Skip to content

Hoe maak je een screenshot op Android

24 de juni de 2021
Google Pixel 3 android phone f2c43fed359d415bbf3a70fe579b903a

Het komt vaak voor dat je iets dat je op je telefoon hebt gevonden wilt delen met een vriend of gewoon wilt bewaren voor een latere datum, zoals een kopie van je reisschema. Met de Android-screenshotfunctie kunt u eenvoudig een kopie maken van wat u op uw scherm ziet, zodat u de informatie snel op uw apparaat kunt opslaan of naar een vriend kunt sturen. Gelukkig is het een gemakkelijk hulpmiddel om te gebruiken. Hier leest u hoe u een screenshot maakt op Android-telefoons met verschillende methoden. Deze stappen voor het maken van schermafbeeldingen op Android zijn van toepassing op de meeste apparaten, waaronder Google Pixel-telefoons, telefoons met recente versies van Android en zelfs Android-tablets. Sommige van deze technieken werken ook op Samsung-apparaten, maar misschien wilt u ook weten hoe u schermafbeeldingen kunt maken op Samsung-apparaten.

Een screenshot maken op Android: hardwaremethode één

 1. Houd de ingedrukt Vermogen en Volume verminderen knoppen ongeveer een seconde ingedrukt

 2. Wacht tot je scherm reageert en bevestig dat de schermafbeelding is gemaakt. Er kan een camerasluitergeluid worden afgespeeld als uw audio is ingeschakeld.

 3. Bekijk uw screenshot door ernaar te zoeken in het meldingenpaneel. Van daaruit kunt u het gemakkelijk delen of verwijderen.

Een screenshot maken op Android: hardwaremethode 2

Als het moeilijk is om tegelijkertijd op de aan / uit- en volume omlaag-knoppen te drukken, kunt u een alternatieve methode gebruiken om een ​​screenshot op Android te maken. Dit is echter niet zo snel, dus als je een screenshot van een specifiek punt in een video probeert te maken, spoel het dan wat terug om je voor te bereiden.

 1. Houd de ingedrukt Vermogen ongeveer een seconde ingedrukt totdat er een menu verschijnt.

 2. Selecteer de Schermafbeelding optie in het pop-upmenu.

 3. Bekijk uw screenshot door ernaar te zoeken in het meldingenpaneel.

Een screenshot maken op Android: handsfree met Google Assistant

Als u ten slotte een screenshot op uw telefoon wilt maken zonder deze aan te raken, kunt u met recente versies van Android de Google Assistent gebruiken. Er is dus een handsfree manier om schermopnames te maken op Android. Je moet er alleen voor zorgen dat je de Google Assistent hebt ingesteld op je apparaat met toegang tot je scherm. Deze methode is ook lastig te timen, dus het is beter voor het maken van screenshots van statische beelden dan voor video’s.

 1. Activeer Google Assistent met je spraakopdracht (standaard is “Oke Google“). Hierdoor wordt de Google Assistent-overlay op uw scherm weergegeven, maar deze maakt geen deel uit van de schermafbeelding.

 2. Zeg tegen de Google Assistent: ‘Maak een screenshot.” Google Assistent maakt een screenshot van alles wat zich op je scherm onder de overlay bevindt. Als je een video afspeelt, kan het de video pauzeren. In het geval van YouTube pauzeert de Google Assistent de video, waardoor de afspeelbediening naar de scherm, maar de schermafbeelding bevat niet de afspeelknoppen.

 3. Maak een keuze uit de opties voor acties. De Google Assistent slaat de schermafbeelding niet automatisch op, dus u moet ofwel Uploaden naar foto’s, Opslaan om te rijden, of selecteer een andere optie om deze rechtstreeks te delen.

  Android screenshot-acties