Skip to content

Hoe om te gaan met Nikon Coolpix-lensfoutproblemen

20 de juli de 2021
GettyImages 165567842 58e5bd253df78c51625e84ab

Uw Nikon Coolpix point-and-shoot-camera is meestal stabiel en betrouwbaar omdat hij verbluffende beelden levert. Soms geeft uw Nikon Coolpix of ander Nikon-cameramodel een foutmelding weer om aan te geven dat er iets mis is gegaan. Hier volgt een overzicht van veelvoorkomende Nikon Coolpix-foutmeldingen en hoe u deze kunt oplossen. U zult veel van deze fouten tegenkomen bij verschillende modellen Nikon-camera’s.

Kan filmfoutbericht niet opnemen

Het foutbericht Kan geen film opnemen betekent meestal dat uw Nikon-camera de gegevens niet snel genoeg naar de geheugenkaart kan doorgeven om deze op te nemen, dus er treedt een time-outfout op. Meestal is dit een probleem met de geheugenkaart. De kaart is mogelijk beschadigd of incompatibel met uw camera. Gebruik een geheugenkaart met een hogere schrijfsnelheid om het probleem op te lossen. Bezoek Nikon voor een lijst met geheugenkaarten die u kunt gebruiken.

Bestand bevat geen afbeeldingsgegevens Foutbericht

Er zijn een paar redenen waarom u deze foutmelding kunt krijgen:

Incompatibele geheugenkaart

Als u een geheugenkaart gebruikt die niet compatibel is met Nikon, kan de camera problemen hebben met schrijven naar de geheugenkaart, waardoor de afbeeldingsbestanden beschadigd raken. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien welke geheugenkaarten compatibel zijn met uw camera. In sommige gevallen kunt u foto’s kwijtraken vanwege deze incompatibiliteit.

Rotatie wijzigen op de computer

Als u het foutbericht Bestand bevat geen afbeeldingsgegevens ontvangt nadat u enkele bestanden op uw computer hebt bekeken, kan het probleem zijn dat u afbeeldingen op de computer hebt gedraaid of bewerkt en ze vervolgens op uw camera hebt geprobeerd te bekijken. In deze gevallen bent u waarschijnlijk geen foto’s kwijtgeraakt; je kunt ze gewoon niet op de camera bekijken.

De geheugenkaart delen

Sommige Nikon-gebruikers melden dat als ze hun geheugenkaart in een ander apparaat gebruiken en deze vervolgens in hun camera plaatsen, ze de foutmelding ‘Bestand bevat geen beeldgegevens’ krijgen. In deze gevallen lijkt het probleem op te lossen door een paar foto’s terug te gaan.

Corruptie

Mogelijk hebt u ook een beschadigde geheugenkaart of een beschadigd fotobestand. Als u geen back-up hebt, kunt u de beschadigde foto of, in het geval van een beschadigde geheugenkaart, alle foto’s op de kaart kwijtraken.

Foutmelding afbeelding kan niet worden opgeslagen

Er zijn een paar boosdoeners achter dit bericht.

Problemen met geheugenkaarten

De geheugenkaart is wederom een ​​foutmelding verdacht. In het geval van de Image Can not Be Saved-fout, is de geheugenkaart mogelijk defect of is deze mogelijk geformatteerd in een camera die niet compatibel is met uw Nikon-model. Formatteer in dit geval de geheugenkaart opnieuw, waardoor alle gegevens worden gewist, of gebruik een nieuwe geheugenkaart.

Bestandsnummeringssysteem

Het foutbericht ‘Beeld kan niet worden opgeslagen’ kan ook verwijzen naar een probleem met het bestandsnummeringssysteem van de camera. Kijk door het instellingenmenu van de camera om het sequentiële fotobestandsnummeringssysteem te resetten of uit te schakelen.

Je hebt geen ruimte meer

U kunt deze foutmelding ook krijgen als er onvoldoende ruimte op uw geheugenkaart is en er onvoldoende ruimte is om uw afbeelding op te slaan. Verwijder ongewenste foto’s en sla uw afbeelding opnieuw op.

Lensfoutmelding

Het Lens Error-bericht komt vaak voor bij Nikon-camera’s die gericht zijn en schieten. Het betekent dat een lensbehuizing niet goed kan openen of sluiten.

Obstakels

Iets kan ervoor zorgen dat de lens niet opent of sluit. Zorg ervoor dat er geen vreemde deeltjes of vuil op de lensbehuizing zitten die problemen kunnen veroorzaken. Zand is een veelvoorkomende boosdoener in het geval van een vastgelopen lensbehuizing. Zorg ervoor dat er geen duidelijke obstructie in de weg zit.

Accu

Een andere oorzaak van de Lens Error-melding is een bijna lege of lege camerabatterij. Zorg ervoor dat u een volledig opgeladen batterij hebt en kijk of dit het probleem oplost. Als geen van deze problemen het probleem lijkt te zijn, laat uw camera dan nakijken door een door Nikon geautoriseerde servicedienst. Wees altijd voorzichtig bij het kiezen van een camerareparatiecentrum.

Geen foutmelding op de geheugenkaart

Er zijn een paar redenen waarom uw camera uw geheugenkaart niet herkent en de foutmelding Geen geheugenkaart retourneert.

Kaartcompatibiliteit

Gebruik een geheugenkaart die compatibel is met uw Nikon-camera. Incompatibele geheugenkaarten kunnen allerlei problemen veroorzaken.

Volle kaart

De geheugenkaart is mogelijk vol, dus download foto’s naar uw computer om ruimte vrij te maken.

Storingen

Het geheugen werkt mogelijk ook niet goed of is geformatteerd met een andere camera. Als dit het geval is, formatteer dan de geheugenkaart opnieuw met deze camera. Als u een geheugenkaart formatteert, worden alle gegevens gewist.

Systeemfoutmelding

Hoewel het zien van de systeemfoutmelding zorgelijk kan zijn, is het probleem niet per se ingewikkeld. Het systeemfoutbericht is een algemeen foutbericht dat door een aantal dingen kan worden veroorzaakt. Hier zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing om te proberen:

Accu

De batterij kan een probleem veroorzaken. Haal de batterij en geheugenkaart minimaal 15 minuten uit de camera, zodat de camera zichzelf kan resetten. Kijk of dit het probleem oplost.

Firmware-updates

Als het resetten van de camera niet werkt, zorg dan dat je de nieuwste firmware en stuurprogramma’s voor je cameramodel hebt. Ga naar het Nikon Download Center en voer het model van uw camera in en download en installeer vervolgens alle updates die u vindt.

Defecte geheugenkaart

Dit is een andere fout die kan worden veroorzaakt door een defecte of verkeerd geformatteerde geheugenkaart. Vervang de kaart en kijk of de fout verdwijnt.

Geen foutmelding, maar camera werkt niet

Soms, wanneer een camera niet goed werkt, wordt er mogelijk geen foutmelding weergegeven. Reset in dit geval de camera door de batterij en geheugenkaart minimaal 10 minuten te verwijderen. Plaats deze items opnieuw en kijk of de camera weer werkt. De foutmeldingen van verschillende Nikon cameramodellen kunnen verschillen. Als u een fout ontvangt die hier niet wordt vermeld, raadpleeg dan de camerahandleiding voor hulp bij fouten die specifiek zijn voor uw model.