Skip to content

Hoe plaats ik mijn video of film op iTunes?

16 de juli de 2021
GettyImages 1009966652 5c93a29946e0fb00014427be

Door uw videopodcast of videoblog in de iTunes Store te plaatsen, maakt u deze beschikbaar voor miljoenen potentiële kijkers. Het is gemakkelijk om je video’s op iTunes te plaatsen en een enorm publiek te bereiken met je videopodcast.

Hoe u uw video’s op iTunes kunt plaatsen

Er zijn veel websites voor het delen van video’s die uw video rechtstreeks in de iTunes Store publiceren. De eenvoudigste manier is om je video te uploaden naar een site zoals blip.tv, die al je werk automatisch naar iTunes verzendt. Als je het zelf wilt doen, moet je eerst een videoblog maken. Dit is de site die u gebruikt om uw video online te plaatsen. Stel vervolgens een account in bij feedburner om uw videoblog te syndiceren. Feedburner voegt een functie toe aan je videoblog die abonnees automatisch waarschuwt wanneer je nieuwe inhoud plaatst. Zodra je je FeedBurner-account hebt ingesteld, ben je klaar om je videoblog in te dienen bij iTunes. Selecteer in het podcastgedeelte van de iTunes Store ‘Submit a Podcast’, waarmee je door het proces wordt geleid om je video’s in de iTunes Store te laten verschijnen. Zodra je video’s in de iTunes Store staan, kan iedereen die geïnteresseerd is zich abonneren en automatisch nieuwe video’s downloaden telkens wanneer je ze plaatst.

Video verkopen op iTunes

Als je hard hebt gewerkt om origineel materiaal te maken en je wilt het via iTunes verkopen, dan heb je geluk. iTunes accepteert originele speelfilms en documentaires die oorspronkelijk in de bioscoop of rechtstreeks op video zijn uitgebracht. Ze accepteren ook korte films van hogere kwaliteit. Kortom, als het er geweldig uit zou zien in een theater, nemen ze het. Er zijn een aantal films die Apple niet neemt. De iTunes Store accepteert geen inhoud voor volwassenen, instructievideo’s, door gebruikers gegenereerde inhoud (denk aan YouTube) en andere soorten video’s die niet als films of documentaires worden beschouwd. Films moeten ook worden ingediend in de taal van het gebied waarin u solliciteert om het te distribueren, of u kunt ondertitels uit dat gebied toevoegen. Als je een concertvideo hebt gemaakt, kunnen deze worden ingediend bij de sectie Muziek van de iTunes Store. Om de jouwe daar binnen te krijgen, moet je de muziekapplicatie van Apple invullen. Dus daar heb je het. Dien uw video’s in of verkoop ze in iTunes. Voor de beste resultaten moet je contentaggregators onderzoeken, die veel van het giswerk uit het proces zullen halen. Deze aggregators zijn doorgewinterde experts in het leveren van inhoud aan iTunes, en ze weten wat er moet gebeuren en hoe ze dat moeten doen. Voor een prijs kunnen ze uw inhoud opmaken en leveren aan Apple, precies volgens de specificaties van Apple. Het grootste deel van de onafhankelijke films die op iTunes te vinden zijn, werd geleverd door een van Apple’s verzamelpartners. Als je besluit het alleen te doen, moet je de iTunes-films-applicatie voltooien.