Skip to content

Hoe Mscorwks.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

27 de juli de 2021
mscorwks dll error message 5aa6a2aa875db90037fef419

Mscorwks.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het mscorwks-DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen mscorwks.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het mscorwks.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Mscorwks.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop mscorwks.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u mscorwks.dll-fouten kunt zien:

 • Mscorwks.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat mscorwks.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]mscorwks.dll
 • Het bestand mscorwks.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: mscorwks.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

De context van de mscorwks.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Mscorwks.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

Hoe Mscorwks.dll Fouten Te Repareren

Download mscorwks.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van mscorwks.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de mscorwks.dll-fout.

 1. Herstel mscorwks.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” mscorwks.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je mscorwks.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kun je mscorwks.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van mscorwks.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Download en installeer de nieuwste versie van .NET Framework. Dit is de originele bron van het bestand mscorwks.dll en zou daarom alle gerelateerde DLL-fouten moeten herstellen.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige mscorwks.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de mscorwks.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de mscorwks.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Installeer het programma dat het bestand mscorwks.dll gebruikt opnieuw. Als de mscorwks.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met mscorwks.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand mscorwks.dll ontbreekt’ ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand mscorwks.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als mscorwks.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Voer de opdracht sfc/scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand mscorwks.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, zou het hulpprogramma Systeembestandscontrole het moeten herstellen.

 9. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand mscorwks.dll is hoogstwaarschijnlijk opgenomen in een van die updates.

 10. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die mscorwks.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 11. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele mscorwks.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 12. Gebruik een gratis registerreiniger om mscorwks DLL-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige mscorwks.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 13. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de mscorwks.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de mscorwks.dll-fout op te lossen met behulp van een stap voor probleemoplossing voorafgaand aan deze.

 14. Los een hardwareprobleem op als er mscorwks.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.