Skip to content

Hoe RealSense ID beveiliging niet inruilt voor gemak

21 de juni de 2021
Intel RealSense ID 2 scaled 231f30ab6a9842d788dd3af49d8bc573

Belangrijkste leerpunten

  • Intel gaat verder met RealSense ID in een poging om de ontwikkeling van gezichtsherkenningssoftware te benutten.
  • Contactloze diensten en producten zijn in opkomst als gevolg van de pandemie van het coronavirus en Intel speelt in op de groeiende markt.
  • RealSense is ontworpen om beveiligingsfouten te verhelpen en problemen die gewoonlijk worden aangetroffen bij gezichtsherkenning met ras- en kleurvooroordelen tegen te gaan door een internationale dataset van gezichtsafbeeldingen te hebben.
Je iPhone is niet het enige dat je met je gezicht kunt ontgrendelen met Intel’s nieuwe RealSense ID. De gezichtsauthenticator is een nieuwe mogelijkheid op het apparaat die het gezicht van een consument in unieke details analyseert – een bril en gezichtshaar zullen het herkenningsvermogen niet belemmeren – om gebruikers op een groot aantal manieren veiligheid en gemak te bieden. Traditionele authenticatiemethoden, zoals foto-ID’s, zijn aan het verdwijnen, omdat nieuwere tools minder vatbaar worden voor misbruik en identiteitsdiefstal. Deze netwerken op het apparaat, zoals RealSense ID, proberen markten te veroveren, van gezondheidszorg tot financiën tot huisvesting, om meer veiligheid en beveiliging voor gebruikers te garanderen. “Gezichtsherkenning is in veel opzichten handig; het is ook zorgwekkend in andere aspecten. In termen van het gemak is het redelijk veilig en handsfree”, zegt Achuta Kadambi, assistent-professor op de afdeling elektrotechniek en computertechniek van UCLA, in een telefonisch interview met reddingsdraad. “Wat enigszins zorgwekkend is, is dat gezichtsherkenning door regeringen kan worden gebruikt om de samenleving in de gaten te houden als een maatregel om burgers te identificeren. Dit kan problemen veroorzaken in samenlevingen waar sprake is van een machtsongelijkheid.”

Veranderende biometrische industrie

De technologie bevat nieuwe mogelijkheden om onrechtmatige pogingen om het systeem te omzeilen te identificeren met valse invoerpogingen van opgeslagen afbeeldingen zoals video’s of foto’s. RealSense ID herkent alleen een vooraf geregistreerde gebruiker aan de hand van de lokaal geproduceerde, versleutelde gegevens die het verzamelt. Intel zegt ook dat er door zijn technologie voor gebruikersbewustzijn een kans van één op een miljoen is voor valse acceptatie op basis van een vergelijkbaar uiterlijk. Het analyseert de contouren en eigenaardigheden van het gezicht en heeft geprobeerd een aantal van de bekende problemen met gezichtsherkenningssoftware aan te pakken. Namelijk raciale en kleurvooroordelen.

Beveiligingsdisplay, biometrische verwerking.

Joel Hagberg, hoofd productbeheer en marketing bij Intel RealSense, vertelde verslaggevers dat het bedrijf heeft geïnvesteerd in een diverse reeks beeldvorming. “We hebben uitgebreide gegevens verzameld van alle etniciteiten uit Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. We waren erg voorzichtig om ervoor te zorgen dat we alle etniciteiten dekten”, zei hij. In de persmededeling was het bedrijf onvermurwbaar over zijn plan om de “bescherming van de mensenrechten” te leiden door ethische implementaties van zijn biometrische systeem.

Contactloze services in de toekomst

De onthulling van Intel’s nieuwe RealSense ID kwam op een goed moment. Intel’s beslissing om met zijn baanbrekende technologie als eerste in deze markt te duiken, is een slimme investering, denkt Kadambi. Tijdens de coronapandemie zijn contactloze vormen van interactie in opkomst. In een tijdperk waarin contact dodelijk kan zijn, heerst contactloos. Bezorgdiensten hebben gekozen voor contactloze leveringen en retailers zijn overgestapt op afhalen aan de stoeprand. De ontwikkeling en implementatie van contactloze diensten is een groeiende zorg geworden voor bedrijfsleiders, met name voor industrieën die biometrische gegevens gebruiken om diensten aan klanten te verlenen. Het gezicht is de meest erkende versie van contactloze biometrische gegevensverzameling, vooral bekend vanwege de opname in iPhones uit het latere tijdperk om de telefoon te ontgrendelen of reguliere wachtwoorden te omzeilen door de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Het gezicht is echter verre van de enige optie voor biometrie in de toekomst. In sommige opzichten is het misschien degene die zich in de toekomst minder snel zal ontwikkelen.

Iemand die een touchless vingerafdrukscanner gebruikt om de vinger van een ander te scannen.

“Het gezicht is uniek… het is zo’n persoonlijk onderdeel van onze biometrie,” zei Kadambi. “Ik zou het niet prettig vinden om elke keer als ik naar een kassa loop mijn gezicht te laten scannen. Ik zou veel comfortabeler zijn als ik een afbeelding van mijn handpalm zou kunnen scannen om die biometrie te krijgen.” Intel onthulde ook details over zijn aanraakvrije, maar op aanraking gebaseerde service met RealSense Touchless Control Software, die zaken als vingerafdrukken scant zonder fysiek contact nodig te hebben. Met de RealSense ID en de RealSense TCS positioneert het bedrijf zich om de nauwkeurigheid en veiligheid van biometrische technologieën te verbeteren. RealSense ID heeft geen harde releasedatum, maar het ligt op schema om ergens aan het einde van Q1 2021 in de schappen te komen vanaf $ 99 (voor de randapparatuur). Het kan worden gebruikt met geldautomaten, toegangscontrole bij poorten en slimme sloten, en wordt verwacht om in de toekomst uit te breiden naar de gezondheidszorg en andere industrieën.