Skip to content

Hoe neem je een Slofie op een iPhone

12 de juni de 2021
how to take a slofie on an iphone 4873416f133c4b5fb0f46c2db556efb8

Een slofie is een selfie-video die in slow motion is opgenomen, meestal op een smartphone met een camera aan de voorzijde waarop een slow motion-functie is ingeschakeld. De term is een combinatie van selfie en slow motion en werd pas echt algemeen gebruikt toen Apple eind 2019 de slo-mo-functie op de iPhone 11, 11 Max en 11 Pro Max-handsets begon op de markt te brengen. Hoewel het ook een leuke manier is om de tijd te doden, worden slofies meestal gebruikt als een populaire manier om posts op sociale media op te fleuren of om een ​​vermakelijke en opvallende profielvideo te maken op sociale netwerken zoals TikTok en Facebook.

Hoe maak je een Slow Motion iPhone Selfie Video

Het maken van een slofie is vrij eenvoudig, aangezien het proces bekend is bij iedereen die ooit eerder een video aan de voorkant op hun iPhone heeft opgenomen. Om een ​​slow-motion selfie te maken op de officiële Apple slofie-manier, heb je een slo mo-iPhone-model nodig, zoals de iPhone 11, iPhone 11 Max of een iPhone 11 Pro Max. Het iOS 13-besturingssysteem of hoger is ook vereist.

Hier leest u hoe u een slow motion-video iPhone-slofie maakt.

 1. Open de Camera app op je iPhone.

 2. Tik op het rotatiepictogram om over te schakelen naar de iPhone-camera aan de voorzijde.

 3. Veeg langs het menu onder aan het scherm totdat u bij de Langzaam afgespeelt instelling.

 4. Neem uw video op zoals gewoonlijk. Als je klaar bent, is je slofie-video beschikbaar in de Foto’s app en kan worden bewerkt, bekeken of gedeeld, net als andere video’s die je hebt gemaakt.

  Een slofie opnemen op een iPhone.

Hoe maak je een Slofie zonder een naar voren gerichte Slow Motion-camera

Als je geen slofie iPhone 11-smartphonemodel hebt en toch een slow motion selfie-video wilt maken, is er eigenlijk een heel eenvoudig alternatief; gebruik de naar achteren gerichte camera. De naar achteren gerichte camera is degene die van je af wijst wanneer je een gewone foto maakt op je iPhone. iPhone-modellen van de iPhone 5S tot de iPhone X hebben allemaal slo-mo-opties voor de camera aan de achterkant en het enige wat u hoeft te doen is een vriend vragen om een ​​slo-mo-video van u op te nemen en deze in te kaderen alsof het een selfie. Je kunt zelfs doen alsof je de telefoon vasthoudt terwijl deze aan het opnemen is om echt de illusie te wekken dat je de video zelf maakt.

Hoe maak je een Slofie op een iPhone zonder Slow Motion-camera’s

Als uw iPhone-model geen slow motion-camera’s heeft, is alle hoop niet verloren. Je kunt nog steeds een video-selfie opnemen en deze daarna omzetten in slow motion met behulp van de gratis iMovie-app. Het converteren van een gewone video naar een slow motion-video kan resulteren in een zenuwachtig eindproduct, omdat video’s die met normale snelheid zijn opgenomen minder frames hebben dan video’s die in slow motion zijn opgenomen. Hier leest u hoe u een video in slow motion maakt op iPhone-modellen zonder de slow motion-camera aan de voor- of achterkant.

 1. Open de Camera-app en neem je selfie-video op zoals gewoonlijk.

 2. Als je klaar bent, sluit je de Camera-app en open je iMovie. iMovie is voorgeïnstalleerd op de meeste Apple-apparaten, dus je zou het al ergens op je iPhone moeten hebben. Als je het niet kunt vinden, zeg dan “Hé, Siri. iMovie openen.”

 3. Kraan + om een ​​nieuw project te starten.

 4. Kraan Film.

 5. Tik op de video die je wilt bewerken.

 6. Tik op de videotijdlijn om de bewerkingstools weer te geven.

  Een slow motion-film maken in iMovie op iPhone.

 7. Tik op het klokpictogram.

 8. Sleep de snelheidsmarkering naar de schildpad om het slow motion-camera-effect te creëren. Je kunt het ook naar de haas verplaatsen om de video te versnellen.

 9. Kraan Gedaan.

 10. Tik op het deelpictogram om je nieuwe slofie naar een app te sturen of op je apparaat op te slaan.

  Een slow motion-film maken in iMovie op iPhone.

Hoe spreek je Slofie uit?

De juiste uitspraak is ‘slo-fee’ omdat het een combinatie is van de woorden ‘slo-mo’, zelf een afkorting van ‘slow motion’ en ‘selfie’. Als je je dom voelt om het woord hardop uit te spreken, kun je deze video’s natuurlijk altijd ‘slow motion video’s’ of ‘slow motion selfies’ noemen en niemand zal slecht over je denken.