Skip to content

Hoe Opengl32.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

20 de juli de 2021
opengl32 dll error message 205fff568b1d47c6997acd03d9ef5527

Opengl32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het opengl32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen opengl32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

Opengl32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop opengl32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Opengl32.dll niet gevonden. Deze toepassing kan niet worden gestart omdat opengl32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]opengl32.dll.
 • Het bestand opengl32.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: opengl32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Hoe Opengl32.dll-fouten te herstellen

Download opengl32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom dit nooit een goed idee is. Als u een kopie van opengl32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste uit de originele, legitieme bron halen.

 1. Herstel opengl32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” opengl32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je het per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor gegevensherstel. Start Windows in de veilige modus om een ​​van deze stappen uit te voeren als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen. Het herstellen van een verwijderde kopie van opengl32.dll is alleen een slim idee als je zeker weet dat je het bestand zelf hebt verwijderd en dat het goed werkte voordat je dat deed.

 2. Installeer het programma dat het bestand opengl32.dll gebruikt opnieuw. Als de DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand opengl32.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze fout.

 3. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met opengl32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand opengl32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken.

 4. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als fouten zijn begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 5. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige opengl32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 6. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand opengl32.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 7. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de opengl32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die opengl32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele opengl32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om opengl32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige DLL-registervermeldingen te verwijderen die de fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier opgenomen als een “laatste redmiddel”-poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 11. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de opengl32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de fout op te lossen met behulp van een stap voor probleemoplossing voorafgaand aan deze.

 12. Los een hardwareprobleem op als opengl32.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.