Skip to content

Hoe muziek van cd’s te rippen met Windows Media Player 11

7 de augustus de 2021
PaleoMusic 56c622685f9b5879cc3ced24

Als je een verzameling fysieke audio-cd’s hebt verzameld die je naar je draagbare muziekspeler wilt overbrengen, moet je de audio erop rippen (uitpakken) naar het beste audioformaat voor je apparaat. Windows Media Player 11 kan de digitale informatie van uw fysieke cd extraheren en coderen in verschillende digitale audioformaten. U kunt de bestanden vervolgens overbrengen naar uw MP3-speler of ze branden op een MP3-CD, USB-drive of andere media. Windows Media Player 11 is een oudere versie van de Microsoft-toepassing. We raden aan om Windows Media Player 12 te downloaden of in te schakelen.

Instellen om een ​​cd te rippen

Met de ripoptie in Windows Media Player kunt u het volgende regelen:

 • Waar de muziek is opgeslagen.
 • Het type audioformaat.
 • Welke acties te ondernemen bij het plaatsen van een cd.
 • Welke acties te ondernemen wanneer een rip-sessie eindigt.
 • Gecodeerde instellingen voor audiokwaliteit.

Uw Windows Media Player 11 instellen om nummers op cd’s te rippen:

 1. Plaats een cd in het cd-station en open WMP 11.

 2. Ga naar de Rust in vrede tabblad en selecteer Meer opties.

 3. In de Muziek rippen naar deze locatie vak, selecteer Verandering om aan te geven waar uw geripte muziek is opgeslagen.

 4. In de Formaat vervolgkeuzelijst, selecteer MP3-, WMA-, WMA Pro-, WMA VBR-, WMA Lossless- of WAV-audioformaat. Als je de geripte audio overzet naar een MP3-speler, controleer dan welke formaten deze ondersteunt. Kies MP3 als je het niet zeker weet.

 5. Onder CD rippen wanneer deze is geplaatst, selecteer Alleen wanneer in het Rip-tabblad om een ​​volledige cd automatisch te rippen wanneer deze in het dvd/cd-station wordt geplaatst. Dit is een handige instelling als u veel cd’s achter elkaar wilt rippen.

 6. Kies de Cd uitwerpen wanneer het rippen is voltooid optie in combinatie met Alleen wanneer in het Rip-tabblad als u een batch cd’s converteert. Deze combinatie bespaart u tijd omdat u niet op Eject hoeft te drukken nadat elke cd is verwerkt.

Audiokwaliteit aanpassen

In de Rip muziek tabblad, kunt u ook de audiokwaliteit van de uitvoerbestanden aanpassen in de Geluidskwaliteit horizontale schuifbalk. Er is altijd een afweging tussen audio en kwaliteit van de bestandsgrootte bij het omgaan met gecomprimeerde (lossy) audioformaten. Je zult moeten experimenteren met de Geluidskwaliteit instelling om de juiste balans te krijgen, aangezien deze varieert afhankelijk van het frequentiespectrum van uw audiobron. Als u codeert naar een lossy WMA-indeling, kiest u: WMA VBR om de beste verhouding tussen audiokwaliteit en bestandsgrootte te krijgen. Codeer MP3-bestandsindelingen met een bitsnelheid van minimaal 128 Kbps om artefacten tot een minimum te beperken. Als u tevreden bent met alle instellingen, selecteert u Van toepassing zijn > OK om op te slaan en het optiemenu te verlaten. Alvorens door te gaan met deze tutorial, raden we ten zeerste af om inbreuk te maken op auteursrechtelijk beschermd materiaal. Het distribueren van auteursrechtelijk beschermde werken in de Verenigde Staten is tegen de wet en de RIAA kan u aanklagen. Raadpleeg voor andere landen de toepasselijke wetgeving. Het goede nieuws is dat je meestal een kopie voor jezelf kunt maken zolang je een legitieme cd hebt gekocht en de inhoud ervan niet distribueert.

Cd-tracks selecteren om te rippen

Als u Windows Media Player hebt geconfigureerd om audio-cd’s automatisch te rippen zodra een cd wordt geplaatst, worden alle nummers op de cd geselecteerd. Om alleen bepaalde tracks te selecteren om te rippen, klik op Stop met rippen in de rechterbenedenhoek van WMP, kies vervolgens de gewenste tracks en selecteer Beginnen met rippen. In tegenstelling, als Alleen wanneer in het Rip-tabblad is niet geselecteerd onder CD rippen wanneer deze is geplaatst, selecteer het hele album of afzonderlijke nummers om te rippen. Kies dan Beginnen met rippen om te beginnen met het rippen van uw cd. Tijdens het rippen verschijnt er een groene voortgangsbalk naast elk nummer terwijl het wordt verwerkt. Zodra een track in de wachtrij klaar is met verwerken, wordt het bericht “geript naar bibliotheek” weergegeven in de kolom Rip Status.

Uw geripte audiobestanden controleren

Nu is het tijd om te controleren of de bestanden die u hebt geript zich in uw Windows Media Player-bibliotheek bevinden en u wilt hun geluidskwaliteit controleren.

 1. Selecteer de Bibliotheek om toegang te krijgen tot de bibliotheekopties van Media Player.

  Bibliotheek selecteren in Windows Media Player 11

 2. Selecteer Recent toegevoegd in het linker verticale paneel.

 3. Om een ​​volledig geript album vanaf het begin af te spelen, dubbelklikt u op de illustratie of dubbelklikt u op de gewenste tracknummer: voor een enkel spoor.

 4. Als de geripte audiobestanden niet geweldig klinken, begin dan opnieuw en rip opnieuw met een hogere Geluidskwaliteit instelling.

Voordeel van het rippen van muziek

Met het rippen van cd’s kunt u naar uw muziekcollectie luisteren terwijl u de originele bestanden op een veilige plaats bewaart. Het bewaren van uw originele bestanden is handig wanneer cd’s per ongeluk beschadigd zijn geraakt waardoor ze niet meer kunnen worden afgespeeld. Bovendien kunt u, vanuit een gemaksoogpunt, uw muziekcollectie opslaan als audiobestanden zodat u van uw muziek kunt genieten zonder dat u door een stapel cd’s hoeft te waden op zoek naar een bepaald album, artiest of nummer.