Skip to content

Hoe PS4 uit te schakelen zonder een controller

8 de augustus de 2021
GettyImages 1220592539 e6a39c77a4a242e79fc32556f84e848a

Wat te weten

  • Houd de aan/uit-knop van de PS4 ongeveer 7 seconden ingedrukt totdat je twee pieptonen hoort. De console wordt volledig uitgeschakeld.
  • Om de PS4 in de rustmodus te zetten, houd je de aan/uit-knop ingedrukt en laat je deze los nadat je een pieptoon hebt gehoord.
  • Wanneer de PS4 volledig is uitgeschakeld, kan deze geen updates ontvangen en worden al je huidige gamesessies beëindigd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u alle versies van de PS4-console volledig kunt uitschakelen en hoe u deze in de rustmodus kunt zetten.

Hoe u uw PlayStation 4 volledig kunt uitschakelen

Het wordt aanbevolen om je PS4 volledig uit te schakelen als je je PS4 moet loskoppelen en ergens anders naartoe moet verplaatsen. Wanneer je dit doet, kan de console geen updates downloaden en worden alle huidige gamesessies beëindigd.

  1. Houd dezelfde aan/uit-knop van de PS4 ongeveer zeven seconden ingedrukt totdat je piepjes van twee seconden hoort. Als je de knop loslaat na de eerste piep, zet je hem in de rustmodus.

  2. Op het televisiescherm wordt het bericht weergegeven: “Bezig met voorbereiden om de PS4 uit te schakelen…” en u wordt gewaarschuwd om het netsnoer tijdens dit proces niet los te koppelen.

  3. De stroomindicator van je PS4 pulseert in een witte kleur totdat hij volledig wordt uitgeschakeld; nadat het indicatielampje is verdwenen, kunt u het netsnoer veilig loskoppelen. Als u het netsnoer loskoppelt terwijl het indicatielampje brandt of pulseert, kan dit leiden tot onbedoelde gegevensbeschadiging.

Hoe u uw PlayStation 4 in de rustmodus kunt zetten

PS4-bezitters kunnen hun console in de rustmodus zetten, wat betekent dat de console nog steeds updates kan ontvangen en downloaden, zelfs als deze geen signaal naar uw televisiescherm stuurt. Bovendien kun je de voortgang van je gamesessies hervatten waar je was gebleven nadat je je console vanuit de rustmodus hebt ingeschakeld. Als je huis geen stroom meer krijgt terwijl je PS4 in de rustmodus staat, ontvang je bij het inschakelen van je PS4 een waarschuwing dat de gegevens mogelijk beschadigd zijn; zorg ervoor dat je je PS4 volledig uitschakelt tijdens onweer.

  1. Zoek de aan/uit-knop op je PlayStation 4. Op een standaard PS4-model bevindt deze knop zich linksboven op je console, boven de uitwerpknop.

  2. Houd deze knop slechts één of twee seconden ingedrukt; de PS4 maakt een enkele pieptoon en het tv-scherm geeft het bericht: “Putting the PS4 in rest mode…”

  3. Let op het indicatielampje, het verticale dunne lampje aan de bovenkant van de PS4; als de PS4 in de rustmodus gaat, pulseert hij en verandert hij van wit in oranje.

Hoe de PlayStation 4 Slim en Pro uit te schakelen

Om je PS4 Slim of Pro in de rustmodus te zetten, of helemaal uit te schakelen, volg je de bovenstaande instructies voor de standaard PS4. De aan / uit-knoppen zijn echter op elke console een beetje anders.

Vind de aan / uit-knop van de PS4 Slim

De PS4 Slim is merkbaar kleiner dan zijn oudere, grotere broer. Hierdoor zijn de knoppen op het Slim-model ook kleiner, en dus wat moeilijker te vinden. Kijk op je PS4 Slim links van de schijfsleuf van het apparaat. Je ziet een langwerpige aan / uit-knop en aan de rechterkant zijn kleine lampjes die dienen als aan / uit-indicator.

De aan/uit-knop op de PS4 Slim.

Vind de aan/uit-knop van de PS4 Pro

De PS4 Pro is een kolos van een console en de aan/uit- en uitwerpknoppen zijn vrij onconventioneel. De Pro heeft drie “lagen” in zijn ontwerp, in tegenstelling tot de twee lagen van de standaard PS4 en de Slim. Aan de onderkant van de middelste laag bevindt zich een lange aan / uit-knop; merk op dat het horizontaal is in plaats van verticaal, zoals dat van de standaard PS4. Daaronder bevindt zich een dunne lichtstrip die als stroomindicator fungeert.

De aan/uit-knop op de PS4 Pro.