Skip to content

Hoe Minecraft Shaders te installeren

10 de augustus de 2021
how to install minecraft shaders 537692020ba345dcbbeeddc1980cc210

Shaders zijn in wezen skins voor de Minecraft-wereld die niet alleen het weer of de elementen kunnen veranderen, maar ook de hele kunststijl van het spel zelf. Als je ooit een hyperrealistische Minecraft-wereld online hebt gezien, is de kans groot dat er een door spelers gemaakte shader is gebruikt. Dit is wat u moet weten over waar u shaders kunt downloaden en hoe u shaders in Minecraft kunt inschakelen. Deze instructies zijn van toepassing op de moderne versie van Minecraft voor Windows 10. Deze versie, ook wel Minecraft voor Windows 10 of de Minecraft Bedrock-editie genoemd, is de belangrijkste versie die crossplay tussen de console en mobiele versies van de game ondersteunt.

Hoe Shaders in Minecraft te krijgen

Shaders voor Minecraft worden gemaakt door andere spelers en als gratis download naar websites geüpload. De Minecraft-shaders bevatten alle coderings- en visuele elementen die nodig zijn om de wijzigingen in een Minecraft-wereld aan te brengen, die allemaal zijn gecomprimeerd in een enkel MCPACK-bestand. Omdat Minecraft shaders niet zijn getest of goedgekeurd door Microsoft, is het belangrijk om alleen bestanden te downloaden van websites van derden die een goede reputatie hebben opgebouwd bij spelers. U wilt uw computer niet besmetten met malware of een virus. Een van de meer populaire Minecraft shader-downloadsites, en degene waar we de shader voor deze gids vandaan hebben, is mcpedl.com.

Shaders installeren in Minecraft

Het downloaden en installeren van Minecraft shaders is relatief eenvoudig en vereist geen hacking of de installatie van plug-ins of programma’s van derden. Hier leest u hoe u shaders aan Minecraft kunt toevoegen.

 1. Op dezelfde computer waarop u Minecraft hebt geïnstalleerd, opent u de webbrowser van uw voorkeur, gaat u naar mcpedl.com en zoekt u een shader die u wilt installeren.

  Voor dit voorbeeld gebruiken we de WinterCraft shader die hier kan worden gedownload.

 2. Klik Downloaden.

  Een Minecraft-shader downloaden van een website.

  Het shader-bestand zou onmiddellijk moeten worden gedownload, maar soms kan een link u naar een externe downloadsite voor bestanden brengen. Als dit het geval is, klik dan niet op banners of advertenties. Klik alleen op de secundaire downloadlink.

 3. Zodra het downloaden van het bestand is voltooid, klikt u erop.

  Een Minecraft-shader downloaden van een website.

  Veel webbrowsers geven het gedownloade bestand onderaan het scherm weer. Als de jouwe dat niet doet, moet je deze vinden in de daarvoor bestemde map Downloads van je browser.

 4. Minecraft wordt automatisch geopend en begint met het importproces. Dit zou slechts enkele seconden moeten duren.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

Shaders inschakelen in Minecraft

Zodra een shader is geïmporteerd in je Minecraft-game, blijft deze beschikbaar voor gebruik in alle werelden die je maakt. U hoeft een MCPACK-shaderbestand niet meer dan één keer te importeren. Klaar om een ​​Minecraft-shader te activeren die je hebt gedownload? Zo gebruikt u shaders in Minecraft nadat u ze hebt geïnstalleerd.

 1. Open Minecraft op uw pc en klik op Toneelstuk.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 2. Klik Maak nieuw.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 3. Klik Creëer een nieuwe wereld.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 4. Klik Bronpakketten.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 5. Klik Mijn pakkettenen klik vervolgens op de naam van het arceringspakket dat u aan uw nieuwe wereld wilt toevoegen.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 6. Klik Activeren.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 7. Klik Actief om te controleren of de Minecraft-shader aan uw wereld is toegevoegd.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 8. Wijzig alle opties die u wilt aanpassen en klik vervolgens op Creëren.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.

 9. Je nieuwe Minecraft-wereld wordt nu geladen met je shader ingeschakeld.

  Minecraft voor Windows 10 videogame.