Skip to content

Hoe maak je een screenshot op de LG G Flex

6 de augustus de 2021
LGGFlex 5aeca1631f4e13003700a9d1

U kunt een screenshot maken op uw LG G Flex om alles vast te leggen dat momenteel op het scherm zichtbaar is. Er zijn twee fysieke knoppen op de telefoon die u tegelijkertijd moet indrukken om dit te laten werken. Waarom zou je een screenshot maken op je telefoon? Afbeeldingen die u online vindt, kunnen meestal worden opgeslagen op uw apparaat door erop te tikken en vast te houden, maar voor inhoud zonder afbeelding die u toch als afbeeldingsbestand wilt opslaan, zoals een frame in een video of tekst op een webpagina, je moet een screenshot maken. Hoewel de onderstaande aanwijzingen specifiek zijn voor de LG G Flex-telefoon, kunnen ze nog steeds van toepassing zijn op andere Android-telefoons, waaronder die van Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Hoe maak je een LG G Flex-screenshot

Een screenshot maken op de LG G Flex-telefoon is heel eenvoudig: druk tegelijkertijd op de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag. Dat kan met twee vingers, maar je kunt ook strategisch tussen beide knoppen drukken als je liever maar één vinger gebruikt. Als je het goed doet, hoor je een klikkend geluidseffect en zie je een visuele aanwijzing dat de schermafbeelding is gemaakt en nu op je apparaat is opgeslagen. U hoeft geen screenshots te maken van afbeeldingen die al kunnen worden gedownload. Om te zien of u een afbeelding normaal kunt downloaden, tikt u gewoon op de afbeelding en houdt u deze vast, en als er een menu verschijnt met opties om de foto op te slaan, doe dat dan in plaats van de screenshot-procedure. U krijgt een schone afbeelding die niet hoeft te worden bijgesneden.

Screenshots bijsnijden op de LG G Flex

Schermafbeeldingen van LG G Flex-videogames

In sommige gevallen realiseert u zich na het maken van een screenshot misschien dat de afbeelding er niet helemaal goed uitziet en wilt u deze nu bijsnijden. Hier is hoe:

  1. Open de afbeelding om het fotomenu te openen en tik bovenaan op het potloodpictogram.

  2. Kiezen Fotostudio.

  3. Selecteer het gereedschap bijsnijden om nog een rij gereedschappen voor het aanpassen en bewerken van afbeeldingen naar voren te brengen, waaronder het verwijderen van rode ogen, een gereedschap Gloed van gezicht en gereedschappen voor rechttrekken, roteren, spiegelen en verscherpen.

  4. Selecteer Bijsnijdenen pas vervolgens het vak aan waar u de afbeelding wilt bijsnijden. Door binnen het vak te vegen, wordt het hele vierkant naar een ander deel van de schermafbeelding verplaatst, terwijl door aan de hendels te trekken het formaat van het bijsnijdvak wordt gewijzigd.

  5. Als u tevreden bent met hoe de schermafbeelding wordt bijgesneden, tikt u op het bijsnijdpictogram om de wijzigingen aan te brengen. Je bijgesneden screenshot wordt opgeslagen in een van je afbeeldingsmappen, in ons geval de Schermafbeeldingen map omdat daar de bronafbeelding vandaan kwam.

U kunt de bewerkte schermafbeelding naar elk album op uw LG G Flex verplaatsen door op de miniatuur van de oorspronkelijke map te tikken en deze vast te houden om een ​​menu weer te geven met de Beweging keuze. Aangezien een screenshot wordt behandeld als een afbeelding, kunt u deze ook verwijderen en er een instellen als achtergrond of als foto van een contactpersoon.