Skip to content

Hoe Samsung Kies te gebruiken

3 de juli de 2021
samsung kies ac762cb438104a14b54ec72d63dbb736

Als u een van de vele verschillende Samsung Galaxy-smartphones bezit, is de eenvoudigste manier om bestanden van en naar uw apparaat over te zetten, de Samsung Kies-software te gebruiken. Kies geeft u toegang tot alle media en bestanden op uw telefoon en stelt u ook in staat om snel en eenvoudig back-ups te maken of uw telefoon terug te zetten naar een eerdere staat. Samsung Kies werkt alleen met smarphones en tablets vóór Galaxy Note III, inclusief Galaxy S4, Note II en aanverwante hardware. Nieuwere hardware gebruikt in plaats daarvan de Samsung Smart Switch-software.

Kies gebruiken om bestanden over te zetten

De Samsung Kies-software beheert mediabibliotheken, contacten en agenda’s en synchroniseert ze met Samsung-apparaten. Kies tijdens de installatie Normale modus in plaats van de Lite-modus. Alleen in de normale modus kunt u bibliotheek- en opslagfuncties beheren, zoals het overzetten van bestanden. Lite-modus stelt u alleen in staat om details over uw telefoon te controleren (gebruikte opslagruimte, enz.). Sluit uw Galaxy-apparaat aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Als het correct is geïnstalleerd, zou Samsung Kies automatisch op de computer moeten starten. Als dat niet het geval is, dubbelklikt u op de Samsung Kies bureaublad icoon. U kunt ook eerst Samsung Kies starten en vervolgens wachten tot u wordt gevraagd een apparaat aan te sluiten. Deze methode werkt soms beter dan hem te starten terwijl het apparaat al is aangesloten. Als u bestanden vanaf de computer naar uw apparaat wilt overbrengen, klikt u op een van de kopjes in het gedeelte Bibliotheek (muziek, foto’s, enz.) en klikt u vervolgens op Voeg foto’s toe of Muziek toevoegen en volg de instructies. Om bestanden van uw apparaat naar uw computer over te zetten, klikt u op het relevante gedeelte onder de Verbonden apparaten kop, selecteer de items die u wilt overzetten en klik vervolgens op Opslaan op pc. Klik op de naam van uw apparaat bovenaan het Kies-configuratiescherm en u kunt opslaginformatie bekijken, inclusief hoeveel ruimte er nog is. U kunt hier ook automatische synchronisatie-opties instellen.

Back-up en herstel met Kies

De Samsung Kies-software maakt back-ups van bijna alles op uw apparaat en herstelt vervolgens met een paar klikken een telefoon vanaf die back-up. Verbind je Galaxy met de computer met de meegeleverde USB-kabel. Samsung Kies zou automatisch op de computer moeten starten. Als dat niet het geval is, dubbelklikt u op de Samsung Kies bureaublad icoon. Klik zoals eerder op de naam van uw apparaat bovenaan het Kies-configuratiescherm. Basisinformatie wordt weergegeven op uw telefoon. Klik op de Backup herstel tabblad bovenaan het hoofdvenster. Selecteer de Back-up selecteer vervolgens de apps, gegevens en informatie door het vakje naast elk item aan te vinken. Je kan ook Selecteer alles met behulp van het vak bovenaan. Om een ​​back-up van uw apps te maken, selecteert u Alle apps of selecteer ze afzonderlijk. Als je alles hebt geselecteerd waarvan je een back-up wilt maken, klik je op de Back-up knop bovenaan het venster. De back-uptijd varieert, afhankelijk van hoeveel je op je apparaat hebt staan. Koppel uw apparaat niet los tijdens het maken van een back-up. Als u wilt dat Kies automatisch een back-up maakt van de geselecteerde gegevens wanneer u verbinding maakt met uw computer, klikt u op Automatisch een back-up maken aan de bovenkant van het venster.

Uw Samsung-telefoon aansluiten als media-apparaat

Voordat u bestanden kunt overzetten, moet u mogelijk controleren of uw Galaxy is aangesloten als een media-apparaat. Als dit niet het geval is, kan de overdracht van bestanden mislukken of helemaal niet mogelijk zijn. Sluit het apparaat met de USB-kabel aan op de computer. Open de Meldingen paneel en tik vervolgens op Verbonden als een media-apparaat: Media-apparaat (MTP). Kraan Camera (PTP) als uw computer Media Transfer Protocol niet ondersteunt of als het juiste stuurprogramma niet is geïnstalleerd.