Skip to content

Hoe Power Reserve op Apple Watch uit te schakelen

4 de augustus de 2021
GettyImages 490853846 d2143f741e5b4c1a914b81f823646c71

Als de batterij van uw Apple Watch bijna leeg is en u er het laatste beetje leven uit wilt persen, moet u weten hoe u de Apple Watch Power Reserve-modus gebruikt. Als je het eenmaal hebt ingeschakeld, is het echter niet zo eenvoudig om te weten hoe je de energiebesparende modus kunt uitschakelen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Apple Watch-modellen met watchOS 3 en hoger.

Wat is de Apple Watch Power Reserve-modus?

Power Reserve is een Apple Watch-functie waarmee u de batterij zo lang mogelijk kunt sparen door de meeste functies van de Watch uit te schakelen. Gebruik hem alleen als je batterij bijna leeg is en je niet snel meer kunt opladen, maar toch wilt weten hoe laat het is. Power Reserve spaart de levensduur van de batterij door tijdelijk het volgende te doen:

 • Stoppen met alle communicatie tussen de Apple Watch en de iPhone waarmee deze is gekoppeld.
 • Het uitschakelen van de wijzerplaat die u hebt gekozen en alle functies die daar normaal beschikbaar zijn.
 • Toegang tot alle Apple Watch-apps uitschakelen.
 • Alleen de tijd weergeven.

Omdat het de meeste functies van het horloge verwijdert, moet je Power Reserve alleen gebruiken als je het echt nodig hebt – maar in die tijden is het handig.

Is Power Reserve hetzelfde als Low Power-modus?

In principe wel. Als u de batterij van een iPhone wilt sparen door de functionaliteit te verminderen, schakelt u de energiebesparende modus in. Om hetzelfde te doen op de Apple Watch, zet je Power Reserve aan. Ze zijn in wezen hetzelfde, maar hebben alleen verschillende namen.

Hoe de Apple Watch Power Reserve-modus uit te schakelen

Klaar om de Power Reserve-modus te verlaten en terug te keren naar de normale Apple Watch-bewerkingen? De enige manier om de Power Reserve-modus te verlaten, is door uw Apple Watch opnieuw op te starten. Als uw batterij erg laag was toen u naar de Power Reserve-modus ging, moet u de batterij mogelijk opladen voordat u opnieuw kunt opstarten en Power Reserve kunt afsluiten.

Hoe de Apple Watch Power Reserve-modus in te schakelen

Als de batterij van uw Apple Watch bijna leeg is, verlengt u deze zo lang mogelijk door de Power Reserve-modus in te schakelen met behulp van deze stappen. Wanneer de batterijduur van uw Apple Watch 10% bereikt, zal uw Watch u hiervan op de hoogte stellen en vragen of u de Power Reserve-modus wilt gebruiken. Wanneer de batterij van uw horloge bijna leeg is, gaat uw horloge automatisch in de gangreserve.

 1. Druk op batterij indicator op uw Apple Watch-gezicht. Als het gezicht dat u gebruikt geen batterij-indicator heeft, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Apple Watch Control Center weer te geven en tikt u vervolgens op het batterijpercentage.

 2. Sleept de Gangreserve schuifregelaar van links naar rechts.

 3. In dit scherm wordt uitgelegd welke functies zijn uitgeschakeld met Power Reserve ingeschakeld. Als je van gedachten bent veranderd, tik je op Annuleren. Tik op . om door te gaan Doorgaan.

  Batterij-indicator, Power Reserve-knop, Doorgaan-knop op Apple Watch

 4. Wanneer u alleen de tijd en een rood bliksemschichtpictogram op uw Apple Watch-gezicht ziet, bevindt u zich in de Power Reserve-modus.

  Rode gangreserve bliksem vet op Apple Watch

  Wanneer uw Apple Watch in de Power Reserve-modus staat, kunt u de tijd controleren door op de zijknop te drukken.