Skip to content

Hoe Outpost je blog kan veranderen in een mini-media-imperium

1 de juli de 2021
GettyImages 909597660 50d12a24c9a94694bcec3a2438afb193

Belangrijkste leerpunten

  • Outpost maakt het voor makers gemakkelijker om contact te maken met hun publiek en betaald te krijgen.
  • Lezers krijgen een betere ervaring, eenvoudigere aanmeldingen en meer persoonlijk contact.
  • Outpost kost veel minder geld dan concurrenten.

Outpost is misschien wel goedkoper, beter en duurzamer dan Substack. Als je vroeger een blog wilde beginnen, moest je een domeinnaam kopen, webhosting zoeken, een manier vinden om je werk te uploaden en vervolgens een RSS-feed maken zodat mensen zich konden abonneren. Toen kwam Blogger, waarmee je gewoon in een webbrowser kon schrijven en op publiceren kon drukken. Dat is Buitenpost. Het haalt alle vervelende onderdelen uit het maken van je eigen kleine media-imperium, zodat je gewoon dingen kunt maken. Lezers kunnen zich met een klik abonneren, bonusextra’s krijgen en zelfs een fooi achterlaten als ze van je werk houden. “In het model van de grote uitgevers is er heel wat antagonisme gaande, zoals ‘hoeveel advertenties kan ik op de pagina plaatsen?'”, vertelde Ryan Singel, oprichter van Outpost, via e-mail aan Lifewire. “Terwijl [with] het mentorschap-gestuurde model, iemand betaalt je omdat je ze een goede ervaring geeft. Dus besloten we om in te springen.”

1.000 echte fans

Er zijn talloze manieren om op internet te publiceren, en als je betaald wilt worden voor je werk, is de wereld nog nooit zo goed geweest. Je kunt een betaalde nieuwsbrief starten met Substack, advertenties in je YouTube-video’s plaatsen of een podcast met alleen abonnement starten. Maar er zijn twee problemen. Een daarvan is dat services zoals Substack enorm bezuinigen. 10% lijkt misschien niet veel, maar je krijgt heel weinig voor je geld. Denk er zo over na: zou u 10% van uw salaris extra willen weggeven, alleen om een ​​paar e-mails te sturen? “Outpost is een uitgeverscoöperatie. We worden niet en zullen nooit door VC gefinancierd worden, en we nemen geen groot percentage van de inkomsten van een lidmaatschapssite.” Het andere probleem is om al deze dingen aan elkaar te knopen. Net als de slechte oude tijd vóór Blogger, moet je te veel druk werk doen om alles draaiende te houden. Stel bijvoorbeeld dat u uw betalende leden korting wilt geven op een nieuw boek dat u aan het maken bent, of hen buiten het gebruikelijke nieuwsbriefschema wilt e-mailen, of iets wilt doen dat geen gewone nieuwsbrief is. Het is een pijn. Voor gebruikers betekent dit dat je constant te maken hebt met storingen in je abonnement. Misschien mis je een deal van je favoriete muzikant. Misschien moet u zich elke keer dat u een site bezoekt opnieuw aanmelden.

Minder vervelend

Outpost is gebouwd op het open-source blog- en nieuwsbriefplatform Ghost. In tegenstelling tot Substack, dat een percentage van uw inkomsten in beslag neemt, rekent Outpost een vergoeding per lid aan, die wordt gemeten in centen, niet in dollars. Het idee, zegt Singel, is om makers te helpen het geld te behouden dat hun fans hen betalen, en om het gemakkelijker te maken om zich te concentreren op het maken van dingen. Hij zegt dat het een “klein mediabedrijf in een doos” is.

Vrouw werkt vanuit huis op haar telefoon en tablet

In plaats van een afleidend dashboard vol met gegevens over bijvoorbeeld je miniatuur media-imperium, krijg je een dagelijkse nieuwsbrief met alleen de belangrijke details. Je kunt ook eenvoudig eenmalige abonnementen maken (misschien voor een arme student, of gewoon als ruil met een andere zelfvoorzienende maker). Outpost zal ook samenwerken met makers om marketing te doen en hun sites te promoten. “Ik denk niet dat genoeg kleine mediabedrijven, of mensen die alleen maar nieuwsbrieven maken, veel andere marketing doen dan dingen op Twitter plaatsen”, zegt Singel. “Als ze zichzelf als kleine bedrijven zouden beschouwen, zouden ze veel meer marketing doen om het woord naar buiten te brengen.”

Maar Outpost is niet voor iedereen. “Voor de meeste beginnende mensen is Ghost waarschijnlijk genoeg”, zegt Singel. “[Who] we zijn het beste voor [are] mensen die al honderden betaalde abonnees hebben.” De besparingen kunnen ook enorm zijn. De eerste klant van Outpost, The Daily Poster, bespaarde ongeveer 50% toen het van Substack verhuisde, en dat is inclusief wat het voor Ghost heeft betaald. “Outpost is een uitgever coöperatief. We zijn niet en zullen nooit door VC gefinancierd worden, en we nemen geen groot percentage van de inkomsten van een lidmaatschapssite. We hanteren geen vast percentage”, zegt Singel.

Voor lezers

Dit is allemaal geweldig voor makers, maar hoe zit het met de lezers? Nou, als je iemand betaalt om hun werk te lezen, kijken of luisteren, dan vind je het duidelijk leuk. Met Outpost krijgen makers meer van je geld en kunnen ze meer tijd besteden aan het produceren van nieuw werk, in plaats van met hun back-end te spelen. Lezers kunnen zich ook op meer manieren aanmelden door betalingen te gebruiken die andere systemen niet ondersteunen, zoals PayPal. Het is ook doodeenvoudig om een ​​abonnement op te zeggen. “In het model van de grote uitgevers is er heel wat tegenstellingen gaande, zoals ‘hoeveel advertenties kan ik op de pagina plaatsen?'” Maar het gaat eigenlijk om je ervaring als lezer. Je krijgt een betere, meer persoonlijke band met de mensen die je steunt. U kunt profiteren van kortingen, promoties en andere ledenvoordelen. Het is niet zo dat dit soort dingen niet op andere platforms kunnen worden gedaan. Het is gewoon zo dat Outpost het zo gemakkelijk maakt dat makers meer, nou ja, creatiever zullen worden met hun tools. Op dezelfde manier waarop Blogger beginnende schrijvers zich liet concentreren op hun schrijven, laat Outpost makers zich concentreren op het creëren.