Skip to content

Hoe mensen op Twitter te vinden via e-mail

3 de juli de 2021
GettyImages 171302268 59401c003df78c537b06d5fe

Je hebt eindelijk een Twitter-account gelanceerd en je vraagt ​​je af hoe je snel meer volgers kunt krijgen. Wie kun je beter rekruteren dan mensen die je al kent? Je hebt waarschijnlijk een grote lijst met e-mailcontacten die graag zouden horen dat je op hun favoriete sociale netwerk bent. Hier leest u hoe u mensen op Twitter kunt zoeken en volgen met behulp van hun e-mailadres.

Hoe u uw e-mailcontacten naar Twitter kunt importeren

Twitter heeft een vrij eenvoudige set instructies samengesteld om mensen toe te voegen via e-mails in je adresboek. Ga als volgt te werk via een Android- of iOS-apparaat:

 1. Open de Twitter-app.

 2. Veeg naar rechts om het menu te openen.

 3. Selecteer Meer > Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid > Vindbaarheid en contacten.

 4. Aanzetten Adresboekcontacten synchroniseren. Dit zorgt ervoor dat Twitter voortdurend contacten uploadt en deze contacten gebruikt als suggesties voor wie te volgen op het sociale netwerk.

  Als u synchronisatie later uitschakelt, worden contacten die u al heeft geüpload niet verwijderd.

 5. Verleen Twitter indien nodig toestemming voor toegang tot uw contacten.

 6. Nadat u uw contacten hebt geïmporteerd, markeert Twitter degenen die het platform al gebruiken. Volg die personen door te selecteren Volgen naast hun gebruikersnamen, of voeg ze allemaal tegelijk toe door te selecteren Volg alles.

Zoeken naar contacten op Twitter

U kunt mensen op naam zoeken in het hoofdzoekvak op de site. Je kunt ze vinden via e-mailadres of telefoonnummer, maar alleen als ze die functies activeren in hun privacy- en veiligheidsinstellingen. Veel gebruikers zetten de functies niet opzettelijk aan of realiseren zich niet dat ze er zijn, dus het kan zijn dat je geen geluk hebt om iemand te vinden door op Twitter naar een e-mailadres te zoeken. Het kan echter geen kwaad om het te proberen.

Meer op Twitter en e-mail

Hier zijn nog een paar dingen om in gedachten te houden over geïmporteerde contacten en Twitter:

 • Twitter staat niet toe dat je een nieuw account maakt met een e-mailadres dat al in gebruik is. Als je bijvoorbeeld vijf Twitter-accounts wilt aanmaken, heb je vijf unieke e-mailadressen nodig.
 • Als u uw e-mailadres wilt wijzigen, gaat u naar uw profiel > Instellingen en privacy > Account en vervang uw huidige e-mailadres door uw nieuwe. Twitter vraagt ​​om je wachtwoord om het verzoek te bevestigen. Vervolgens stuurt het een bevestigingsmail naar het nieuwe adres en wordt u gevraagd op een link te klikken.
 • Als je te veel e-mail van Twitter ontvangt, kun je je voorkeuren bijwerken. Om uw e-mailmeldingen te beheren, gaat u naar Profiel > Instellingen en privacy > E-mail notificaties. Bekijk de lijst en vink de verschillende soorten e-mailmeldingen die Twitter verzendt aan of uit.
 • Als je een e-mail van Twitter krijgt die er verdacht uitziet, stuur deze dan door naar [email protected]. E-mails die er vreemd uitzien en u om uw inloggegevens vragen, worden phishing-e-mails genoemd.