Skip to content

Hoe maak je een screenshot op iPhone 11

14 de mei de 2022
GettyImages 926840380 3336aabc82ca4b6db092b038b23fedb5

Wat te weten

 • Makkelijkste: druk op de Kant en Volume omhoog knoppen tegelijk.
 • Als u een screenshot wilt maken door op de achterkant van de telefoon te tikken, schakelt u eerst de functie in Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken > Terug Tikken > Schermafbeelding.
 • Vervolgens kunt u een screenshot maken door te dubbeltikken op de achterkant van de telefoon. (Vereist iOS 14 en hoger.)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je screenshots maakt op de iPhone 11 volgens de standaardmethode. Het behandelt ook waar je die schermafbeeldingen kunt vinden, wat je ermee kunt doen en verborgen, alternatieve manieren om schermafbeeldingen te maken zonder knoppen.

Hoe maak je een screenshot op iPhone 11

Wilt u op dit moment een screenshot maken van wat er op uw iPhone 11-scherm staat? De eenvoudigste manier om een ​​screenshot te maken op iPhone 11 is:

 1. Met wat je maar wilt screenshot weergegeven op het scherm, druk op de Kant en Volume omhoog knoppen tegelijk. Een sluitergeluid van de camera geeft aan dat u de schermafbeelding met succes hebt gemaakt.

 2. Een miniatuur van de schermafbeelding verschijnt rechtsonder in het scherm. Sluit het meteen af ​​door van de rechterkant van het scherm te vegen. Je kunt ook wachten tot het verdwijnt. Hoe dan ook, de schermafbeelding is opgeslagen.

 3. Om de schermafbeelding meteen te bewerken of te delen, tikt u op de miniatuur rechtsonder om toegang te krijgen tot de hulpprogramma’s voor het bewerken van schermafbeeldingen (tik op het penpictogram) of het menu voor delen in het actievenster (het vak met de pijl die eruit komt).

  Wil je deze schermafbeelding niet? Tik op het prullenbakpictogram in deze weergave om het te verwijderen.

 4. Je kunt al je schermafbeeldingen op je iPhone vinden in de vooraf geïnstalleerde Foto’s-app, in de Schermafbeeldingen album.

Hoe maak je een screenshot op een iPhone 11 zonder knoppen?

Hoewel de gemakkelijkste manier om een ​​screenshot te maken op iPhone 11 de knoppen Zijde en Volume omhoog vereist, kun je ook een screenshot maken zonder knoppen. Hier is hoe:

 • Als je Siri gebruikt, kun je Siri vragen een screenshot voor je te maken. Activeer gewoon Siri (door de zijknop ingedrukt te houden of door “Hey Siri” te zeggen als je die functie hebt ingeschakeld) en zeg “maak een screenshot”. Al het andere is hetzelfde als in het laatste gedeelte.
 • Wil je indruk maken op vrienden met je iPhone-expertise? Vervolgens moet je leren hoe je schermafbeeldingen maakt door op je iPhone te tikken (zie onderstaande instructies).

Hoe maak je een screenshot op een iPhone 11 door op de achterkant te tikken?

Als je iOS 14 of hoger gebruikt (op je iPhone 11 of een ander compatibel model), kun je met deze verborgen functie een screenshot maken door te dubbeltikken op de achterkant van de telefoon. De dubbelklikactie is ontworpen om sommige taken gemakkelijker te maken voor mensen met motorische problemen, maar iedereen kan het gebruiken. Dit is wat u moet doen:

 1. Tik Instellingen.

 2. Tik Toegankelijkheid.

 3. Tik Aanraken.

  Instellingen, Toegankelijkheid en Touch op iPhone

 4. Tik Terug Tikken.

 5. Tik Dubbeltik.

 6. Tik Schermafbeelding.

  Terug tikken, dubbel tikken en screenshot op iPhone

 7. Nu, elke keer dat je een screenshot wilt maken, dubbeltik je hard op de achterkant van je iPhone.

Waarom kan ik geen screenshot maken op mijn iPhone 11?

Heb je problemen met het maken van screenshots op je iPhone 11? Daar kunnen veel oorzaken voor zijn, maar hier zijn een paar veelvoorkomende oorzaken en wat u eraan kunt doen:

 • Niet tegelijkertijd op knoppen drukken: Als je de instructies volgt maar geen screenshot krijgt, kan het zijn dat je de procedure nog niet helemaal onder de knie hebt. Je moet beide knoppen precies tegelijk indrukken. Anders zal je iPhone denken dat je de ene knop na de andere indrukt. Probeer een paar oefendrukken, en je zult het krijgen.
 • Knoppen werken niet: Als u screenshots probeert te maken met de knoppen en het werkt niet, werken uw knoppen mogelijk niet. Het kan gebeuren door een zaak die de knop verstoort; probeer de behuizing er eens uit te halen en er weer op te zetten. Knoppen kunnen ook kapot zijn (of breken); test dat door ze voor andere activiteiten te gebruiken.
 • Algemene buggie: Soms worden iPhones zonder duidelijke reden een beetje buggy. Probeer je iPhone opnieuw op te starten; dat zal de meeste algemene buggie oplossen. Als dat niet werkt, bekijk (en installeer) dan een update van het besturingssysteem van de iPhone (iOS genoemd). Nieuwe OS-versies bevatten vaak bugfixes.

FAQ

 • Kan ik schermafbeeldingen op mijn iPhone uitschakelen?

  Nee. Het is niet mogelijk om schermafbeeldingen op een iPhone volledig uit te schakelen, maar iOS 12 en hoger staan ​​alleen schermafbeeldingen toe wanneer het scherm verlicht is. Om onbedoelde schermafbeeldingen te voorkomen, gaat u naar Instellingen > Display en helderheid en zet uit Opstaan ​​om wakker te worden.

 • Hoe maak ik een paginagrote schermafbeelding op mijn iPhone?

  Als je een screenshot maakt in Safari, tik je op het voorbeeld voordat het verdwijnt en tik je vervolgens op Volledige pagina. De pagina wordt opgeslagen als een PDF-fly. Niet alle versies van iOS ondersteunen deze optie.

 • Hoe verwijder ik screenshots op mijn iPhone?

  Om iPhone-screenshots te verwijderen, ga naar Foto’s > Schermafbeeldingen > Selecteertik op de schermafbeeldingen en tik vervolgens op de Prullenbak. Om verwijderde iPhone-screenshots te herstellen, ga naar Foto’s > Onlangs verwijderd > Selecteer.

 • Waarom zijn mijn iPhone-screenshots wazig?

  Als de schermafbeeldingen van uw iPhone wazig lijken wanneer u ze in de Berichten-app verzendt, gaat u naar Instellingen en uitschakelen Beeldmodus van lage kwaliteit. Deze functie bespaart mobiele data door in te boeten aan beeldkwaliteit.