Skip to content

Hoe Msvcp110.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

2 de augustus de 2021
msvcp110.dllerror 5c618f13c9e77c0001566923

Msvcp110.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het msvcp110 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen deze DLL-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs op een hardwarefout. Het msvcp110.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, enz.

Hoe een Msvcp110.dll-fout te herkennen

Er zijn verschillende manieren waarop msvcp110.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Msvcp110.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msvcp110.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]msvcp110.dll
 • Het bestand msvcp110.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msvcp110.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer

Andere DLL-fouten hebben vergelijkbare berichten, maar hebben betrekking op andere bestanden. Zorg er dus voor dat u msvcp110.dll-fouten niet verwart met msvcr110.dll- of msvcr100.dll-fouten. De context van de fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Msvcp110.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

Hoe Msvcp110.dll-fouten te herstellen

Download msvcp110.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van msvcp110.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

 1. Download het Visual C++ Redistributable voor Visual Studio 2012 Update 4-pakket en voer het uit. Hiermee wordt de msvcp110.dll vervangen/hersteld door de meest recente kopie die door Microsoft is verstrekt. Je krijgt een paar downloadopties van Microsoft voor deze update, gebaseerd op de versie van Windows die je hebt geïnstalleerd: x86 (32-bit) of x64 (64-bit). Doe je best om deze stap te voltooien. Het toepassen van deze update is bijna altijd de oplossing voor msvcp110.dll-fouten.

 2. Herstel msvcp110.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” msvcp110.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je het bestand per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je het mogelijk herstellen met een programma voor bestandsherstel. Het verwijderen van msvcp110.dll ongedaan maken is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige msvcp110.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de msvcp110.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Installeer het programma dat de fout veroorzaakt opnieuw. Als de msvcp110.dll-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, kan het helpen om dat programma opnieuw te installeren.

 6. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand msvcp110.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 7. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die msvcp110.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 8. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele msvcp110.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 9. Gebruik een gratis registerreiniger om msvcp110.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige msvcp110.dll-registervermeldingen te verwijderen die de fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 10. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de msvcp110.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de fout op te lossen met behulp van een stap voor probleemoplossing voorafgaand aan deze.

 11. Los een hardwareprobleem op als er msvcp110.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, zelfs niet met hulp, bekijk dan een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en een veel meer.