Skip to content

Hoe opmerkingen in Word te verwijderen

13 de augustus de 2021
delete comments in word hero 5b74bcbe46e0fb005051e1c8 db02ef72908142f8adbbc2c92d6f89da

Wat te weten

  • Een opmerking verwijderen: Selecteer een opmerking. Ga naar Recensie en selecteer Opmerking verwijderen. Alle opmerkingen verwijderen: Selecteer Verwijderen > Alle opmerkingen verwijderen.
  • Een opmerking oplossen: Kies een opmerking. Ga naar Recensie en kies Oplossen. Gebruik maken van Vorig en Volgende knoppen om naar een andere opmerking te gaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u opmerkingen in een Microsoft Word-document kunt verwijderen en oplossen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word 2010, 2013, 2016, 2019; Word Online (Microsoft 365); en Word voor Mac, tenzij anders vermeld.

Hoe opmerkingen in Word te verwijderen

De mogelijkheid om opmerkingen achter te laten op een Word-document is essentieel bij het samenwerken met anderen aan het bestand, maar uiteindelijk moeten die opmerkingen worden verwijderd of afgehandeld. Verwijder in Microsoft Word de opmerkingen of los de opmerkingen op. Als u een opmerking verwijdert, wordt deze voor altijd uit het document verwijderd. Het oplossen van een opmerking markeert het als voltooid, maar laat een record van de opmerking achter. Als u een versie van Word gebruikt die ouder is dan Word 2016, kunnen opmerkingen alleen worden verwijderd.

Wanneer u klaar bent met een opmerking en deze wilt verwijderen, selecteert u deze en klikt u op de Recensie tab in het lint bovenaan het scherm. Klik in het tabblad Review op Opmerking verwijderen. In Office 2016 en Microsoft 365 kunt u ook met de rechtermuisknop op een opmerking klikken als selecteren Opmerking verwijderen vanuit het contextmenu. Oudere versies van Word kunnen alleen worden verwijderd via het tabblad Controleren. Ongeacht de methode hebben beide dezelfde functie. Reacties kunnen ook in bulk worden verwijderd. Klik op de Recensie tabblad op het lint en klik vervolgens op het onthullingsdriehoekje naast de Verwijderen icoon. Selecteer in dat menu Alle opmerkingen verwijderen.

Opmerkingen in Word oplossen

Opmerkingen oplossen in alleen beschikbaar in Microsoft Word 2019, 2016, Microsoft 365 en Word voor Mac. Oudere versies van Word zijn beperkt tot het verwijderen van opmerkingen. Als je een keuze hebt, is het beter om opmerkingen op te lossen. Als u een opmerking oplost, kunt u de opmerking als voltooid markeren. Deze aanpak helpt de oorspronkelijke schrijver beter bij te houden wat er is gewijzigd en helpt de recensent te zien hoe aanbevolen wijzigingen zijn doorgevoerd. Wanneer u een opmerking in Word oplost, blijft een record van de opmerking behouden. Bij het oplossen van opmerkingen wordt actie ondernomen op het verwijderingsverzoek, maar wordt de tekst van de opmerking niet uit het document verwijderd.

Opmerkingen in Word oplossen vanaf het tabblad Controleren van het lint

Om een ​​opmerking op te lossen, kiest u de opmerking die u wilt oplossen. Selecteer de Recensie tabblad op het lint. Selecteer de Oplossen knop. Opmerkingen kunnen ook worden opgelost door er met de rechtermuisknop op te klikken en te selecteren Opmerking oplossen vanuit het contextmenu. Voor Office Online worden opmerkingen opgelost door op de drie stippen in de bovenhoek van de opmerking te klikken en te klikken op Onderwerp oplossen. Wanneer u een opmerking oplost, vervaagt de kleur, maar deze wordt nog steeds weergegeven in het opmaakgebied. Om de resolutie om te keren, selecteert u de opmerking opnieuw en selecteert u de Oplossen knop in de Recensie lintje. Deze instelling schakelt de opgeloste status uit. Om door verschillende opmerkingen te bladeren en op elk afzonderlijk te reageren, gebruikt u de Vorig en Volgende knoppen naast de Oplossen knop.

Moet ik opmerkingen verwijderen of oplossen?

Als u een document met opmerkingen van een andere persoon hebt ontvangen, bewaar dan een record van de opmerkingen. Met dat papieren spoor verifieert u of alle gevraagde wijzigingen zijn doorgevoerd en dat u niet per ongeluk een belangrijk punt hebt overgeslagen. Als je je eigen opmerkingen hebt gemaakt voor je eigen doeleinden, is het waarschijnlijk de beste optie om ze te verwijderen. Een verwijderde reactie verdwijnt gewoon. Dat is het beste wanneer u van gedachten bent veranderd over een opmerking, of als u het tekstpunt wilt wijzigen waaraan de opmerking is verankerd.