Skip to content

Hoe maak je een screenshot op je iPhone

24 de juli de 2021
take iphone screenshot 5bb8c718c9e77c0051830559

Je kunt snel een foto van iemands woorden opslaan en een grappig of belangrijk moment vastleggen met een screenshot van je iPhone. Hier leest u hoe u het op elke iPhone kunt doen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met iOS 2.0 en hoger.

Een screenshot maken op de iPhone X-serie, iPhone 11 en iPhone 12 iPhone

Om een ​​screenshot op de iPhone of iPod Touch te maken, drukt u tegelijkertijd op een combinatie van knoppen. De knoppen zijn afhankelijk van het model telefoon. Jarenlang maakten iPhone-schermafbeeldingen gebruik van de Home-knop, maar Apple heeft die knop verwijderd van de iPhone X en latere modellen zoals de iPhone 12. Schermafbeeldingen maken zonder de Home-knop:

 1. Geef de inhoud weer waarvan u een screenshot wilt maken op het scherm van de iPhone. Geef bijvoorbeeld een website, een sms of een scherm weer in een van je apps.

 2. druk de Kant knop (voorheen bekend als de Sleep/Wake-knop) en de Volume omhoog knop.

 3. Het scherm knippert en het camerageluid klinkt om aan te geven dat je een screenshot hebt gemaakt. Ook verschijnt er een miniatuur van de screenshot in de linkerbenedenhoek van het scherm.

 4. Tik op de miniatuurafbeelding om de schermafbeelding te bewerken of te delen. Of veeg het van de linkerrand van het scherm om het te sluiten.

 5. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de Foto’s-app.

Wist je dat je paginagrote schermafbeeldingen van websites kunt maken in iOS 13?

Een screenshot maken op oudere iPhone-modellen

Als je een iPhone hebt van het originele model via de 6S of een ander model iPod Touch, volg dan deze stappen om een ​​screenshot te maken:

 1. Geef de inhoud op het scherm weer die u wilt vastleggen.

 2. Druk tegelijkertijd op de Home-knop en de Sleep/Wake-knop. Op de iPhone 6-serie en hoger bevindt de Sleep/Wake-knop zich aan de rechterkant van het apparaat. Op eerdere modellen van de iPhone en iPod touch staat dit in de rechterbovenhoek.

 3. Het scherm knippert wit en de telefoon speelt het geluid van een camerasluiter. Er verschijnt een miniatuur in de hoek van het scherm.

 4. Tik op de miniatuur om deze meteen te bewerken of te delen. Of veeg het van het scherm om het op te slaan.

Maak een screenshot op de iPhone 8- en 7-serie

Het maken van een screenshot op de iPhone 8-serie en de iPhone 7-serie is wat lastiger dan op eerdere modellen. Dat komt omdat de Home-knop op die apparaten anders en gevoeliger is, waardoor de timing van het indrukken van de knoppen iets anders is. Druk beide knoppen tegelijkertijd in om een ​​screenshot te maken.

Een andere manier om een ​​screenshot te maken: AssistiveTouch

Er is een mogelijk eenvoudigere manier om een ​​iPhone-screenshot te maken: AssistiveTouch, een toegankelijkheidsfunctie van iOS die een virtuele startknop op het scherm toevoegt. Schakel AssistiveTouch in en configureer het zodat het maken van screenshots slechts een paar tikken vereist. Dit werkt voor alle iPhones en iPod Touches.

 1. Open Instellingen, kraan Algemeenen selecteer vervolgens Toegankelijkheid.

  Het pad naar het menu Toegankelijkheid op een iPhone

 2. Kraan AssistiveTouchen zet de aan AssistiveTouch tuimelschakelaar.

  AssistiveTouch inschakelen op een iPhone

 3. De AssistiveTouch-knop verschijnt op het scherm. Sleep en plaats het op een willekeurige plek rond de buitenrand van het scherm.

 4. In de Aangepaste acties sectie, kies voor welke actie een screenshot moet worden gemaakt. Kraan Enkele tik, Dubbeltikken, Lang indrukken, of 3D-aanraking (op modellen met dit type scherm) om een ​​commando aan dat gebaar toe te wijzen.

 5. Kraan Schermafbeelding.

  Dubbeltikken toewijzen om een ​​screenshot te maken in AssistiveTouch op een iPhone

 6. Druk op AssistiveTouch knop op het scherm op de manier die u hebt geselecteerd (een keer tikken, dubbel tikken, lang indrukken of 3D-aanraking) om een ​​screenshot te maken.

Waar u uw iPhone-screenshots kunt vinden

Uw iOS-apparaat slaat schermafbeeldingen op in een speciale map in de vooraf geïnstalleerde Foto’s-app van het apparaat. Een schermafbeelding bekijken:

 1. Druk op Foto’s app om het te starten.

 2. Druk op Albums pictogram in de onderste balk als u daar nog niet bent.

 3. Scroll naar beneden en tik op Schermafbeeldingen om een ​​verzameling te zien van elke screenshot die je hebt gemaakt.

  De map Screenshots op een iPhone

 4. Je kunt ze ook gemengd vinden met je andere foto’s in de Fotorol album.

Hoe iPhone-screenshots te delen

Wanneer een screenshot is opgeslagen in de Foto’s-app, kun je er dezelfde dingen mee doen als met elke andere foto, zoals tekst, e-mail, of deze op sociale media plaatsen. U kunt het ook synchroniseren met uw computer of het verwijderen. Een schermafbeelding delen:

 1. Ga naar de Fotorol of de Schermafbeeldingen album en tik vervolgens op de schermafbeelding om deze te openen.

 2. Druk op Deel knop (het vakje met de pijl die eruit komt).

 3. Selecteer de app die je wilt gebruiken om de schermafbeelding te delen.

  Een foto delen op een iPhone

 4. De app wordt geopend en u kunt het delen voltooien op welke manier dan ook voor die app.