Skip to content

Hoe maak je een screenshot op Samsung

22 de juni de 2021
screenshot on samsung 4 5b48f24cc9e77c00371f40f6

Wat te weten

 • Houd de ingedrukt Vermogen en Volume verminderen knoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat je een melding krijgt dat je een screenshot hebt gemaakt.
 • Houd op oudere telefoons de . ingedrukt Huis en Vermogen toetsen.

In het artikel wordt uitgelegd hoe u schermafbeeldingen maakt op Samsung-smartphones, inclusief Galaxy- en Note-modellen en tablets.

Screenshot maken op Samsung Galaxy-telefoons

Gebruik deze sneltoets met twee knoppen voor de Galaxy S8 of nieuwer.

 1. Houd de ingedrukt Vermogen en Volume verminderen knoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat u een sluitergeluid hoort, of uw scherm aangeeft dat u een screenshot hebt gemaakt, wat ongeveer één tot twee seconden duurt. Doe je best om beide knoppen tegelijkertijd in te drukken. Als je de een of de ander te vroeg raakt, zal het verschillende functies starten en je waarschijnlijk uit het scherm halen dat je probeert vast te leggen.

 2. De Vermogen knop bevindt zich aan de rechterkant van uw apparaat. De Volume verminderen knop zit aan de linkerkant.

 3. Je krijgt een melding onderaan je scherm. Druk op Bewerk pictogram om de schermafbeelding te bewerken. Druk op delen pictogram om het naar andere apps te verzenden. De schermafbeelding wordt automatisch opgeslagen in uw standaard fotogalerij-app.

Screenshots vastleggen op Samsung Galaxy S7 of ouder

Met deze sneltoets kun je schermafbeeldingen maken op de Galaxy S7-, Galaxy S6-, Galaxy S5-, Galaxy S4- en Galaxy S3-telefoons.

 1. Houd de ingedrukt Huis en Vermogen knoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat u een sluitergeluid hoort, of uw scherm aangeeft dat u een screenshot hebt gemaakt, wat ongeveer één tot twee seconden duurt.

 2. De Huis knop is de platte knop onder het scherm van je telefoon. De Vermogen knop bevindt zich aan de rechterkant van uw apparaat.

 3. Je telefoon gaat onmiddellijk naar de screenshot-opname met opties voor het bewerken van afbeeldingen. U kunt de schermafbeelding ook vinden in uw fotogalerij.

Hoe maak je een screenshot op een Samsung Galaxy Tablet

Het maken van een screenshot op een Samsung Galaxy-tablet is bijna identiek aan Galaxy-telefoons. Deze sneltoets werkt voor Samsung Galaxy Tab 3 en hoger.

 1. Houd de ingedrukt Huis en Vermogen knoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat uw of uw scherm aangeeft dat u een screenshot hebt gemaakt, wat ongeveer één tot twee seconden duurt.

 2. De Huis knop is de ovale knop aan de onderkant van uw apparaat. De Vermogen knop vergrendelt ook je scherm en bevindt zich rechtsboven op je Samsung-tablet.

 3. Je kunt je screenshot vinden in je fotogalerij. Zoek naar een album met de titel ‘Screenshots’ als je het niet meteen ziet.

 4. Als je een screenshot moet maken met een Tab 2, gebruik dan dezelfde methode als hierboven, maar druk op de Volume verminderen knop in plaats van de Vermogen knop.

Hoe maak je een screenshot op een Samsung Galaxy Note

De grotere Samsung Galaxy Note-phablets bieden een manier om meer vast te leggen dan wat er alleen op uw scherm staat.

 1. druk de Huis en Vermogen knoppen tegelijkertijd één tot twee seconden ingedrukt als u een Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5 of Galaxy Note 7 gebruikt.

 2. Vanaf de Galaxy Note 8 is er geen echte Home-knop, dus druk op de Vermogen en Volume verminderen knoppen in plaats daarvan. U kunt meteen zien of de schermafbeelding is gemaakt en u kunt deze openen in uw fotogalerij.

Een screenshot maken met een S Pen

U kunt uw S Pen ook gebruiken om een ​​screenshot te maken op Samsung Note-apparaten:

 1. Houd de ingedrukt S Pen-knop.

 2. Terwijl u nog steeds op de drukt S Pen-knop, tik je met je S Pen op het scherm en houd je het daar een tot twee seconden vast. Het scherm zal knipperen of op een andere manier bevestigen dat u een screenshot hebt gemaakt. Als u meer wilt vastleggen dan op het scherm wordt weergegeven, bieden de meeste Note-apparaten ‘Scroll-opname’. Je vindt het in de optiebalk na een screenshot, meestal linksonder.

Hoe maak je een screenshot op Samsung met Palm Swipe

U kunt deze methode gebruiken op elk Samsung-apparaat dat is uitgebracht vanaf 2013 of later, inclusief alle Galaxy-telefoons, Notes en Tabs.

 1. Om dit gebaar in te schakelen, ga naar Instellingen > en scrol omlaag naar Geavanceerde functies. (Ga op oudere apparaten naar Instellingen > Beweging en gebaren.)

 2. Kraan Beweging en gebaren, en zorg ervoor dat Palmveeg om vast te leggen is ingeschakeld.

  Het Palm Swipe-gebaar inschakelen op een Samsung Galaxy-telefoon.

 3. Plaats uw hand verticaal aan weerszijden van het scherm van uw Samsung-apparaat. Doe alsof je op het punt staat een stuk hout in tweeën te karate, en je hebt de rechterhandpositie.

 4. Beweeg uw hand over het scherm van het apparaat. Uw apparaat bevestigt de schermafbeelding net als bij de sneltoetsmethode.

  De hand van een man is verticaal op de rand van een Samsung S6.

  Doe alsof je op het punt staat je apparaat te karatehaken om een ​​schermopname met handpalm uit te voeren en sleep vervolgens je hand over het scherm.
  Mogelijk moet u dit een paar keer proberen voordat u het goed doet.

Het proces is bijna identiek voor de meeste Samsung-apparaten, maar pas op voor die kleine verschillen, vooral als je een oudere smartphone gebruikt.