Skip to content

Hoe politieke Robocalls te blokkeren

10 de juli de 2021
Call DaveAndLesJacobs getty 56d2640a3df78cfb37ce4793

Naarmate een verkiezingsjaar vordert, nemen ook de politieke uitgaven toe om kiezers te beïnvloeden. Campagnes besteden honderden miljarden dollars aan commercials, gedrukte advertenties, tuinborden, pamfletten en natuurlijk robocalls. Als u merkt dat u aan de ontvangende kant bent van ongewenste ingeblikte verklaringen van pleitende politici, dan is dit wat u moet doen. Het zijn niet alleen robocalls meer. Robotexts zijn automatisch gekozen sms-berichten. Ze worden beschouwd als een soort oproep en vallen onder alle robocall-regels.

Politieke Robocall-regels

Volgens de FTC is een robocall die je iets probeert te verkopen illegaal en waarschijnlijk oplichterij, tenzij je het bedrijf uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven om contact met je op te nemen via robocalls. Politieke robocalls worden als anders beschouwd en hebben hun eigen regels en voorschriften. Aan politieke campagnes gerelateerde robocalls en robotteksten mogen zonder uw toestemming wettelijk niet naar mobiele telefoons en mobiele apparaten worden verzonden. Ze kunnen niet worden verzonden naar beveiligde telefoonlijnen, zoals noodlijnen of lijnen die ziekenhuizen bedienen, tenzij er voorafgaande toestemming is. Maar politieke robocalls zijn toegestaan ​​wanneer gemaakt naar vaste telefoons, zelfs zonder voorafgaande toestemming. Robocalls van incassobureaus en liefdadigheidsinstellingen, evenals aangemelde herinneringen en updates, worden ook als legaal beschouwd.

Het wegwerken van ongewenste politieke robocalls

U ontvangt mogelijk ongewenste politieke robocalls thuis op een vaste lijn, of u ontvangt politieke robocalls of robotexts op uw mobiele apparaat en u weet niet zeker hoe of wanneer u ’toestemming’ hebt gegeven. In beide gevallen zijn er maatregelen die u kunt nemen om politieke robocalls te stoppen. Veel consumenten denken dat het toevoegen van hun nummer aan de Bel-me-niet-lijst, een nationale lijst van mobiele en vaste telefoonnummers die zich hebben afgemeld voor het ontvangen van legale telemarketingoproepen, politieke robo-oproepen zal stoppen, maar de Bel-me-niet-lijst is niet van toepassing op politieke oproepen .

Geen telefoonnummer vermelden tijdens kiezersregistratie

Wanneer u zich registreert om te stemmen, hebben de meeste staten alleen uw adres nodig en geen telefoonnummer. Als campagnes uw telefoonnummer niet kunnen vinden, kunnen ze u niet bellen. Als je je al hebt geregistreerd om te stemmen, dien dan een update/wijziging van de kiezersregistratie in en verwijder je telefoonnummer. Het bijwerken van een kiezersregistratie verschilt per staat, maar de meeste bieden een online update-optie. U kunt wijzigingen ook telefonisch of per e-mail doorgeven.

Een Robocall-blokkeringsservice gebruiken

NoMoRobo is een robocall-blokkeringsservice die werkt op vaste VoIP-lijnen (zoals AT&T U-Verse en Vonage), maar ook op iPhones en Android-telefoons. NoMoRobo en vergelijkbare services werken door een blokkeerlijst van bekende robocallers te scannen. De lijst is enorm, samengesteld met de hulp van de FTC en andere bronnen, inclusief gebruikers die nummers indienen. Inkomende oproepen worden opgevangen na het eerste belsignaal en vervolgens vergeleken met de blokkeerlijst. Als het een robocall is, hangt NoMoRobo de oproep effectief op voordat u lastig gevallen wordt. YouMail en RoboKiller zijn aanvullende gratis robocall-blokkeringsdiensten voor mobiele telefoons. Als NoMoRobo uw vaste provider niet ondersteunt, vraag dan een Google Voice-nummer aan of port uw vaste nummer over naar een Google Voice-nummer. Je kunt NoMoRobo gebruiken en hebt ook toegang tot de andere geweldige functies van Google Voice.

Gebruik de oproepscreeningfuncties van uw vaste provider

Als je een vaste lijn hebt waarop VoIP niet is ingeschakeld, biedt je provider waarschijnlijk functies zoals anonieme oproepweigering. Bezoek de website van uw provider voor meer informatie over het instellen van dit soort functies. Anonieme oproepweigering dwingt de beller doorgaans om hun identiteit bekend te maken door ofwel hun echte beller-ID-informatie te onthullen of hun naam te noemen nadat daarom is gevraagd.

Neem contact op met uw draadloze provider

De meeste draadloze providers bieden klanten gratis of tegen betaling functies voor het blokkeren van oproepen. De Mobile Security- en Call Protect-services van AT&T voor Android en iOS blokkeren bijvoorbeeld oproepen van mogelijke oplichters en identificeren telemarketingoproepen. Gebruikers kunnen ook nummers toevoegen aan een blokkeerlijst. Neem contact op met uw draadloze provider om te zien of deze vergelijkbare functies biedt.

Zal nieuwe Robocall-wetgeving helpen?

In december 2019 ondertekende president Trump de Telefonische Robocall Abuse Criminal Enforcement and Deterrence (TRACED) Act. Het Witte Huis zegt dat deze maatregel bedoeld is om “Amerikaanse consumenten nog beter te beschermen tegen vervelende ongevraagde robocalls”. Het wetsvoorstel vereist dat spraakserviceproviders, zoals AT&T en Verizon, oproepen authenticeren om spoofing en nep- of spam-robocalls te elimineren. Politieke gesprekken worden wettelijk niet beïnvloed door deze nieuwe regels, maar de nieuwe authenticatietechnologie kan dienen om op zijn minst enkele ervan te belemmeren.