Skip to content

Hoe Roblox op Chromebook te spelen

17 de juli de 2021
play roblox on chromebook 4161040 cf139380555c44b5b57913eaf8d9a748

Wat te weten

 • Sommige mensen kunnen Roblox op Chromebook uit de Google Play Store.
 • Als je niet kunt krijgen Roblox op uw Chromebook, kunt u deze mogelijk afspelen op een externe computer.
 • Als je Linux hebt geïnstalleerd (of Linux wilt installeren) op je Chromebook, kun je: Roblox voor Linux.

Roblox is een zeer populair platform dat de meeste besturingssystemen en apparaten ondersteunt, waaronder Windows, macOS, Android, iOS en zelfs Xbox One. Helaas is er geen versie van Roblox gemaakt voor Chrome OS. Maar er zijn een paar tijdelijke oplossingen waarmee u kunt spelen Roblox op een Chromebook.

Roblox installeren vanaf Google Play

Er was een tijd dat Android het enige besturingssysteem was dat apps uit de Google Play Store kon uitvoeren, maar de dingen zijn veranderd en eigenaren van bepaalde Chromebook-modellen kunnen nu de vruchten plukken. Dit is de eenvoudigste en meest betrouwbare manier om Roblox op je Chromebook te spelen als je een van de gelukkigen bent die dat kan. Voer de volgende stappen uit om erachter te komen of uw specifieke model Google Play-apps ondersteunt.

 1. Klik op je gebruikersfoto, meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm.
 2. Wanneer het pop-outvenster verschijnt, klikt u op de Instellingen icoon voorgesteld door een tandwiel.
 3. De instellingeninterface van Chrome OS zou nu moeten worden weergegeven. Scroll naar beneden en zoek naar een sectie met het label Google Play Store. Als u dit gedeelte niet kunt vinden, betekent dit waarschijnlijk dat uw Chromebook-model geen Google Play Store-apps ondersteunt en dat u een van de alternatieve methoden moet proberen die verderop in dit artikel te vinden zijn.
 4. Als u deze sectie wel vindt en deze nog niet is ingeschakeld, activeert u deze door de AANZETTEN knop en ga akkoord met de servicevoorwaarden van Google Play.

Nu u Google Play op uw Chromebook heeft ingeschakeld, is het tijd om te installeren Roblox.

 1. Open je Chroom browser.
 2. Navigeer naar de Roblox pagina in de Google Play Store.
 3. Klik op de INSTALLEREN knop.
 4. Er wordt nu een voortgangsbalk weergegeven met de status van het downloadproces van bestanden. Eenmaal voltooid, Roblox automatisch installeert.
 5. Nadat de installatie is voltooid, selecteert u de OPEN knop.
 6. Roblox wordt nu gestart en vraagt ​​u om in te loggen of u aan te melden voor een account. Spelen Roblox klik op elk gewenst moment in de toekomst op de Launcher knop in de linkerbenedenhoek van uw scherm en kies het spelpictogram.

Andere manieren om Roblox op uw Chromebook te spelen

Roblox-promo

Als uw Chromebook-model geen apps uit de Google Play Store kan uitvoeren, moet u een aantal niet-zo-ideale oplossingen gebruiken om te spelen Roblox. Helaas is geen van deze alternatieven eenvoudig te configureren. Opgemerkt moet worden dat ondermaatse spelprestaties vrijwel zeker een probleem zullen zijn bij het gebruik van deze methoden, maar als je een acceptabel niveau van gameplay kunt bereiken, is het misschien de moeite waard.

Roblox spelen op een externe computer

Roblox spelen met Chrome Remote Desktop

Deze alternatieve methode om Roblox op je Chromebook te spelen werkt alleen als jij of een vriend een Mac of pc heeft waarop de game is geïnstalleerd, en in het laatste scenario kun je op afstand toegang krijgen tot hun computer. Door de Chrome Remote Desktop-app te gebruiken, kunt u verbinding maken met een andere computer waarop Roblox wordt uitgevoerd en deze binnen die externe sessie op uw Chromebook afspelen.

 1. Zorg er om te beginnen voor dat de computer waarmee u verbinding wilt maken zowel de Chrome-webbrowser als Roblox al geïnstalleerd.
 2. Navigeer op uw Chromebook naar de pagina Chrome Remote Desktop in de Chrome Web Store.
 3. Klik op de TOEVOEGEN AAN CHROME knop.
 4. Selecteer desgevraagd: App toevoegen.
 5. Na een korte vertraging is de installatie van Chrome Remote Desktop voltooid en verschijnt er een bevestigingsbericht in de rechterbenedenhoek van uw scherm.
 6. Herhaal stap 2-4 op de Mac of pc waarop: Roblox, zodat Chrome Remote Desktop daar ook is geïnstalleerd.
 7. Start de Chrome Remote Desktop-app op zowel uw Chromebook als de externe computer en volg de instructies op het scherm op elk om verbinding te maken van Chrome OS naar de Mac of Windows-pc. Als je de computer van een vriend gebruikt als een eenmalig ding om Roblox te spelen, dan moeten jullie allebei de Hulp op afstand optie wanneer de app voor het eerst wordt gestart. Als u echter van plan bent vaak toegang te krijgen tot deze computer om Roblox te spelen, volg dan de Mijn computers pad: externe verbindingen op het Roblox-apparaat mogelijk maken. Als u deze route volgt, wordt de Mac of pc gevraagd om Chrome Remote Desktop Host te installeren en kunt u vertrouwde verbindingen tussen de host en uw Chromebook tot stand brengen.
 8. Zodra u een externe sessie van uw Chromebook naar de Mac of pc tot stand hebt gebracht, opent u gewoon de Roblox-toepassing en begint u met spelen. Hoewel Chrome Remote Desktop u volledige controle over een andere computer kan geven, is het niet ontworpen met het oog op resource-intensief gamen. Daarom moet u voorbereid zijn op mogelijke vertraging, verbroken verbindingen, problemen met de framesnelheid en andere vervelende onderbrekingen.

Roblox spelen op Linux

Roblox-tekens op Linux-systeem

Een van de meer ingewikkelde manieren om Roblox op uw Chromebook is om eerst het Linux-besturingssysteem te installeren en vervolgens het spel uit te voeren in een virtuele machine of via WineHQ, waarmee u enkele Windows-applicaties in Linux kunt uitvoeren.

 1. Om aan de slag te gaan, moet u eerst Linux op uw Chromebook installeren. Als Linux eenmaal actief is, moet u beslissen of u een virtuele machine-oplossing wilt gebruiken of probeert om de Windows-versie van Roblox via de WineHQ-applicatie.
 2. Als je wilt proberen te rennen Roblox in een VM en een volledig functionele VM met macOS of Windows hebt, gaat u naar de Roblox website om de versie te downloaden die compatibel is met uw virtuele besturingssysteem.
 3. Als je wilt proberen te rennen Roblox via WineHQ, installeer eerst de nieuwste stabiele versie van de software van de officiële website. Nadat WineHQ is geconfigureerd en actief is, gaat u naar de Roblox website om de Windows-versie van het spel te downloaden. Je zou nu de Roblox EXE op Linux moeten kunnen uitvoeren via WineHQ.

Zoals we hierboven vermeldden, mag je tijdens het hardlopen geen soepele, naadloze game-ervaring verwachten Roblox op Linux. Als u echter alleen een oudere Chromebook tot uw beschikking heeft, is dit misschien uw enige pad.