Skip to content

Hoe Msvcp100.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

27 de juli de 2021
msvcp100 dll error message 4f8260174aad4b8ea4ecccc84c3a78fd

Msvcp100.dll-fouten treden op wanneer het msvcp100 DLL-bestand op de een of andere manier wordt verwijderd of beschadigd. Soms kunnen msvcp100.dll-fouten wijzen op een probleem met het Windows-register, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarestoring. Zorg ervoor dat u deze foutmelding niet verwart met andere zoals msvcp110.dll ontbrekende of niet gevonden fouten. Het foutbericht msvcp100.dll kan voorkomen op elk van de besturingssystemen van Microsoft – Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP of Windows 2000, en kan van toepassing zijn op elk programma dat het bestand msvcp100.dll rechtstreeks of vertrouwt er op de een of andere manier op.

Msvcp100.dll Fouten

Verschillende foutmeldingen kunnen wijzen op een probleem met het bestand msvcp100.dll, zoals enkele van deze meer algemene:

 • Msvcp100.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msvcp100.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]msvcp100.dll
 • Het bestand msvcp100.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msvcp100.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

U kunt een msvcp100.dll-foutbericht tegenkomen wanneer Windows voor het eerst opstart of zelfs wanneer het wordt afgesloten, terwijl een bepaald programma wordt geïnstalleerd of gebruikt, of misschien zelfs tijdens een nieuwe Windows-installatie. Het maakt niet uit wanneer de DLL-fout wordt weergegeven, het is een belangrijke stap bij het oplossen van problemen om die tijd te identificeren – om te zien wanneer precies de msvcp100.dll-fout optreedt. Het kennen van de context is een groot deel van het identificeren van hoe het probleem kan worden opgelost.

Hoe Msvcp100.dll-fouten te herstellen

Download msvcp100.dll alleen van een vertrouwde, geverifieerde bron die een schone, ongewijzigde kopie van het DLL-bestand heeft. Download msvcp100.dll nooit van een “DLL-download”-website – er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als Windows niet wil laden vanwege problemen met het bestand msvcp100.dll, start u Windows in de veilige modus voordat u deze stappen volgt.

 1. Download de Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update en voer het uit. Hiermee wordt de msvcp100.dll vervangen/hersteld door de meest recente kopie die door Microsoft is verstrekt. U krijgt meer dan één downloadoptie van Microsoft voor deze update, gebaseerd op de versie van Windows die u hebt geïnstalleerd: x86 (32-bits) of x64 (64-bits). Zie Heb ik een 32-bits of 64-bits versie van Windows? voor hulp, als u niet zeker weet wat u moet kiezen. Doe uw best om deze stap te voltooien voordat u een van de onderstaande stappen uitvoert. Het toepassen van deze update is bijna altijd de oplossing voor msvcp100.dll-fouten.

 2. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Hoewel de stand-alone installatie in de vorige stap hiervoor zou moeten zorgen, is het mogelijk dat een servicepack of patch geïnstalleerd door Windows Update ook het msvcp100.dll-bestand dat de fouten veroorzaakt, vervangt of bijwerkt.

 3. Herstel msvcp100.dll vanuit de Prullenbak. De eenvoudigste oorzaak van een “ontbrekend” msvcp100.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd en dat het in de Prullenbak is beland. Als het DLL-bestand niet in de juiste map staat, kunnen programma’s die erop vertrouwen het niet gebruiken en wordt de fout weergegeven. Als je denkt dat je msvcp100.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar het staat niet in de Prullenbak, dan is het mogelijk dat je het al hebt geleegd. Mogelijk kunt u msvcp100.dll herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Mogelijk hebt u msvcp100.dll verwijderd omdat het niet goed werkte of omdat het was geïnfecteerd met schadelijke computercode. Zorg ervoor dat het bestand dat u herstelt correct werkte voordat u het wist voordat u het probeert te herstellen.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Het is mogelijk dat uw specifieke msvcp100.dll-fouten worden veroorzaakt door een virus of andere malware-infectie waardoor het DLL-bestand onbruikbaar is geworden.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u Systeemherstel gebruikt om belangrijke systeembestanden terug te zetten naar een vorige versie, zouden msvcp100.dll-fouten moeten worden opgelost die worden veroorzaakt door wijzigingen in dit soort systeembestanden.

 6. Installeer het programma dat de msvcp100.dll-fout veroorzaakt opnieuw. Als u de msvcp100.dll-fout ziet wanneer u een bepaald programma voor het eerst opent of wanneer u die software gebruikt, wordt de fout waarschijnlijk veroorzaakt door die toepassing, in welk geval het opnieuw installeren ervan zou moeten helpen. Elk programma dat een msvcp100.dll-bestand gebruikt, gebruikt de kopie die is opgeslagen in de C:WindowsSystem32 of C:WindowsSysWOW64 map. Zolang die mappen een schone kopie van het DLL-bestand bevatten, moet het programma dat u opnieuw installeert uiteindelijk hetzelfde bestand gebruiken.

 7. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele msvcp100.dll-bestand niet helpt bij het elimineren van de DLL-fouten, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.

 8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn heel eenvoudig te testen op problemen, en ze kunnen verband houden met de msvcp100.dll-fouten. Als deze hardwaretests mislukken, zelfs als ze de msvcp100.dll-problemen niet oplossen, moet u hoogstwaarschijnlijk het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk vervangen.

 9. Gebruik een gratis registeropruimer om eventuele problemen in het register te herstellen die kunnen worden veroorzaakt door het bestand msvcp100.dll. Dit wordt meestal bereikt door de toepassing ongeldige registervermeldingen msvcp100.dll te laten verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We hebben deze optie alleen toegevoegd als een laatste niet-destructieve poging om de DLL-fout te herstellen voordat we verder gaan met de volgende stap – we raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan (zie waarom in onze Veelgestelde vragen over Registeropruimers).

 10. Voer een schone installatie van Windows uit om alles van de harde schijf te verwijderen en installeer vervolgens een nieuwe, hopelijk foutloze kopie van Windows met verse DLL-bestanden. Als geen van de bovenstaande stappen de msvcp100.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de msvcp100.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze. Mogelijk moet u stap 1 herhalen nadat u een nieuw exemplaar van Windows hebt geïnstalleerd als het probleem met msvcp100.dll na deze stap aanhoudt.

 11. Los een hardwareprobleem op als de bovenstaande softwaregerelateerde stappen de msvcp100.dll-fouten nog steeds niet hebben opgelost. Na een schone installatie van Windows kan het DLL-probleem alleen hardware-gerelateerd zijn.