Skip to content

Hoe PowerPoint naar video te converteren

25 de juni de 2021
apple coffee computer 144230 5c0ca610c9e77c00014e03d9

Wat te weten

 • Windows: Selecteer het dossier > Exporteren > Maak een video. Kies videokwaliteit, timings/vertellingen, seconden per dia > Video maken. Selecteer bestandstype.
 • Mac: Selecteer het dossier > Exporteren. Kies bestandsformaat, videokwaliteit, timing/vertellingen en seconden per dia en kies vervolgens Exporteren.

PowerPoint-decks zijn geweldige hulpmiddelen voor het presenteren en presenteren van een bericht, product of gegevensvisualisatie, omdat kijkers eerder inhoud zullen verwerken als deze in videoformaat is. Hier leest u hoe u een PowerPoint omzet in een video met PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint voor Mac.

PowerPoint opslaan als video op Windows

Nadat u een presentatie hebt gemaakt, zet u uw dia’s om in opvallende video’s. De onderstaande stappen laten zien hoe u van een PowerPoint-bestand een video maakt. Het resultaat is een bestand met animatie, gesproken tekst en andere aangepaste inhoud die is opgenomen in het originele PPT- of PPTX-bestand. Volg deze instructies om een ​​video te maken van een PPT- of PPTX-bestand in PowerPoint op Windows-besturingssystemen:

 1. Start PowerPoint en open het presentatiebestand waarvan u een video wilt maken. Als dat bestand open is, zorg er dan voor dat de nieuwste versie is opgeslagen door te selecteren het dossier > Sparen of door te selecteren Sparen op de werkbalk Snelle toegang.

 2. Selecteer het dossier > Exporteren. Als u PowerPoint 2010 gebruikt, selecteert u Opslaan en verzenden.

 3. Selecteer Maak een video.

  De opdracht Een video maken in PowerPoint

 4. Kies de videokwaliteit die u wilt gebruiken voor uw videodiavoorstelling. Een hoogwaardige schermresolutie resulteert in een grotere bestandsgrootte. Een uitvoer van lage kwaliteit resulteert in een kleiner bestand.

  Instellingen voor videokwaliteit in PowerPoint

 5. Geef aan of u opgenomen timings en gesproken tekst in de video wilt opnemen. Als de presentatie timings of gesproken tekst bevat, selecteert u Opnametijden en gesproken tekst. Deze vertellingen kunnen een miniatuurafbeelding van uzelf bevatten, opgenomen op uw webcam.

  Instellingen voor opnametijden en gesproken tekst

 6. Om de hoeveelheid tijd op te geven die elke dia wordt weergegeven, voert u de tijd in het Seconden besteed aan elke dia tekstvak.

  De seconden besteed aan elke dia-optie

 7. Nadat u uw keuzes hebt gemaakt, selecteert u Video maken.

  De knop Video maken

 8. In de Opslaan als dialoogvenster, kies een locatie om uw nieuwe videobestand op te slaan en voer een bestandsnaam in.

 9. Selecteer de Opslaan als type vervolgkeuzepijl en kies een van beide MPEG-4-video (MP4) of Windows Media-video (WMV). Selecteer Sparen om het proces voor het maken van video’s te starten.

 10. De voortgang van je videocreatie wordt weergegeven in de statusbalk. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de video die wordt gemaakt.

PowerPoint opslaan als video op macOS

Volg deze instructies om een ​​video te maken van een PPT- of PPTX-bestand in PowerPoint voor macOS. Deze functie is beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees die de nieuwste desktopversie van PowerPoint hebben.

 1. Start PowerPoint en open het presentatiebestand waarvan u een video wilt maken. Als dat bestand open is, zorg er dan voor dat de nieuwste versie is opgeslagen door te selecteren het dossier > Sparen of door te selecteren Sparen van de werkbalk Snelle toegang.

 2. Selecteer het dossier > Exporteren.

 3. Er verschijnt een pop-outvenster met meerdere opties. In de Bestandsformaat vervolgkeuzemenu, selecteer een van beide MP4 of MOV.

  Het menu Bestandsindeling

 4. Kies een optie voor videokwaliteit. Degenen met de hoogste kwaliteit en schermresoluties (bijvoorbeeld Presentatiekwaliteit) resulteren in grotere bestandsgroottes. Een uitvoer van lage kwaliteit creëert een kleiner bestand. Deze kwaliteitsselectie bepaalt ook de breedte en hoogte van de video, weergegeven onder de Kwaliteit menu.

  Het kwaliteitsmenu

 5. Kies of u opgenomen timings en gesproken tekst in de video wilt opnemen. Selecteer, indien beschikbaar, de Opgenomen tijdstippen en gesproken tekst gebruiken selectievakje om deze inhoud in uw video in te schakelen.

  De optie Timings en gesproken tekst

 6. Om de timing voor de dia’s te verhogen of te verlagen, selecteert u de pijl omhoog of omlaag naast Seconden besteed aan elke dia zonder een ingestelde timing. Standaard blijft een PowerPoint-video vijf seconden op een dia staan ​​voordat deze naar de volgende dia gaat.

  De seconden in elk diamenu

 7. Selecteer Exporteren.

  De knop Exporteren

 8. De voortgang van je videocreatie wordt weergegeven in de statusbalk. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de video die wordt gemaakt.