Skip to content

Hoe maak je een widget op een iPhone

23 de juni de 2021
title ecd3be7e8d3544bf877f850b4ffd23e9

Wat te weten

 • Om een ​​widget te maken, downloadt u een app van derden uit de app store, zoals Widgetsmith.
 • De app zou je moeten laten zien hoe je een aanpasbare widget kunt maken.
 • Tik op je startscherm en houd ingedrukt totdat je een plusteken in de linkerbovenhoek ziet. Tik hierop om uw widget toe te voegen.

In dit artikel leert u hoe u aanpasbare widgets en widgets kunt maken van apps van derden. Je kunt dit doen op elke iPhone met iOS 14 of hoger.

Hoe maak je een widget

In deze stappen gebruiken we de app Widgetsmith om een ​​widget te maken. Je kunt deze app downloaden in de App Store. Je iPhone wordt al geleverd met enkele ingebouwde widgets. Als u uw eigen widgets niet wilt maken, kunt u de meegeleverde widgets op iOS bekijken.

 1. Na het downloaden van Widgetsmith, open je de app.

 2. Kraan (Grootte) Widget toevoegen om een ​​widget van het door jou gekozen formaat te maken.

 3. Tik op de toegevoegde widget en tik vervolgens op de Standaardwidget doos.

 4. Bewerk uw widget door de stijl, het lettertype en de kleuren te kiezen.

 5. Als je klaar bent met bewerken, tik je op de pijl-terug in de linkerbovenhoek en tik je vervolgens op Sparen.

 6. Sluit de app en ga naar je startscherm, tik en houd vast totdat je een pluspictogram in de linkerbovenhoek ziet.

 7. Zoek nu naar Widgetsmith of tik erop in de directory.

 8. Kies welk formaat widget je wilt toevoegen en tik op Widget toevoegen. Tik vervolgens op Gedaan op je startscherm.

 9. Om de widget te veranderen in degene die je hebt gemaakt, houd je de widget ingedrukt en selecteer je Widget bewerken.

  Een widget bewerken die is gemaakt met Widgetsmith op de iPhone.

 10. Selecteer de widget die u op uw startscherm wilt weergeven in de lijst.

Hoe pas je widgets op de iPhone aan?

Afhankelijk van de app die je gebruikt, kan het aanpassen van widgets per app verschillen. Ze zullen echter bijna allemaal dezelfde methode gebruiken om widgets aan uw startscherm toe te voegen en ze te bewerken door de widget ingedrukt te houden en te tikken Widget bewerken. In de App Store kun je zoeken naar ‘aanpasbare widgets’ en je zou apps moeten kunnen vinden waarop je widgets kunt maken en die je vervolgens op het startscherm van je iPhone kunt gebruiken. Lees de beschrijving van de app om te zien wat voor soort widgets je via de app kunt aanpassen. Je kunt ook snelkoppelingswidgets maken met de Shortcuts-app die Apple heeft geïntroduceerd in de iOS 14-update. Met deze widgets kun je taken in een app uitvoeren zonder dat je de app hoeft te openen. Deze zijn echter anders dan de meeste widgets, die voornamelijk informatie weergeven. FAQ

 • Wat zijn de handigste widgets die ik aan mijn iPhone kan toevoegen?

  De interesses en behoeften van gebruikers kunnen verschillen, maar overweeg om de Weer-widget aan uw startscherm toe te voegen, zodat u het weer in één oogopslag kunt zien. Tik op het scherm en houd vast, tik op de plusteken, scroll naar of zoek naar Weeren tik vervolgens op Widget toevoegen. Met de Flipboard-widget kunt u in één oogopslag de laatste koppen zien. Download Flipboard voor iOS, tik op het scherm en houd vast, tik op de plusteken, scroll naar of zoek naar Flipboarden tik vervolgens op Widget toevoegen.

 • Hoe kan ik een kalenderwidget maken om toe te voegen aan mijn startscherm?

  Een eenvoudige manier om dit te doen, is door de Google Agenda-widget toe te voegen. Download Google Agenda voor iOS, tik op het scherm en houd vast, tik op de plusteken, scroll naar of zoek naar Google kalenderen tik vervolgens op Widget toevoegen.

 • Hoe verwijder ik een widget van mijn startscherm?

  Tik en houd de widget vast en tik vervolgens op Verwijderen Widget. Kraan Verwijderen nogmaals om te bevestigen.

 • Hebben alle apps widgets?

  Veel apps bieden een widget voor het startscherm, maar niet allemaal. Als u bijvoorbeeld de iOS-app Daily Budget downloadt, kunt u de bijbehorende budgetteringswidget aan uw startscherm toevoegen, maar andere budgetterings-apps misschien niet. De ondersteuning van widgets neemt echter toe voor veel app-categorieën.