Skip to content

Hoe maak je een iPad-scherm schoon

19 de juli de 2021
GettyImages 681878667 277b080ff07747559ebacdca587c80bb

Wat te weten

 • Gebruik een microvezeldoek of een zachte, pluisvrije doek gedrenkt in water (geen schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen).
 • Koppel uw iPad los, schakel hem uit en verwijder de beschermhoes als u die heeft.
 • Gebruik zachte, zij-aan-zij bewegingen om het hele scherm schoon te maken, voorkom dat er vocht in de openingen komt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een iPad-scherm schoonmaakt. Het schoonmaken van een iPad is onderdeel van het reguliere onderhoud dat nodig is om je tablet in topconditie te houden.

Wat je nodig hebt

Als het aanraakscherm bevuild en besmeurd is door herhaaldelijk tikken of om een ​​andere reden, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen terwijl u het schoonmaakt. Het verkeerde type doek kan schade veroorzaken. Verzamel een paar schoonmaakspullen voordat je je iPad schoonmaakt:

 • Microvezeldoek: Als er geen beschikbaar is, werkt een zachte, pluisvrije doek ook. Als je een bril draagt, werkt het kleine vierkantje dat je gebruikt om je bril schoon te maken perfect voor de iPad.
 • Water: Je moet de doek nat maken, maar gebruik alleen water. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen. Deze breken de beschermende coating op de iPad af.

Hoe u uw iPad schoonmaakt

Om een ​​iPad-scherm er als nieuw uit te laten zien:

 1. Koppel de iPad los als deze wordt opgeladen of is aangesloten op een computer.

 2. Zet de iPad uit.

 3. Als de iPad in een beschermhoes zit, verwijder deze dan voorzichtig.

 4. Bevochtig de doek licht met water. Als de doek te nat is, knijp dan het water uit de doek. Gebruik geen reinigingsmiddelen of oplosmiddelen en zorg ervoor dat de doek pluisvrij is.

 5. Veeg het scherm af met de doek. Begin bovenaan en gebruik zachte, zij-aan-zij bewegingen om het hele scherm schoon te maken. Voorkom dat er vocht in openingen komt, zoals de camera- of hoofdtelefoonaansluiting.

 6. Laat de iPad aan de lucht drogen.

 7. Vervang de beschermhoes.

Voortdurende zorg voor uw iPad

Omdat iPads voornamelijk op aanraking zijn gebaseerd, moet het iPad-scherm vaak worden schoongemaakt. Houd er echter rekening mee dat iPads een oleofobe coating op het scherm hebben die de oliën van de vingers afstoot. Na verloop van tijd slijt deze coating door normaal gebruik en het gebruik van een schuurdoek of oplosmiddelen versnelt dit effect.

Een schoon en reflecterend iPad-scherm

Maak de screenprotector van gehard glas op dezelfde manier schoon, maar zorg ervoor dat er geen vocht onder het glazen scherm komt. Als er toch vocht in de iPad komt, vraag dan ondersteuning van Apple of breng hem naar een erkende reparatiewerkplaats.