Skip to content

Hoe maak je een nummer je beltoon op iPhone

21 de juni de 2021
how to make a song your ringtone on iphone hero 8e4ea3ee044a4253949370911ea9b868

Hoewel de iPhone wordt geleverd met een handvol onderscheidende en hoogwaardige geluiden die je als beltonen kunt gebruiken, is de realiteit dat ze dezelfde zijn die iedereen gebruikt, dus je hebt ze allemaal eerder gehoord. Als je je telefoon wilt personaliseren op een manier waar niet veel andere mensen de tijd voor nemen, moet je weten hoe je van een nummer je beltoon kunt maken. In tegenstelling tot het kopen van beltonen in de iTunes Store, zijn deze gratis. En in tegenstelling tot de verschillende gratis beltonen die u kunt downloaden, zijn deze gepersonaliseerd en gebruiken ze de nummers waar u al van houdt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle modellen van de iPhone en iTunes 12, 11, 10 en 9.

Wat je nodig hebt

Het proces is niet zo eenvoudig of ongecompliceerd als de meeste iPhone-taken, omdat Apple geen enkele ingebouwde methode heeft om je bestaande nummers als beltonen in te stellen. U moet iTunes op uw computer gebruiken en een paar stappen volgen om het gewenste nummer naar een speciale bestandsindeling te converteren en het vervolgens met uw iPhone te synchroniseren. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je dit moet doen, kun je het eenvoudig voor meerdere nummers doen en aangepaste beltonen instellen voor al je favoriete contacten.

Hoe maak je van een nummer een ringtone

Het proces begint op uw computer, waar u iTunes gebruikt om een ​​gedeelte van 30 seconden van een nummer te kiezen en dat nummerfragment te exporteren in een bestandsindeling die uw iPhone kan herkennen als beltoon.

 1. Start iTunes op uw computer. Het is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van iTunes gebruikt, vooral als je het niet vaak gebruikt, om er zeker van te zijn dat het goed synchroniseert met je telefoon. Als iTunes aanbiedt om de nieuwste update te installeren, laat dat dan gebeuren voordat u doorgaat.

 2. Zoek in de iTunes-muziekbibliotheek een nummer waarvan je een beltoon wilt maken en klik erop om het nummer te selecteren.

 3. Speel het nummer af en beslis van welk fragment van 30 seconden je een beltoon wilt maken. Het kan elk punt in het lied zijn. Schrijf de start- en stoptijd op, zodat je in een paar stappen weet hoe laat je gaat.

 4. Klik met de rechtermuisknop op het nummer en kies Nummerinfo Song uit het vervolgkeuzemenu.

 5. Klik in het dialoogvenster Nummerinfo op de Opties tabblad.

 6. In de begin en hou op velden, voer dan de tijd in waarop u wilt dat de beltoon begint en stopt en zorg ervoor dat de vakjes zijn aangevinkt. Als u bijvoorbeeld de eerste 30 seconden van het nummer wilt, kiest u 0:00 en 0:30. Klik OK wanneer je klaar bent.

  Start- en stoptijden voor de beltoon

  Je beltoon mag niet langer zijn dan 30 seconden, anders werkt hij niet, dus zorg ervoor dat je je rekensom correct uitvoert.

 7. Klik op de het dossier menu en kies Converteren, dan Converteren naar AAC-versie. Na een moment zou je de nieuwe versie van het nummer moeten zien verschijnen in de muziekbibliotheek, direct onder de momenteel geselecteerde originele versie van het nummer.

  Menu-item AAC-versie maken in iTunes

  Op oudere versies van iTunes moet u mogelijk met de rechtermuisknop op het nummer klikken en AAC-versie maken kiezen in het vervolgkeuzemenu.

 8. Selecteer de nieuwe OC-versie van het nummer en kopieer het naar een locatie op je computer. U kunt het eenvoudig naar uw bureaublad of een andere map slepen.

  Nummer van iTunes naar Windows Verkenner slepen

 9. Terug in iTunes heb je die nieuw gemaakte AAC-versie niet nodig, dus je kunt hem verwijderen door op de te drukken Verwijderen sleutel.

 10. Het originele nummer is nog steeds ingesteld om slechts 30 seconden te spelen, dus dat kun je ook oplossen. Klik met de rechtermuisknop op het nummer en kies Nummerinfo Song. Schakel op het tabblad Opties de vinkjes uit voor begin en hou op. Klik OK om uw wijzigingen op te slaan.

 11. Zoek nu het ringtone-bestand dat u uit iTunes had gekopieerd.

 12. Klik op een pc op de Visie tabblad bovenaan de map en vink vervolgens Bestandsnaamextensies in het lint. Als u een Mac gebruikt, klikt u op de Vinder menu en kies vervolgens then Voorkeuren.Vink in de Finder-voorkeuren Toon alle bestandsnaamextensies.

 13. Klik op het songbestand en klik er even later nog een keer op, zodat u de bestandsnaam kunt bewerken. Klik op de bestandsnaamextensie en wijzig deze van M4A naar M4Ren druk op Enter. Bevestig desgevraagd dat u deze wijziging wilt doorvoeren.

  .m4r-bestandsindeling

Synchroniseer de beltoon met je iPhone

Nadat u uw nieuwe beltoon hebt gemaakt, moet u deze synchroniseren met uw iPhone zodat u deze kunt gaan gebruiken. Het synchronisatieproces is vrij eenvoudig.

 1. Verbind je iPhone met je computer met een USB Lightning-kabel en klik vervolgens op het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.

 2. Klik tonen aan de linkerkant van het scherm, in de sectie Op mijn apparaat.

 3. Sleep het nieuwe ringtone-bestand van de map op uw computer naar de rechterschuif van het venster, in de tonen map. Het nummer zou onmiddellijk met je iPhone moeten synchroniseren.

  Beltoon naar het gedeelte Tonen van iTunes slepen

Stel de beltoon in op je iPhone

Nu je een beltoon hebt gemaakt en deze naar je iPhone hebt gekopieerd, kun je je telefoon configureren om deze te gebruiken wanneer er een oproep binnenkomt.

 1. Start de Instellingen app op je iPhone.

 2. Kraan Geluiden en haptiek.

 3. Tik op Beltoon.

 4. In de Beltoon sectie, zoek en tik op de beltoon die je zojuist hebt gemaakt.

  Geluid en haptiek, beltoon, beltoon die u hebt gemaakt in iOS-instellingen

 5. U kunt ook aangepaste beltonen instellen voor specifieke contacten. Om dat te doen. Start de Contacten app en tik op het contact dat u wilt wijzigen. Druk op Bewerk knop bovenaan het scherm en kies vervolgens de beltoon die u wilt gebruiken.