kleuren tot 256. Als u zich zorgen maakt over de bestands- of fysieke grootte, gebruikt u de instellingen voor Hoogte en Breedte om de grootte van de GIF aan te passen aan uw behoeften. Selecteer Voor altijd in de Looping-opties als dat is wat je wilt dat de GIF doet.

 10. Als u tevreden bent met uw instellingen, selecteert u Voorbeeld om te zien hoe de GIF eruit zal zien in een browser. Als het er goed uitziet, selecteert u de Sparen pictogram en kies vervolgens een naam en bestemming voor uw nieuwe GIF.

Hoe maak je een Photoshop-animatie met tekst

Als je een GIF wilt animeren met tekst en niets anders (je kunt altijd tekst over afzonderlijke lagen plakken wanneer je een GIF met afbeeldingen maakt), zijn de stappen vrijwel hetzelfde, maar je moet de lagen zelf maken.

 1. Open Photoshop en selecteer Bestand > Nieuw, kies de afmetingen die u voor uw uiteindelijke GIF wilt hebben en selecteer vervolgens OK.

 2. Voeg tekst toe aan de afbeelding en breng eventuele aanpassingen aan, inclusief kleur en grootte.

  GIF-tekst

 3. Als u wilt dat uw GIF dezelfde tekst in het volgende frame bevat, maar in een andere grootte of kleur, drukt u op Ctrl (of CMD)+J om de laag te dupliceren. Als u wilt dat het volgende frame iets anders zegt, selecteert u de Nieuwe laag pictogram in het Lagen-venster, tweede van links onderaan. Herhaal deze stap zo vaak als je nodig hebt voor zoveel frames als je wilt.

 4. Als u tevreden bent met uw verschillende laagcreaties, selecteert u ramen > Tijdlijn, selecteer vervolgens het vervolgkeuzepictogram in het midden en selecteer Frame-animatie maken.

 5. Selecteer de vierregelig menu pictogram in de rechterhoek van het tijdlijnvenster en selecteer Frames maken van lagen.

 6. Selecteer de Speel knop in de linkerbenedenhoek om te zien hoe uw nieuwe GIF-animatie wordt afgespeeld. Maak eventuele aanpassingen aan de tijden die de frames worden weergegeven met behulp van het nummer onder elk frame. Als u wilt dat de GIF continu doorloopt, selecteert u Voor altijd in de hoek linksonder.

 7. Als je tevreden bent met de GIF die je hebt gemaakt, sla hem dan op; selecteer Bestand > Exporteren > Opslaan voor internet (verouderd)of druk op Ctrl (of CMD)+Verschuiving+Alt+S.

 8. Stel de Vooraf ingesteld tot GIF 128 Dithered en Kleuren tot 256. Als u zich zorgen maakt over de bestands- of fysieke grootte, gebruikt u de instellingen voor Hoogte en Breedte om de grootte van de GIF aan te passen aan uw behoeften. Selecteer Voor altijd in de Looping-opties als dat is wat je wilt dat de GIF doet.

 9. Als u tevreden bent met uw instellingen, selecteert u Voorbeeld om te zien hoe de GIF eruit zal zien in een browser. Als het er goed uitziet, selecteert u de Sparen pictogram en kies vervolgens een naam en bestemming voor uw nieuwe GIF.