Skip to content

Hoe Minecraft een hulpmiddel kan zijn om stress te verlichten

8 de augustus de 2021
GettyImages 868749802 8a5e467b21e14c6f90410239cc10edba

Voor miljoenen mensen over de hele wereld kan het vinden van manieren om stress te verliezen en te verlichten een belangrijke factor zijn bij het gestrest raken van hen als geheel. Terwijl lezen, sporten of focussen op een favoriete hobby voor sommigen een stressverlichter is, zijn videogames een methode voor anderen. Soms stellen videogames mensen in staat om te ontspannen en hun externe oorzaken van stress te negeren. Door deze spellen te spelen, kunnen velen zich beter voelen voor de tijd dat ze aan hun hobby deelnemen. In dit artikel zullen we bespreken waarom de videogame Minecraft in het bijzonder heeft zo’n enorm potentieel om stress te verlichten. Laten we beginnen.

De ontsnapping

Ontsnappen aan stress in je dagelijkse leven geeft een persoon de mogelijkheid om even op adem te komen van wat hem dwarszit. Het kan een intense dag zijn wanneer alles wat je doet om jezelf te kalmeren in het minst niet werkt. Een van de belangrijkste voordelen van spelen Minecraft om je stress te verlichten is het ontbreken van een doel om te bereiken. Hoewel veel spelers doelen voor zichzelf creëren, is er geen specifieke uitdaging voor een speler om binnen het spel te bereiken. Het ontbreken van een doel dat rechtstreeks aan een speler wordt gegeven, geeft de speler de mogelijkheid om zijn verlangens en prestaties te creëren. Terwijl sommige spelers zich vereerd voelen met het bouwen van een kasteel in Survival, kan een ander zich vereerd voelen met het bouwen van hetzelfde kasteel in Creative-modus. De mogelijkheid om te kiezen waar je zin in hebt, geeft een nieuw en enigszins onbekend gevoel bij gamen. Als je voor het eerst een videogame start, wordt je over het algemeen verteld wat je moet doen vanaf het moment dat je begint met spelen. Minecraft is niet zoals de meeste games. Het aspect dat niet wordt verteld wat je onbewust moet doen, laat de geest van de speler de vrije loop. Minecraft geeft spelers de mogelijkheid om hun omgeving te veranderen zoals ze dat willen. Als een speler besluit dat hij nooit een blok in zijn of haar wereld wil plaatsen of vernietigen, mag hij doen wat hij wil en beslissen. Geen enkele regel dicteert expliciet hoe een speler moet omgaan met Minecraft om te worden beschouwd als het spelen ervan.​

Een eindeloze zandbak

De meeste werelden in videogames lijken een barrière te hebben, een plek waar een speler niet mag passeren, en een verboden plek tonen waar spelers geen interactie mee mogen hebben. Minecraft tilt het woord ‘eindeloos’ naar een geheel nieuw niveau, met werelden die miljoenen en miljoenen blokken breed zijn, schijnbaar onmogelijk om absoluut elke creatie in een wereld te zien. Deze eindeloze wereld helpt spelers te begrijpen dat ze het onbekende nog niet hebben meegemaakt, waardoor spelers de kans krijgen om naar onbekende landen te reizen of hen te laten vasthouden aan wat ze weten en binnen een precieze straal te blijven die is bepaald door hun comfort van vertrek. Of een speler nu op een kleine locatie wil blijven, of dat een speler zo ver mogelijk wil verkennen, MinecraftDankzij de bijna oneindige reeks blokken kan een speler dicteren wat goed of fout is in hun wereld. De geruststelling dat jij de manipulator van jouw wereld bent en misschien dicteert wat er wel of niet gebeurt, kan spelers de voldoening geven om te begrijpen dat de wereld waarin ze leven van hen is om naar eigen wens te veranderen.

De kunst van het maken

Een van de Minecraft’s belangrijkste verkoopargument is de mogelijkheid om te creëren waar je maar zin in hebt. In een videogame waarin je honderden blokken krijgt om uit te kiezen, Minecraft stelt spelers in staat om ongelooflijk creatief te worden. Als je een huis wilt bouwen, een plat 8-bit karakter, je eigen Redstone-uitvinding, of wat je ook bedenkt, Minecraft zal het je laten doen. Velen zijn erin geslaagd om Minecraft als een zeer expressieve creatieve uitlaatklep. Een uitlaatklep hebben om te gebruiken en om al je inspanningen in te stoppen, is erg belangrijk in het leven. Of je uitlaat nu muziek schrijft, een sport beoefent, kunst maakt of iets anders, het is altijd handig om te hebben. Minecraft geeft de speler de mogelijkheid om nieuwe concepten voor te stellen en deze te creëren in een gemakkelijk toegankelijk medium. Een van de grote problemen waarmee makers worden geconfronteerd, is dat ze niet over de juiste tools beschikken om je creativiteit te voeden. Met Minecraft, het enige wat een persoon nodig heeft om te beginnen met creëren, is het videospel te hebben en een verbeeldingskracht te hebben die krachtig genoeg is om direct in het spel uit te beelden wat ze denken. Veel spelers zijn zelfs zo ver gegaan als het maken van steden, avonturenkaarten en zelfs een levensechte kerstboom die in het spel zelf wordt bestuurd. Met Minecraft, beperkingen zijn er nauwelijks. Als een idee bij een speler opkomt, is er meer dan waarschijnlijk een manier om het te creëren. Hoewel het misschien moeilijk is om wat je je voorstelt in een virtuele representatie te brengen, zolang je je best doet en bereid bent om het project af te ronden, zul je meer dan waarschijnlijk een geweldige creatie hebben.

De muziek

Minecraft’s muziek is een zeer gedenkwaardig aspect van de videogame zelf. Het toevoegen van een zeer sfeervolle soundtrack aan een toch al mooie game brengt Minecraft’s vermogen om je naar binnen te trekken en jezelf in het spel te verliezen naar een nieuw niveau. In plaats van extreem energieke muziek toe te voegen aan de videogame, voorzag C418 Mojang van een zeer rustgevend muziekgenre. De nummers van de C418 komen op de beste momenten tot leven en zorgen voor een ongelooflijke hoeveelheid onderdompeling. De muziek alleen is voor veel spelers voldoende om de stress te verlichten. Wanneer de muziek begint te spelen, kan het zijn dat u de tijd verliest die is verstreken sinds het begin. De meeste muziek in videogames kan erg vervelend worden, voortdurend herhalend vanaf het begin van een level totdat je bij het volgende deel bent. Zoals Minecraft is een niet-lineaire videogame, zonder einddoel, de muziek van de eindeloze looping-variant is helemaal niet nodig. Tijdens het spelen zul je snel merken dat Minecraft’s muziek begint te spelen met volledig willekeurige intervallen. Zoals Minecraft’s muziek heeft geen direct gepland of gedicteerd schema, spelers accepteren over het algemeen meer de muziek die wordt afgespeeld. Soms merken spelers misschien niet eens dat de muziek binnenkomt of uitgaat, omdat de subtiliteit van de muziek over het algemeen niet genoeg is om te irriteren. Hoewel sommigen de muziek niet leuk vinden, vinden veel spelers het ontspannend.

De aanpasbaarheid

Het vinden van een manier om stress te verlichten heeft alles te maken met het vinden van je comfortzone. Om je comfortzone te vinden, moet je misschien een aantal dingen veranderen en aan je behoeften voldoen. Minecraft’s krankzinnige hoeveelheid aanpasbaarheid kan u helpen bij het verlichten van uw stress. Indien Minecraft’s standaardstructuren en geluiden voldoen niet aan uw behoeften, u kunt ze eenvoudig vervangen. Mojang heeft het onderling opgenomen om een ​​optie toe te voegen om spelers de mogelijkheid te geven om hun Resource Packs te veranderen en aan te passen. Resource Packs kunnen het uiterlijk, geluid, modellen, lettertypen en nog veel meer van uw Minecraft ervaring. Hoewel sommige Resource Packs ofwel te druk of te eenvoudig kunnen zijn, zijn er veel opties beschikbaar die zullen brengen Minecraft dichter bij wat je zou willen ervaren. Een andere textuur die kan worden veranderd en aangepast, is de huid van je Minecraft karakter. Nu we het toch over ervaren hebben Minecraft zoals je zou willen, kunnen aanpassingen aan het spel geweldige ervaringen opleveren. Minecraft heeft een uitgebreid aanbod aan mods. Deze aanpassingen aan het spel kunnen eenvoudig zijn (zoals de TooManyItems-mod) of zeer complex (zoals de Aether II-mod). Deze aanpassingen kunnen extreem spelveranderend zijn en kunnen bijdragen aan een geweldige speelbaarheid.

Multiplayer

Spelen Minecraft met vrienden kan nieuwe avonturen inspireren en kan helpen bij het verlichten van stress. Tijdens het spelen Minecraft in multiplayer kunnen spelers genieten van het zien van hun vrienden in hun geblokte vorm. Met vrienden op een server en met veel nieuwe dingen om te doen, kunnen spelers hun oorzaken van stress negeren tijdens het spelen. Je groep kameraden wil misschien diep in het aspect van de overlevingsmodus graven en samenwerken om een ​​ondoordringbaar fort te creëren. Als je je verveelt met de Survival-modus, kunnen jij en een vriend op een andere server springen en wat minigames spelen. Er zijn verschillende soorten minigames, variërend van parkour tot spleef, tot survival en strategie. Deze spellen kunnen geweldig zijn voor het creëren van een sterkere band voor de betrokken spelers in termen van teamwerk of kunnen een competitie tussen de twee creëren. Uiteindelijk draait het bij de minigames allemaal om plezier.

de herhaling

Minecraft’s herhaling is een belangrijke factor in waarom het zo lief is. Wanneer een speler tijdens het spelen in zijn of haar groove raakt, zul je merken dat ze meer dan waarschijnlijk veel zullen doen van wat ze de hele tijd hebben gedaan. Na een tijdje spelen zul je merken dat het moeiteloos is om te onthouden hoe je de verschillende taken moet uitvoeren die ooit extreem moeilijk te onthouden waren. Het maken en maken van drankjes wordt buitengewoon gedenkwaardig en kan gemakkelijk worden gerepliceerd, weten hoe je diamanten kunt lokaliseren wordt een tweede natuur, afweren tegen vijanden wordt spiergeheugen en nog veel meer. Bij elke nieuwe update zal Mojang ons echter altijd een curveball geven en ons een nieuwe functie geven om vertrouwd mee te raken.

Tot slot

Minecraft heeft spelers van brandstof voorzien op manieren die tot de creatie van de videogame in 2011 als onvoorstelbaar werden beschouwd. Voor velen was deze videogame een ontsnapping, een toegang tot een nieuwe gemeenschap om van gescheiden te zijn, een uitlaatklep voor kunst en nog veel meer . De reden voor Minecraft’s succes wordt bepaald door de steun die spelers de videogame door de jaren heen hebben gegeven. Wordt opnieuw uitgebracht op verschillende platforms, met de toevoeging van Minecraft: Verhaalmodus en Minecraft: Education-editie, een film die momenteel wordt geproduceerd (en nog veel meer), Minecraft begint pas als een inspirerende en prachtige manier om stress te verlichten.