Skip to content

Hoe Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten te herstellen

18 de juni de 2023
microsoft.directx.direct3d dll error message 612d5426de0346118e10fd1799e1ea72

Problemen met Microsoft.directx.direct3d.dll worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Dit bestand is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen fouten met betrekking tot dit bestand meestal alleen bij het gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door microsoft.directx.direct3d.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten

Er zijn verschillende manieren waarop deze fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  • Microsoft.directx.direct3d.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.
  • Het bestand microsoft.directx.direct3d.dll ontbreekt
  • Microsoft.directx.direct3d.DLL niet gevonden
  • Bestand microsoft.directx.direct3d.dll niet gevonden

Deze foutmeldingen kunnen van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar ze worden meestal gezien wanneer een videogame voor het eerst wordt gestart. Het herkennen van de context van de fout is een belangrijk onderdeel van weten hoe het probleem moet worden aangepakt.

Hoe Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten te herstellen

Volg deze stappen in de onderstaande volgorde om de eenvoudigere oplossingen eerst uit te proberen. Download dit DLL-bestand niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn verschillende redenen waarom het op die manier downloaden van DLL’s nooit een goed idee is. Als u het DLL-bestand al hebt gedownload, verwijdert u het waar u het ook neerzet en gaat u verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De microsoft.directx.direct3d.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een simpele herstart kan het volledig oplossen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat een upgrade naar de nieuwste versie de “niet gevonden”-fout zal verhelpen. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows en zal elk ontbrekend DirectX-bestand vervangen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert uitgave zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout niet verhelpt, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of toepassings-dvd of -cd. De softwareontwikkelaars voegen soms een kopie van DirectX toe aan de installatieschijf als hun game of programma er gebruik van maakt. Soms, maar niet vaak, past die versie beter bij het programma dan de nieuwste versie die verkrijgbaar is bij Microsoft.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er kan iets zijn gebeurd met de bestanden in het programma die werken met microsoft.directx.direct3d.dll en een herinstallatie zou voldoende kunnen zijn.

  5. Herstel microsoft.directx.direct3d.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om de fout op te lossen, probeer dan het DLL-bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

  6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan het bijwerken van de stuurprogramma’s voor de videokaart in uw computer in sommige situaties dit DirectX-probleem oplossen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.