Skip to content

Hoe maak je een PDF-bestand

1 de augustus de 2021
146689ManworkingonMacBookPro1 da589b41d31b4e8b81650b6cd2b582f1

Wat te weten

 • Ga in Microsoft Word naar Bestand > Opslaan als > PDF. Of Bestand > Afdrukken > Opslaan als PDF of Microsoft Afdrukken naar PDF > Afdrukken of Sparen.
 • Ga in Google Documenten naar Bestand > Downloaden > PDF-document (.pdf). Of Bestand > Afdrukken > Opslaan als PDF > Sparen > Sparen.
 • Ga op Mac-pagina’s naar Bestand > Afdrukken > Opslaan als PDF.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een PDF maakt met Microsoft Word, de afdrukfunctie in Windows, Google Docs en Mac Pages. U kunt ook een gratis PDF-creator gebruiken; er zijn er veel beschikbaar om te downloaden of online.

Een PDF maken met Microsoft Word

Als u een versie van Microsoft Word van 2007 of later hebt, is de eenvoudigste manier om een ​​PDF te maken de ingebouwde softwarefuncties te gebruiken. Met slechts een paar klikken kunt u elk Word-document converteren naar een PDF-bestand.

 1. Open het Word-document dat u naar PDF wilt converteren en selecteer vervolgens Bestand.

 2. In de Bestand menu, selecteer Opslaan als.

  De optie Opslaan als in Microsoft Word.

 3. In de Opslaan als dialoogvenster, selecteer de Bestandstype vervolgkeuzemenu en kies vervolgens PDF.

  De PDF-optie in het vervolgkeuzemenu Opslaan als bestandstype in Word.

 4. Wijzig de titel van het document of wijzig de locatie waar u het bestand wilt opslaan en klik vervolgens op Sparen en uw PDF-bestand wordt opgeslagen op de opgegeven locatie.

  De optie Opslaan in Microsoft Word.

Hoe maak je een PDF-bestand in Windows

Als je Windows gebruikt, heb je een optie om een ​​PDF-bestand te maken met behulp van de afdrukfunctie van je computer en het werkt in elk programma dat je gebruikt dat afdrukmogelijkheden heeft. Het heet Microsoft Afdrukken naar PDF. De opties die u ziet, zijn afhankelijk van het programma waarmee u afdrukt, maar over het algemeen moeten ze deze structuur volgen:

 1. Als u Microsoft Afdrukken naar PDF wilt gebruiken in het document, de afbeelding of een ander bestand dat u als basis voor een PDF wilt gebruiken, selecteert u Afdrukken.

 2. In de Afdrukken dialoogvenster, verander de printer (deze kan worden genoemd Bestemming of Bestemmingsprinter of gewoon Printer) tot Opslaan als PDF of Microsoft Afdrukken naar PDF.

  De optie Opslaan als PDF in Google Chrome op Microsoft Windows.

  De Google Chrome-browser heeft ook een vergelijkbare PDF-conversiefunctie die werkt voor elk webbestand op elk apparaat dat de Chrome-browser gebruikt. Het enige wat u hoeft te doen is toegang te krijgen tot de Afdrukken optie en kies Afdrukken naar PDF.

 3. Het voorbeeld wordt aangepast om u te laten zien hoe de PDF eruit zal zien. Als u tevreden bent, selecteert u Afdrukken of Sparen.

Een PDF-bestand maken in Google Docs

Wanneer u documenten, spreadsheets of presentaties maakt met Google Drive, heeft u de mogelijkheid om die documenten ook naar PDF te converteren. U kunt het printmenu gebruiken zoals hierboven, maar zowel vanaf een Windows- als een Mac-computer kunt u ook kiezen Bestand > Downloaden > PDF-document (.pdf). Het PDF-bestand wordt in uw Downloads het dossier.

De PDF-optie in het Download-menu van Google Docs.

Een PDF maken op Mac in Pages

Als je een Mac-computer gebruikt, heb je bijna net zoveel opties voor het maken van PDF-bestanden als Windows. Afgezien van de hierboven genoemde methoden, kunt u ook een PDF-bestand maken vanuit de Pages-app, net zoals u zou doen vanuit Word in Windows. Als de Mac-app die u gebruikt afdrukken toestaat, is er bijna 100% kans dat dezelfde stappen hieronder ook een PDF in die app zullen maken.

 1. Open het document dat u wilt gebruiken om een ​​PDF te maken in Pages.

 2. Selecteer de Bestand menu bovenaan de pagina en selecteer vervolgens Afdrukken.

  Het menu Afdrukken in Pages op de Mac.

 3. Gebruik in het menu dat verschijnt het vervolgkeuzemenu in de linkerbenedenhoek om te kiezen Opslaan als pdf.

  De optie Opslaan als PDF in Pages op de Mac.

 4. De Opslaan als dialoogvenster wordt geopend. Geef uw document een naam, kies een locatie om het op te slaan, voeg eventuele aanvullende details toe en klik vervolgens op Sparen.

  De optie Opslaan in Pages op de Mac.