Skip to content

Hoe Mozilla Thunderbird-e-mailmappen te archiveren

16 de juli de 2021
getty vintage books 5685f1ba5f9b586a9e24003d

Wat te weten

 • Open vanuit de Thunderbird-profielmap Mail. Zoek het bestand met dezelfde naam als de te archiveren map (zonder de .msf).
 • Sleep het bestand naar de archieflocatie en open vervolgens Thunderbird. Verwijder de map waarvan u het bestand naar de archieflocatie hebt gekopieerd.
 • Toegang tot archieven: Ga naar profielmap > Mail. Sleep het archiefmapbestand naar Lokale mappen. Open het bestand in Thunderbird > Lokale mappen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Mozilla Thunderbird-e-mailmappen archiveert om uw mappenlijst op te schonen en uw dagelijkse e-mailactiviteiten beter te beheren.

Mozilla Thunderbird-e-mailmappen archiveren

Combineer het maken van back-ups van lokale Mozilla Thunderbird-mappen met het op afstand opschonen en archiveren van oude e-mail.

 1. Sluit Thunderbird en ga naar uw Mozilla Thunderbird-profielmap.

 2. Open de Mail map.

  Schermafbeelding van de map Mail

 3. Zoek naar het bestand met de naam zoals de Mozilla Thunderbird-map die u wilt archiveren in de Lokale mappen of een accountspecifieke submap (zoals pop.gmail.com, bijvoorbeeld). Zorg ervoor dat u het bestand zonder extensie kiest en niet het bestand met dezelfde naam met de with .msf uitbreiding. (Archief is bijvoorbeeld correct, maar Archive.msf niet.)

  Schermafbeelding van lokale mappen

 4. Sleep de bestanden naar de gewenste archieflocatie (bijvoorbeeld op een verwisselbaar medium zoals een dvd, een externe harde schijf, een netwerkschijf of internetopslag).

 5. Open Mozilla Thunderbird.

 6. Verwijder de mappen waarvan u de bijbehorende bestanden zojuist naar de archieflocatie hebt gekopieerd.

Gearchiveerde e-mail openen

Zorg ervoor dat Mozilla Thunderbird niet actief is en open de gearchiveerde map via de profielmap.

 1. Open uw Mozilla Thunderbird-profielmap.

 2. Ga naar de Mail map.

  Schermafbeelding van de map Mail in Thunderbird-profielen

 3. Sleep het gearchiveerde mapbestand (Archief, bijvoorbeeld) van de afgelegen locatie naar de Lokale mappen map. Zorg ervoor dat u bestaande bestanden niet overschrijft. Als er al een bestand met dezelfde naam bestaat onder Lokale mappen, hernoem het gearchiveerde mapbestand voordat u het kopieert.

 4. Open Mozilla Thunderbird.

 5. De gearchiveerde map zou moeten verschijnen onder Lokale mappen in de mappenlijst.

  Screenshot van de archiefmap