Skip to content

Hoe Safari’s Debug Menu in te schakelen om extra mogelijkheden te krijgen

2 de juli de 2021
SafariDebug 56a5d5165f9b58b7d0dea106

Safari had lange tijd een verborgen Debug-menu dat handige mogelijkheden bevatte. Oorspronkelijk bedoeld om ontwikkelaars te helpen bij het debuggen van webpagina’s en de JavaScript-code die erop wordt uitgevoerd, was het debug-menu verborgen omdat de commando’s die in het menu waren opgenomen grote schade aanrichtten aan webpagina’s.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met OS X El Capitan (10.11) of eerder. Apple verwijderde de foutopsporingsoptie die begon met OS X Sierra (10.12) en verplaatste de meeste functies naar het menu Ontwikkelen.

Met de release van Safari 4 in de zomer van 2008 zijn veel van de meest bruikbare menu-items in het Debug-menu verplaatst naar het nieuwe Ontwikkel-menu. Het verborgen Debug-menu bleef echter bestaan ​​en pakte zelfs een paar commando’s op naarmate de ontwikkeling van Safari vorderde. Het is volledig verwijderd uit OS X Sierra en latere versies van het besturingssysteem.

Safari-foutopsporingsmenu in OS X El Capitan en eerder

Apple maakte toegang tot het verborgen menu Ontwikkelen tot een eenvoudig proces, waarbij je alleen naar de voorkeuren van Safari hoefde te gaan. Toegang krijgen tot het Debug-menu was daarentegen iets gecompliceerder. Het inschakelen van het Safari-foutopsporingsvenster vereist het gebruik van Terminal, een krachtig hulpmiddel voor toegang tot verborgen functies van het Mac-besturingssysteem en de vele apps. Terminal is het geheim van het inschakelen van Safari’s Debug-menu.

Het foutopsporingsmenu van Safari inschakelen

Sluit Safari als je het open hebt staan ​​en dan:

 1. Ga naar Toepassingen > Gereedschap en lanceren Terminal.

 2. Voer de volgende opdrachtregel in Terminal in door deze te typen of door kopiëren en plakken te gebruiken. Voer de opdracht in als een enkele regel in Terminal, ook al kan uw browser deze in meerdere regels opdelen. standaardwaarden schrijven com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 1

 3. druk op Enter of Terugkeer.

 4. Opnieuw starten Safari. Het nieuwe Debug-menu is beschikbaar.

Het foutopsporingsmenu van Safari uitschakelen

Als u het Debug-menu wilt uitschakelen, kunt u dit op elk moment doen, opnieuw met Terminal. Sluit Safari als het open is en dan:

 1. Lancering Terminal.

 2. Voer de volgende opdrachtregel in Terminal in door deze te typen of door kopiëren en plakken te gebruiken. Voer de opdracht in als een enkele regel in Terminal, ook al kan uw browser deze in meerdere regels opsplitsen. standaardwaarden schrijven com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 0

 3. druk op Enter of Terugkeer.

 4. Opnieuw starten Safari. Het Debug-menu is verdwenen.

Favoriete Safari Debug-menu-items

Met het Debug-menu onder uw controle, kunt u verschillende menu-items uitproberen. Niet alle menu-items zijn bruikbaar omdat veel zijn ontworpen om te worden gebruikt in een ontwikkelomgeving waar u controle hebt over de webserver. Desalniettemin zijn handige items:

 • Herschilderen forceren
 • Toon framesnelheidsmeter, die de CPU-belasting, de framesnelheid van de pagina en updates aan de pagina weergeeft, allemaal in de vorm van analoge snelheidsmeters.
 • Diverse vlagopties.
 • Synchroniseer iCloud-geschiedenis.
 • Afhankelijk van de versie van Safari, de optie om Top Sites te resetten en opnieuw te berekenen.