Skip to content

Hoe reset ik mijn Windows-wachtwoord?

27 de juli de 2021
windows 10 blue logo svg 5976a438d088c000103d3acd

Er zijn er maar twee Door Microsoft goedgekeurd manieren om een ​​Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen die onderaan deze pagina worden besproken. Er zijn echter een aantal redenen waarom de ene of de andere methode vaak geen optie is. Gelukkig is er een “niet-goedgekeurde” maar volkomen veilige en zeer effectieve manier om wachtwoorden opnieuw in te stellen voor Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Hoe u uw Windows-wachtwoord kunt resetten

U kunt uw computerwachtwoord opnieuw instellen door het uitvoerbare bestand Toegankelijkheid tijdelijk te overschrijven met het uitvoerbare opdrachtprompt van buiten Windows, waardoor die nu overschreven functie van het Windows-inlogscherm wordt ingeschakeld om de opdrachtprompt te openen en vervolgens uw accountwachtwoord opnieuw in te stellen via de internetgebruiker opdracht. Hoewel dit proces voor het opnieuw instellen van het wachtwoord behoorlijk ingewikkeld is en het werken vanaf een opdrachtregel vereist, ligt het binnen de mogelijkheden van iedereen die dit leest.

Dat gezegd hebbende, verschilt het proces op belangrijke manieren tussen versies van Windows, voornamelijk vanwege de verschillende manieren waarop de verschillende Microsoft-besturingssystemen u toegang geven tot de opdrachtprompt van buiten Windows. Vanwege deze verschillen hebben we zeer gedetailleerde tutorials voor het opnieuw instellen van wachtwoorden gemaakt die u kunt volgen, specifiek voor de Windows-versie die u gebruikt:

  • Een Windows 10- of 8-wachtwoord opnieuw instellen
  • Een Windows 7-wachtwoord opnieuw instellen
  • Een Windows Vista-wachtwoord opnieuw instellen

Om deze methode voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te gebruiken, hebt u toegang nodig tot een soort herstel- of installatiemedia voor uw versie van Windows. Originele installatiemedia werken voor Windows 10 tot en met Vista. Een systeemherstelschijf is goed als u Windows 10, 8 of 7 gebruikt, of een herstelschijf als u Windows 8 gebruikt. Het gebruik van installatie- of herstelmedia van een andere computer, die van u of die van een vriend is prima en verbreekt geen enkele licentie overeenkomsten met Microsoft – zorg er gewoon voor dat deze exact overeenkomt met uw versie van Windows.

Hoe zit het met Windows XP?

Het is mogelijk om deze truc te laten werken voor Windows XP, maar het is lang niet zo eenvoudig als bij nieuwere versies van Windows vanwege de manier waarop Recovery Console werkt. Zie in plaats van deze truc ons artikel Ik ben mijn Windows XP-wachtwoord vergeten! Kan ik er iets aan doen? en probeer een van de andere suggesties daar.

Door Microsoft ‘goedgekeurde’ methoden voor het opnieuw instellen van wachtwoorden

Er zijn twee voorkeursmanieren om een ​​Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen en we raden u aan een van deze te kiezen in plaats van de bovenstaande procedure te volgen, als uw situatie dit toelaat. Indien je gebruikt Windows 10 of Windows 8 en gebruikt een e-mailadres om in te loggenen volg dan Hoe u het wachtwoord van uw Microsoft-account kunt resetten in plaats van het bovenstaande advies. In deze specifieke situatie, en alleen in deze situatie, is dit niet alleen de voorkeursmethode om te gebruiken; het is een van de weinige manieren die werkt. Indien u eerder een wachtwoordhersteldiskette of flashstation hebt gemaakt en weet waar deze isen gebruik dat vervolgens in het inlogscherm in elke versie van Windows. Als je Windows 10 of 8 gebruikt met een Microsoft-account (je logt in met een e-mailadres), heb je nooit een wachtwoordhersteldiskette kunnen maken en zou je er dus geen moeten hebben om te proberen. Zie Manieren om verloren Windows-wachtwoorden te vinden voor een volledige lijst van uw wachtwoordherstel, herstel en andere opties.