Skip to content

Hoe Secur32.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

7 de augustus de 2021
secur32 dll error message 5aeb57b043a10300361f38b6

Secur32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het secur32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen secur32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het secur32.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Secur32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop secur32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u secur32.dll-fouten kunt zien.

 • Secur32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat secur32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]secur32.dll
 • Het bestand secur32.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: secur32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer

Secur32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de secur32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Secur32.dll-fouten herstellen

Download secur32.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van secur32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de secur32.dll-fout.

 1. Herstel secur32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” secur32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u secur32.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u secur32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van secur32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige secur32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de secur32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de secur32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 4. Voer de opdracht sfc/scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand secur32.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, in ieder geval in sommige versies van Windows, zou het hulpprogramma Systeembestandscontrole het moeten herstellen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het vervangen van het bestand secur32.dll door deze tool, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 5. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand secur32.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 6. Installeer het programma dat het bestand secur32.dll gebruikt opnieuw. Als de secur32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 7. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met secur32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand secur32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand secur32.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 8. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als secur32.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die secur32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het afzonderlijke secur32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om secur32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige secur32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We hebben de optie hier opgenomen als een “laatste redmiddel”-poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt, maar houd er rekening mee dat we zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aanbevelen, omdat alleen echt specifieke problemen ermee kunnen worden opgelost. Zie onze veelgestelde vragen over Registeropruimers voor meer informatie.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de secur32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de secur32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als eventuele secur32.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit DLL-probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.